Les Menuires: spectaculair skidomein voor jong en oud

Een wintersportvakantie in Les Menuires staat garant voor pure sneeuwpret voor jong en oud. Door de hoge ligging is gedurende het seizoen de sneeuw gegarandeerd. Daarnaast schitteren de beide hellingen van Les Menuires heel de dag in de zon. Alsof dat nog niet genoeg is, ligt Les Menuires middenin het grootste skigebied van de wereld: het domaine des 3 Vallées. En dankzij het Familie Plus Label is het ook nog eens een ideale wintersportbestemming voor gezinnen.

Het skigebied Les Menuires staat garant voor plezier

Het skigebied Les Menuires staat garant voor veel skiplezier

Les Menuires brengt je letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte

Les Ménuires is een paradijs voor wintersporters. Zo bevindt 85% van de pistes zich boven de hoogte van 1.800 meter. En er is een grote variatie aan pistes voor alle niveaus. Het skioord heeft speciaal leuke gebieden ontworpen voor kinderen en beginners.

We vroegen verschillende wintersporters naar hun ervaringen: ‘Geen dag is hetzelfde doordat je zoveel verschillende dagtochten kunt maken in de prachtige sneeuwlandschappen’ en ‘Wat een genot om te skiën door de talloze afwisselende skipistes. Door velden van poedersneeuw, dalen of het bos. Kortom; je zult je zeker niet vervelen.’ Zo hebben wij het overigens ook ervaren.

Want in Les Menuires zie je overal schitterende bergtoppen. Bijvoorbeeld de top van de Mont de la Chambre met een hoogte van 2.850 meter en de daar tegenoverliggende legendarische La Masse met een hoogte van 2.804 meter. Door het panoramische uitzicht op de Alpen is die laatste wel onze favoriet.

Uitzicht vanaf La Masse op het skidorp Les Menuires en de machtige Mont Blanc met een hoogte van 4808 meter

Uitzicht vanaf La Masse op het skidorp Les Menuires en de machtige Mont Blanc met een hoogte van 4808 meter

De mascotte van majestueuze berg La Masse

De mascotte van majestueuze berg La Masse

De ideale toegang tot ’s werelds grootste skigebied Les 3 Valleés

Les Menuires is een van de drie dorpen in de Belleville-vallei. Door de centrale ligging ligt het skigebied van Les 3 Valleés aan je voeten. Met 180 liften, 600 km skiën op 330 gemarkeerde pistes is Les 3 Valleés het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Sommige bergtoppen reiken tot wel 3.200 meter.

Prachtige vergezichten in het skigebied Les 3 Valleés

Prachtige vergezichten in het skigebied Les 3 Valleés

Met 82 pistes worden de 110 km zonnige lokale pistes van Les Menuires historisch gezien vreemd genoeg onderschat. Veel wintersporters kiezen al snel voor het immens populaire Val Thorens. Gezien de ligging van Les Menuires wellicht onterecht. Bovendien: veel van de beste pistes van de Belleville-vallei zijn via Les Menuires heel goed te bereiken.

De landschappen lopen uiteen en laten veel variatie zien. je zult adembenemende landschappen ontdekken.

De landschappen lopen uiteen en laten veel variatie zien

Je kunt vanaf Les Menuires gemakkelijk skiën naar Val Thorens. Ook is het zeker de moeite waard om langs te gaan in het nabijgelegen karakteristieke dorp Saint Martin de Belleville. Bovendien ligt de verbinding naar het meer boomrijke skigebied Méribel -in de middelste vallei- binnen handbereik dankzij de efficiënte liften. Vervolgens biedt Méribel op zijn beurt weer een snelle toegang tot Courchevel, gelegen in de laatste, meest noordelijke vallei.

Al met al lopen de landschappen erg uiteen en laten ze veel variatie zien. Je zult adembenemende landschappen ontdekken. Van het typische berggehucht tot een modern skigebied. Alles overziend is wat ons betreft deze vrijheid onbetaalbaar. Vandaar dat wij het advies geven een skipas aan te schaffen voor het gehele gebied van Les 3 Vallées. Hierdoor worden Val Thorens, Meribel en Courchevel ook bereikbaar. Maar als beginner zou je kunnen volstaan met een skipas voor het skigebied van Les Menuires/St Martin de Belleville. Want het gebied rondom Les Menuires zelf is eigenlijk al interessant genoeg. Je hebt twee duidelijke sectoren, aan de westzijde La Masse en aan de oostzijde de Mont de la Chambre. Hierdoor kun je zonder problemen de gehele dag in de zon skiën, zonder dat je ook maar een keer dezelfde lift hoeft te pakken.

