Help zeeschildpadden nestelen op Barbados

De bedreigde zeeschildpad een handje helpen, een paar maanden vakantie vieren op een exotische strandbestemming en samenwerken met locals? Het kan op Barbados. Het Barbados Sea Turtle Project op het Caribische eiland zoekt namelijk nieuwe vrijwilligers voor 2019.

Vrijwilligerswerk Barbados

Tropisch Barbados

Barbados is een uniek eiland qua natuur, zowel boven als onder water. Zo heeft het eiland een van de grootste karetschildpaddenpopulaties in het Caribisch gebied en leggen jaarlijks gemiddeld 500 vrouwtjes er hun eieren. Dat doen ze op vrijwel alle stranden van Barbados, dus ook bij de hotels en op populaire stranden. Bescherming en hulp is daarom nodig, helemaal omdat de leatherback, zoals de Engelse benaming luidt, een bedreigde diersoort is. Daarom zoekt het Barbados Sea Turtle Project ook voor 2019 weer vrijwilligers die meehelpen tussen de maanden mei en november, het schildpaddenseizoen.

Vrijwilligerswerk op Barbados voor schildpadden

Vier twee maanden vakantie op Barbados en help zeeschildpadden nestelen.

Twee tot vier maanden op Barbados

Na een intensieve training ga je als Turtle-vrijwilliger aan de slag, de ‘duties’ zijn overdag of voor ’s avonds ingepland. Dat betekent onder meer op pad gaan om te kijken waar schildpadden nestelen en waar nood aan de man is. Tijdens de ‘beach patrols’ verzamel je data over nestelende schildpadden, label je vrouwtjes, verplaats je soms nesten en zorg je dat pasgeboren schildpadjes hun weg naar zee vinden.


Groepen vrijwilligers bestaan uit zes locals en zes internationale deelnemers. Samen werk je twee tot vier maanden aan het project. Voor accommodatie wordt gezorgd, deze deel je met andere vrijwilligers. Daarnaast ontvangt iedereen een klein maandbedrag voor eten en andere onkosten. Het vliegticket komt voor eigen rekening en is niet inbegrepen.

Schildpadjes

Photo: Philippe Jacquet Photography

Vrijwilligerswerk Barbados: Turtle Beach Patrol

Het Barbados Sea Turtle Project, onderdeel van de University of the West Indies, werkt al meer dan 30 jaar met hart en ziel aan onderzoek naar en het beschermen van zeeschildpadden. Zo is er de Turtle Patrol die in de nestelperiode dag en nacht zo’n 15 stranden in de gaten houdt en een 24-uurs Turtle Hotline die gebeld kan worden als er een schildpad hulp nodig heeft. Bij talloze activiteiten kan de organisatie goed hulp gebruiken van vrijwilligers. Een unieke kans om een steentje bij te dragen aan de natuur en kennis te maken met de schoonheid en gastvrijheid van Barbados.

Hier aanmelden voor vrijwilligerswerk op Barbados

Aanmelden als vrijwilliger voor dat jaar kan tot en met 31 maart of 31 juli, afhankelijk van de gekozen periode. Meer informatie over het Sea Turtle Project op www.seaturtle.org en op de Sea Turtle facebookpagina.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>