Casa de la Músíca, Trinidad

Tegen het einde van de middag gaan de dagtoeristen terug naar hun resorts aan de kust en beginnen live bands op terrasjes, pleinen, in cafés en zelfs gewoon op straat te spelen. Loop tegen de avond de trappen van het Plaza Mayor op richting de Casa de la Musica. De kans bestaat dat je hier nooit aankomt. Op de trappen zitten vaak mensen gezellig te kletsen met een canchanchara, de lokale drank in de hand. Bandjes komen erbij staan, beginnen te spelen en iedereen begint spontaan te dansen. De Cubanen hebben muziek en dansen in hun bloed en hier maak je het mee!

Je verblijf in Trinidad zou niet compleet zijn als je op z’n minst een avondje op The Steps hebt gezeten. Elke avond komen de trappen naast de kathedraal op Plaza Mayor tot leven met live salsa bands. Het is gratis, de muziek en sfeer geweldig, de mojito’s goedkoop en… je krijgt er negen van de tien keer een prachtige sterrenhemel bij!

Trinidad is absoluut een van de leukste plaatsen die je kan bezoeken in Cuba. Elke avond is er livemuziek bij de trappen voor La Casa de la Músíca. Er spelen Cubaanse bands en een geweldige mix van toeristen en de plaatselijke bevolking tonen er hun danskunsten. Vooral de Cubaanse bezoekers staan volop de salsa te dansen. Als je zelf ook een pasje wilt wagen, is dit the place, want er is genoeg vriendelijke hulp in de omgeving. En de rum en cocktails zijn erg lekker. Zeker naartoe gaan dus!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)