skipass-lesmenuires.com

Het skigebied van Les Menuires en St Martin de Belleville

Oprechte gastvrijheid in de Franse bergen

De locals in Les Menuires zijn in staat om je als toerist thuis te laten voelen. Dat alles heeft te maken met het feit dat de locals glimlachen, ze belangstelling tonen in jou als persoon en ze laten zien betrokken te zijn. Bovendien verwachten ze er niets voor terug. Daardoor geven ze jou een warm welkomstgevoel. Het supervriendelijke en behulpzame personeel, in combinatie met de schitterende locatie, geven je vakantie een ware boost. Veel toeristen komen vaker terug omdat ze zich comfortabel voelen. Anders gezegd komt het erop neer dat de slogan ‘Friendly Menuires’ erg toepasselijk is gekozen.

Friendly Menuires

Friendly Menuires

De vriendelijke en gastvrije locals laten je als toerist thuis voelen

De vriendelijke en gastvrije locals laten je als toerist thuis voelen

Les Menuires is het ultieme skigebied voor familie skiën

Het skioord is maar wat trots op het kwaliteitslabel Famille Plus. Dit keurmerk wordt toegekend aan resorts die zich speciaal inspannen voor het comfort en de recreatie van gezinnen. Dat heeft alles te maken met een fantastisch scala aan gezinsactiviteiten en een goed lokaal gerunde kinderopvang. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, aangepaste tarieven voor kinderen, een speciaal ontvangst en faciliteiten binnen handbereik. Het station heeft de grootste kindertuin van Frankrijk, zelfs voor baby’s vanaf 3 maanden. Bovendien is het dorp autovrij. En zijn er veel gemakkelijke groene pistes waar de kinderen het skiën kunnen leren. Je zult met het gehele gezin plezier beleven als je met elkaar aan het skiën bent. Verder zijn er in het gebied voor de energieke ouders genoeg uitdagingen als de kinderen op de skischool zitten. Heb je kinderen die al aardig kunnen skiën? Het gebied kent veel afdalingen via blauwe pistes. Ideaal om met elkaar het skigebied te verkennen en te genieten van de witte wonderwereld.

Skilessen voor kinderen van gerenommeerde ESF leraren

Skilessen voor kinderen van gerenommeerde ESF leraren

Het skigebied kent veel afdalingen via blauwe pistes en is ideaal om met elkaar te verkennen

Het skigebied kent veel afdalingen via blauwe pistes en is ideaal om met elkaar te verkennen

Ook voor de allerkleinsten is er veel sneeuwplezier

Ook voor de allerkleinsten is er veel sneeuwplezier

De nummer 1 bestemming voor alle niveaus

De beginnerspistes zijn precies waar je ze wilt hebben en lopen af naar het centrale Croisette-gebied in het centrum van het resort. Dit gebied wordt ook bediend door een lange mooie groene piste, La Violette. De piste is een goede eerste stap voor nieuwkomers, die klaar zijn om hun eerste sporen in de sneeuw te leggen.

Les Menuires heeft sinds begin 2021 een nieuwe gondelbaan waarin je met 10 mensen tegelijk binnen 8 minuten op het uitkijkpunt bij Point de la Masse staat! Beginnende skiërs kunnen hier hun lol op, want via een blauwe piste kun je helemaal naar het dal skiën. Je hoeft dus geen expert te zijn om toch te kunnen genieten van het prachtige landschap en de adembenemende vergezichten over de Franse Alpen.

Beginnende skiërs kunnen vanaf de top van La Masse via een blauwe piste helemaal naar het dal skiën

Beginnende skiërs kunnen vanaf de top van La Masse via een blauwe piste helemaal naar het dal skiën

De gevorderde skiërs worden het beste bediend in het skigebied vanwege de vele blauwe en rode pistes. 40 van de in totaal 82 pistes zijn blauw en 22 van de 82 pistes zijn rood. Deze ruime pistes zijn ideaal om je vaardigheden te verbeteren. De pistes Mont de la Chambre en Boulevard du Sunny zijn bijzondere hoogtepunten. Maar vergeet zeker niet de golvende piste Jeruzalem richting het pittoreske dorpje Saint-Martin-de-Belleville af te dalen.

