Tour Beirut – Verken Beiroet en Libanon

Libanon is een prachtig land, maar niet altijd even gemakkelijk te bereizen met het openbaar vervoer. tel daar de onnavolgbare rijstijl van de Libanezen bij op, en je weet dat je het liefste met een ervaren driver op pad gaat. En die kun je vinden bij Tour Beirut!

Tour Beirut

Brein achter deze organisatie is Karim. Hij spendeerde zijn jeugd in Canada – en spreekt dus perfect Engels – maar woont nu alweer jarenlang in Beiroet. Zijn missie is om kwalitatief hoogwaardige prive-tours te organiseren, het liefst zo veel mogelijk op maat gemaakt maar wel voor een goede prijs. Met een aantal vaste gidsen en chauffeurs in dienst lukt dat zeer goed en Tour Beirut timmert dan ook al enkele jaren sterk aan de weg.

Grootste pluspunt aan deze reisorganisatie is dat de kwaliteit voorop staat. Ervaren gidsen en chauffeurs die goed kunnen rijden, goede auto’s en bovendien een goede beheersing van de Engelse taal. Daarbij komt dat het een relatief kleinschalige organisatie is en ze dus niet alleen gebonden zijn aan vaste routes, maar ook op maat je een programma kunnen aanbieden. Of je nou een halve dag Beiroet wilt verkennen of juist in een week heel Libanon wilt ontdekken; alles is mogelijk. Op de website tref je enkele vaste itineraries aan, maar variaties hierop zijn wel degelijk mogelijk. Bijkomend voordeel is de uitgebreide achtergrondkennis die gegeven wordt gedurende je tour; of het nou lokale specialiteiten zijn, politieke visies of historische gebeurtenissen, de gidsen vertellen honderduit en geven zo een evenwichtig beeld van Libanon en de omgeving die je bezoekt. Deze realistische visie op een land met een intrigerende geschiedenis zoals Libanon is mijns inziens van grote toegevoegde waarde.

In Beiroet zijn meerdere organisaties te vinden die dagtrips aanbieden met grotere bussen, maar veel leuker is het natuurlijk als je voor jouw gezelschap een private tour kunt boeken met een gewone auto en de bijkomende flexibiliteit. En tenzij je alleen reist, is dat prijstechnisch haast nog altijd aantrekkelijker ook om te boeken!

Wat te zien?

Alles is mogelijk. De voorbeelden van dagtrips die worden gegeven op de website van Tour Beirut geven een goede indruk, maar is niet het enige wat mogelijk is. Naar eigen inzicht kun je je wensen opgeven en indien haalbaar, zal Karim er alles aan doen om er een mooie, passende trip van te maken. Zo komen er soms ook mensen die op zoek gaan naar hun Libanese roots en zodoende een specifieke regio of dorp willen bezoeken en dat wordt natuurlijk geheel op maat gemaakt. Ik bezocht met Tour Beirut de ruïnes van Baalbek en Aanjar. Op het moment van mijn bezoek lagen die in een door de Nederlandse overheid als rood bestempeld reisgebied, maar ondanks de vele checkpoints (die we zonder ook maar een keer echt te hoeven stoppen konden passeren) heb ik me geen enkel moment onveilig gevoeld. daarbij scheelt het dat je gewoon alles aan je gids kunt vragen, ook op het vlak van lokale situaties en veiligheid.

Contact Tour Beirut

Boeken doe je gemakkelijk via de website, mail of via WhatsApp. Als je een vaste itinerary wilt boeken is dat binnen een mum van tijd geregeld, maar ook als je zelf specifieke wensen hebt zal Karim je binnen enkele uren antwoorden en met een mooie suggestie komen. Met Tour Beirut heb je de ideale combinatie van op pad gaan met een local en toch de vertrouwdheid en betrouwbaarheid hebben van een lokale touroperator. Het beste van twee werelden dus!

Brigitte

Als het om reizen gaat, kan Brigitte er geen genoeg van krijgen. Haar motto is dat er in elk land wel iets moois te beleven valt, dus dat je elke kans ook aan moet grijpen om dat te ontdekken. Haar hart heeft ze verloren aan Groot-Brittannië en Ierland, maar gelukkig is er nog genoeg ruimte voor alle andere landen over.
Brigitte