Senator Apartments Maidan

Het kloppende hart van Kiev is het onafhankelijkheidsplein. De Oekraïners noemen het plein liefkozend ‘Maidan’. In 2014 nog het strijdtoneel van de revolutie. Nu is het een bruisend plein én een geliefde ontmoetingsplek voor de inwoners van Kiev. In één van de zijstraatjes is in een compleet gerenoveerd gebouw Senator Apartments Maidan gevestigd.

Appartementen in hotel style. De ruimte en voorzieningen van een appartement in combinatie met de service van een hotel. Dus een keurige 24-uurs receptie, schoonmaak en ontbijtbuffet terwijl je de beschikking over meer dan 20 vierkante meter, een zithoek, een koelkast en soms een keukentje hebt. En dat veel geregeld is. De voordelen van beide werelden.

De ruime woonkamer heeft een vierpersoonsbank en wordt met een kast afgescheiden van het slaapvertrek. Middenin de kast staat een grote draaibare televisie. Handig, zo kun je ook vanuit bed kijken. Prima bedden met stevige matrassen. Het is eigenlijk een appartement waar je ook prima voor langere tijd kunt vertoeven.


Gevaarlijk laag hangt de glazen lamp boven de tafel. Dan kan bijna niet goed zou je denken. Het gaat vrijwel meteen fout. Met een forse klap breekt een deel van de lamp af en klettert op de grond. De huishouding ruimt het glas keurig op. De receptie daarentegen presenteert de rekening in plaats van te vragen of het glas wellicht lichamelijke schade heeft veroorzaakt. Het empatisch vermogen van het aanwezige personeel lijkt in mijn ervaring te beperkt te zijn.

De locatie is absoluut top. Met een goede bereikbaarheid. Zolang je oppast voor de lamp voorkom je bloed, een buil en een boete. Dan is het een prima plek om te overnachten.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)