De ervaren skiërs kunnen door het gehele gebied tal van uitdagingen vinden. Aan de beide zijden van de vallei kun je bovenop de toppen veelal rode en zwarte pistes vinden. Vooral de hoge bergtoppen van Val Thorens, met spectaculaire uitkijkpunten, zullen zorgen voor de nodige spannende afdalingen. Vergeet niet de uitstekende Suisses-trimmer van Courchevel. En ook de beroemde Grand Couloir, die terug scheurt naar de Belleville-Vallei.

Het kindvriendelijke natuurpark La Masse

Het kindvriendelijke natuurpark in de sector van La Masse biedt kinderen en volwassenen een leuke manier om kennis te maken met de natuur uit de Vanoise. Het funpark beschikt over parallel slalom- en skispellen, verhoogde bochten, hobbels en tunnels rond de thema’s flora en fauna in de bergen. De kids kunnen spelenderwijs razen over het uitdagende parcours en leren over de dieren in het gebied van het vriendelijke milieupark. Denk aan de korhoen, de steenarend, de das, en natuurlijk de beroemde fluitende marmot. Aan het einde van het parcours kun je met de kinderen genieten in de chill zone op een groot houten terras. Alles is gemaakt van gerecyclede pallets. Je kunt het gebied bereiken via de stoeltjeslift Masse 1.

Het kindvriendelijke natuurpark La Masse biedt kinderen en volwassenen een leuke manier om kennis te maken met de natuur uit de la Vanoise

Het kindvriendelijke natuurpark La Masse

De kids kunnen spelenderwijs razen over het uitdagende parcours en leren over de dieren in het gebied van het vriendelijke milieupark

Spelenderwijs over het uitdagende parcours

Aan het einde van van het kindvriendelijke natuurpark kan je met de kinderen genieten in de chill zone op een groot houten terras

Genieten in de chill zone op een groot houten terras

Laat de adrenaline maar stromen in het snowpark Pixel Area

Het Snowpark Pixel Area is een freestyle hotspot voor iedereen. Je moet daarbij denken aan een uitdagende plek, die je niet mag missen. Of je nu een pro bent of gewoon je eerste “trucs” wilt proberen. In het snowpark is voor elk wat wils! Niet alleen schansen, maar ook rails en andere obstakels… genoeg om aan alle technieken en stijlen te werken. Met schansen in verschillende maten kun je je uitleven in het funpark. Ben je met vrienden? Vergeet dan niet de boardercross. Een ski- of snowboardwedstrijd waarbij vier tot zes deelnemers over een parcours racen. Het leuke is dat er video’s en foto’s worden gemaakt. Deze kan je scannen met behulp van je skipas. Om ze vervolgens per mail naar jezelf te laten verzenden. Een mooie herinnering om te bewaren of een manier om je run nog eens te bekijken.

Pixel Area - Het snowpark en freestyle hotspot voor iedereen

Pixel Area – het snowpark en freestyle hotspot voor iedereen

De boardercross is een ski – of snowboardwedstrijd waarbij vier tot zes deelnemers over een parcours racen

De boardercross – Pixel Area

Wil je even bijkomen van alle capriolen? De chillzone met het panoramische terras is the place to be. Je kunt er andere freestylers ontmoeten en genieten van de zon met een fantastisch uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Daarmee is het de perfecte cocktail voor een ontspannen pauze. Het snowpark is bereikbaar via de stoeltjeslift Becca en de Sunny Express.

Pixel Area - de chillzone met het panoramische terras

Pixel Area – de chillzone met het panoramische terras

Tourskien tijdens een schitterende zonsondergang

Voor iedereen die graag wil toerskiën, maar nooit een eerst stap heeft durven zetten, heeft Les Menuires een ontspannen avondsessie georganiseerd. Ontdek de meest pure en indrukwekkende kant van de bergen. Buiten de gebaande paden en in een veilige omgeving kan je met een gids naar boven lopen. Wij liepen naar boven tijdens de ondergaande zon en dat leverde prachtige taferelen op. Het sneeuwlandschap veranderde langzamerhand in een betoverend maanlandschap.

Prachtige zonsondergang tijdens het skitouren in Les Menuires

Prachtige zonsondergang tijdens het skitouren in Les Menuires

Het sneeuwlandschap lijkt bij zonsondergang op een maanlandschap

Het sneeuwlandschap lijkt bij zonsondergang op een maanlandschap

Wat mag je niet missen als je in Les Menuires bent?

