Familie wintersportbestemming Galtür

Aan het einde van het Tiroler Paznauntal, te midden van het imposante hooggebergte ligt het kleine dorpje Galtür. In dit gebied ben je weg van de drukte en kun je nog in alle rust genieten. Het dorp ligt zo ver weggestopt achter in het Paznauntal, dat dagjes- en weekendskiërs hier nauwelijks komen. In het Silvapark van Galtür wordt bijzonder veel aandacht aan kinderen besteed. Niet voor niets wordt dit park jaarlijks bedolven onder de prijzen, onder meer voor beste familieskigebied.

Galtür: dé veelvuldig bekroonde familie wintersportbestemming bij uitstek!

Galtür is een van die speciale familie hotspots waar kinderen centraal staan. Zo zijn er verrassende weekprogramma’s, sneeuwspeeltuinen en unieke lesprogramma’s. Het verschil met andere (grotere) wintersportgebieden is dat je hier zelfs op topdagen geen lange wachtrijen zult aantreffen bij de liften. Van de skileraren tot de medewerkers van de skiliften en de restaurants is iedereen bijzonder vriendelijk en behulpzaam. In Galtür vind je brede en gevarieerde afdalingen, ideaal voor een wintervakantie met het hele gezin. Kortom deze wintersportbestemming biedt families een uniek wintersportconcept. Het Silvapark is zo ontworpen dat in alle wintersportbehoeften wordt voorzien.

galtur silvapark

Galtür Silvapark

De skiarena Silvapark Galtür hoort niet alleen tot een van de meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk, maar ook tot de meest kindvriendelijke. De eerste meters op de latten, voor de eerste keer van een perfect geprepareerde piste afsuizen, voor het eerst sporen maken in de verse sneeuw, voor de eerste keer afdalen van een blauwe piste samen met andere beginners; wintersporten kent vele spannende onderdelen.

6x meer sneeuwpret in het Silvapark

De zes verschillende zones in het Silvapark van Galtür zorgen voor een onvergetelijk ski-avontuur voor de hele familie. De unieke zones bieden uitdaging op verschillende niveaus en zorgen voor onvergetelijk veel ski-plezier voor de hele familie. Voor kinderen Kabouterwereld en Avontuurland, Actionpark voor jongeren en sportieve volwassenen, Heldenrijk voor freestylers en freeriders, Pisteparadijs voor alpineskiërs en race snowboarders en de High & Nordic zone voor langlaufers en toerskiërs.

De eerste sector is Zwegerlwelt (Kabouterwereld) met Siggi als mascotte. Het bevindt zich onderaan de piste en is speciaal afgezet voor kinderen zodat ze hier veilig het skiën kunnen leren. Ook vind je hier Bambiniland waar kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs de beginselen van het skiën leren. Hiervoor is geen skipas nodig. Voor kinderen vanaf drie jaar is er tevens kinderopvang tegen schappelijke prijzen.

De meer ervaren kinderen kunnen zich uitleven in de tweede sector: Abenteuerland. Kinderen beleven hier de leukste avonturen in een sprookjeswereld met een heksenhut compleet met spinnen en spinnenrag, een tunnel, sneeuwhindernissen en nog veel meer!

zwegerlwelt galtur

Het speciale programma Playground Snow is geheel afgestemd op de behoeftes van kids van deze tijd

Avonturen in de sneeuw

Wij volgden onze skilessen bij skischool Galtür. Het oefenen gaat hier op een prettige en ontspannen manier. Op een speelse wijze krijgen de kinderen vanaf drie jaar skitechnieken aangeleerd, zonder dat ze steeds dezelfde oefeningen moeten doen. En passant leren ze remmen en bochtjes maken. Tussendoor wordt er tijd vrij gemaakt voor allerlei spelletjes met leuke verrassingen van Siggi of gaan de kinderen (zonder ski’s) met de skilift naar boven om alvast een kijkje te nemen bovenop de berg. Er zijn dagelijks verschillende activiteiten voor de kinderen. Of het nu een Indianen en Cowboy party is of een schattenjacht, de kids beleven de meest spannende avonturen in de sneeuw. Op vrijdagen kunnen alle kinderen meedoen aan een race. Voor de grotere kinderen is dit een grote slalom met tijdregistratie. Na afloop is er een prijsuitreiking met kinderdisco. Alle deelnemers ontvangen een medaille.

kinderen skiles galtur

Het oefenen gaat hier op een prettige en ontspannen manier

bambiniland galtur

In Galtür staan kinderen centraal. De kleintjes maken spelenderwijs de eerste meters op de latten

Bij de liften zijn er speciale toegangen voor de kinderen die door Siggi worden aangegeven. Ook wordt een skipas voor het hele gezin en kinderkortingen aangeboden en is er regelmatig een kinderdisco. Voor twee ouders en minstens 2 kinderen (tot 18 jaar) is er een zesdaagse gezinsskipas. De pas is geldig op alle liften en skibussen die tussen het dorp en de pistes rijden.

Voor de jeugdigen en de sportieve volwassenen is er de derde sector: Actionpark Galtür. Hier kom je in actie op de buckelpiste maar je vindt er ook faciliteiten voor de snowboarder zoals een natuurlijke halfpipe die dagelijks geprepareerd wordt.

buckelpiste galtur

Actionpark Galtür met afdaling met tijdsmeting, buckelpiste en snowpark ‘Zeinispark’

In de overige sectoren vindt je het uitdagende Heldenreich (sector 4), dit is vooral voor de ervaren skiër en snowboarder. Veeleisende pistes en diepe sneeuw. Hier kun je fantastisch freeriden. Sector 5, de Pistenparadies, is er met zijn ruim 40 kilometer piste voor de gewone/ervaren skiër. Er is zelfs een rustzone met ligstoelen. Sector 6 is High & Nordic, waar je heerlijk kunt langlaufen, eindeloos kunt winterwandelen en indrukwekkende tochten op sneeuwschoenen kunt maken.

Naast de skipistes van het Silvapark zijn er diverse andere opwindende winteractiviteiten. Tot de highlights behoren langlaufen, skitochten, winter- en sneeuwschoenwandelingen en schaatsen. Mocht het weer een keer niet meewerken dan kun altijd nog terecht voor leuke vrijetijdsactiviteiten in het Sport- & Cultuurcentrum.

rustzone met ligstoelen

Even met de kids uitrusten en genieten van een heerlijk zonnetje

Complete wintersportbelevenis

Als je op zoek bent naar een echt familie skigebied waar bijzonder veel aandacht aan de kinderen wordt besteed, dan mag Galtür niet aan je lijstje ontbreken. Met zijn diversiteit aan sectoren en activiteiten vormt het dé complete wintersportbeleving voor het hele gezin. Het gebied is compact en heel overzichtelijk. Verder is het uitdagend, prikkelend en vooral heel veel FUN!

familie wintersport galtur

Bart
Latest posts by Bart (see all)
  1. Skilehrer zegt:

    Top verslag!
    Niet teveel promoten aub. Mijn verborgen toppertje sedert jaren. Iedreen stopt bij Ischgl. Ik hou een weekje Ischgl (paps en mams) en een weekje Galtür vrij voor de kids.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>