De kerstmarkt van Oldenburg

De kerstmarkt van Oldenburg bestaat al sinds 1972 en geldt als een van de mooiste in Noord-Duitsland. Oldenburg en haar kerstmarkt ademen een heel eigen sfeer uit van gezelligheid en gastvrijheid. Meer dan 125 mooi versierde houten kraampjes met veel lichtjes en dennengroen vormen vanaf eind november samen de kerstmarkt, die hier trouwens Lambertimarkt wordt genoemd.

Kerstsfeer in Oldenburg.

Kerstsfeer in Oldenburg.

Kerstmarkten in Duitsland

Ben je op zoek naar een gezellige kerstmarkt in Duitsland? Duitsland is uiteraard the place to be als het gaat om echte kerstmarkten. Bijna elke stad organiseert wel iets in de periode voorafgaand aan kerst. Toch springen een paar kerstmarkten in Duitsland met kop en schouders boven de rest uit qua gezelligheid en sfeer. Een van onze favorieten kerstmarkten is Oldenburg, een prachtige stad in Noord-Duitsland.

“Oldenburg is een heerlijke sfeervolle stad, met gezellige winkels om alvast wat kerst inkopen te doen, een waar winterwonderland!”

Te midden van duizenden twinkelende lichtjes, dennengeur en witte kerstbomen nodigen meer dan 125 kraampjes gevuld met o.a. lekkernijen, houtsnijwerk en kerstaccessoires je uit om heerlijk kerstinkopen te doen. Je kunt hier heerlijk genieten van een glas hete glühwein, lokale Duitse specialiteiten, warme chocolademelk en overheerlijke Grünkohl.

Een glas overheerlijke glühwein hoort erbij bij een bezoek aan de kerstmarkt Oldenburg.

Een glas overheerlijke glühwein hoort erbij bij een bezoek aan de kerstmarkt van Oldenburg.

Grünkohl – boerenkool

Deze wintergroente is vooral in Noord-Duitsland bijzonder populair. Net als in de VS en Australië heeft ‘Kale’ in Oldenburg een cultstatus. Het is een echte supergroente. Een ‘Kohltour’ met een stevige traditionele boerenkoolmaaltijd hoort bij Oldenburg zoals carnaval bij Keulen. In Oldenburg kan je kennis maken met ‘Grünkohl’ in alle denkbare variaties: als bier, pesto, thee, chutney en zelfs als bonbon.

Wist je dat boerenkool een van de gezondste groentes is? In de Botanische Tuin van de Universität Oldenburg wordt onderzoek gedaan naar de heilzame stoffen die erin zitten en eventuele medicinale toepassingen.

De kerstmarkt bevindt zich voor het historische raadhuis en op de Schlossplatz.

De kerstmarkt bevindt zich voor het historische raadhuis en op de Schlossplatz.

Ook de kerstmarkt Oldenburg bezoeken?

Datum: 26 november tot 22 december 2019
Locatie: binnenstad (bij het stadhuis en de Schlossplatz)

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag van 11:00 t/m 20:30 uur
Vrijdag en zaterdag van 11:00 t/m 21:30 uur

Tijdens de speciale Nikolaus-Einkaufsnacht op 7 december is de kerstmarkt van Oldenburg open tot 24:00 uur.

Meer informatie: Weg naar Oldenburg en Op Verkenning in Oldenburg.

Laatste berichten van Lotte (alles zien)
 1. Josanne - reisbloggers zegt:

  Ziet er gezellig uit!
  Wij gaan elk jaar een nachtje naar Duitsland en pakken dan 2 kerstmarkten mee.
  Dit is een goede tip voor volgend jaar!

  • He Josanne,

   Het is een absolute aanrader! Heb je je reisje van dit jaar al gepland? Want de kerstmarkt van Oldenburg duurt nog tot 22 december 😉

 2. Kan je makkelijk parkeren in de buurt van de kerstmarkt? Of zijn er speciale parkings buiten de stad? En dan bus vervoer naar Oldenburg?

  • De Oldenburger Lamberti-Markt ligt middenin de binnenstad, bij het Raadhuis en de Schloßplatz. Vanaf de snelweg volg je de borden richting centrum. Er zijn ook een hoop Park & Ride-mogelijkheden. De parkeerplaatsen zijn goed aangegeven en de bussen zijn in een paar minuten in de voetgangerszone. Je kunt met het OV; de trein of met de bus vanaf Groningen.

   Park & Ride Kerstmarkt Oldenburg Duitsland

 3. Dennis Bos zegt:

  Gisteren de kerstmartk bezocht. Kwam vroeger al wel eens met mijn ouders in Oldenburg, dus leuk om er weer eens geweest te zijn. Vond het meevallen qua drukte.

 4. Kerstmarkt Oldenburg 2019 zegt:

  Misschien kunnen jullie de info even updaten. De kerstmarkt in Oldenburg is dit jaar vanaf 26 november! Alvast dank!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>