  • De bergtop La Masse heeft een prachtig 360֯ panoramisch uitzicht. Het uitzicht op de Alpen is indrukwekkend.
  • Zin om even weg te zijn van de drukte? Neem dan vanuit het dorp Saint Martin de Belleville de skilift St. Martin Express. Via blauwe pistes en een heerlijke afdaling zal je genieten van prachtige vergezichten. Het is een piste met leuke bochten en heuvels.
  • Elke woensdag kun je tegen betaling ontbijten op de bergtop La Masse. Geniet van het panoramische uitzicht en de zonsopgang. En daarna ga je als eerste van de geprepareerde pisten naar beneden.
  • De Roc’N Bob is een leuke natuurlijke besneeuwde rodelbaan van vier kilometer lang met 22 bochten en 450 meter hoogteverschil. Het sleeën op de piste is superleuk om te doen met het gezin of met je vrienden. De Roc’n Bob vind je terug bovenaan de gondel Roc 1.

Genieten van de sfeer in de Savoie

De sneeuw, de bergen, fantastische uitzichten… Het decor is overal even schitterend. Hoe heerlijk is het om vanaf het terras van een restaurantje gewoon alleen te genieten. Zowel langs de skipistes als in het skioord bieden de meeste restaurants lokale gerechten uit de Savoie. Onze tip is om in het dorp te gaan eten bij het lokale restaurant La Maison de Savoy.

Genieten van de sfeer in de Savoie en de lokale gerechten

Genieten van de sfeer in de Savoie en de lokale gerechten

Elke middag een aprés skifeest bij Roc Seven in Les Menuires

Elke middag een aprés skifeest bij Roc Seven in Les Menuires

Meerdere redenen om Les Menuires als wintersportbestemming te kiezen

Geef niet meer geld uit dan nodig. Les Menuires heeft in het gebied de beste prijs-kwaliteitverhouding van Les 3 Valleés. Met een ruime keuze aan accommodaties en dienstverlening voor iedereen en voor ieder budget.

Een weekje vakantie doorbrengen in Les Menuires betekent genieten van de fun areas. Niet alleen de Pixel Area, met boardercross en het snowpark, maar ook het Friendly Natural Park voor families met kleintjes. En door de hoge ligging is het wintersportseizoen van december tot april geopend.

Je kunt ook genieten van tal van off-ski-activiteiten. Denk aan een rit op de sneeuwscooter of met de hondenslee. Daarnaast kun je ook langlaufen, toerskiën of sneeuwschoenwandelen. Check voor al deze winterse activiteiten de website van Les Menuires.

Ook de niet-skiërs kunnen prachtige sneeuwwandelingen maken in het idyllische winterlandschap. Er zijn namelijk 57 voetpaden en 54 skiliften voor voetgangers.

Het gebied leent zich goed voor sneeuwschoenwandelen

Het gebied leent zich goed voor sneeuwschoenwandelen

Ski-in ski-out

Les Menuires is het schoolvoorbeeld van het ski-in ski-out principe. Ski-in en ski-out houdt in dat je op wandelafstand van de pistes zit, direct skiën dus vanaf en tot aan je accommodatie. Dit is echt heel goed geregeld in Les Menuires.

Les Menuires is het schoolvoorbeeld van het principe Ski-in Ski-out

Les Menuires is het schoolvoorbeeld van het principe ski-in ski-out

Alles gaat in het dorp 100% te voet. Je parkeert je auto op een van de vele gratis parkeerplaatsen en je kunt gebruik maken van de gratis pendelbussen. Het station is zeer betrokken bij milieubescherming. Zo wordt het gebergte beschermd tegen de vele uitlaatgassen.

Twijfel je nog?

Les Menuires is een skifeest voor jong en oud. Voor de beginnende wintersporter en voor de ervaren wintersporter zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om zich te kunnen uitleven op de fantastische pistes. Les Menuires is de entree tot het beroemdste en grootste skigebied ter wereld. De schitterende vergezichten van de hoge besneeuwde bergtopen zullen je nooit vervelen. Hier moet je een keer geweest zijn om te ervaren hoe ontspannen een wintersportvakantie, met of zonder kinderen, kan zijn.

Bart
Laatste berichten van Bart (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>