Pook’s Hill: Serene rust in de jungle – Belize

Je even helemaal terugtrekken in de natuur, enkel en alleen genieten van wat de jungle je te bieden heeft maar zonder in te binden op comfort. Bij Pook’s Hill in Belize is het mogelijk. Deze jungle lodge weet exact wat de natuurfanaat zoekt en is derhalve dé bestemming voor een detox van het drukke leven.

Pook's Hill belize

Alleen al de tocht naar Pook’s Hill is een avontuur, niet zomaar kom je immers terecht op deze prachtige locatie. Een onverhard, hobbelig pad van enkele kilometers lang brengt je langs heuvelachtige vergezichten en eindeloze fruitplantages. net zodra je de Belizaanse massage teveel begint te vinden, doemt echter een kleine lodge temidden van de natuur op: Pook’s Hill.

Pook's Hill belize

De zogenaamde ‘Bird Cabanas’ zijn dé plek om vogels te spotten, zeker in de vroege ochtend.

Parel in de jungle

Deze kleine lodge heeft enkele verschillende soorten kamers te bieden. Van degelijke hutjes op de heuvel tot prachtige kamers gelegen aan hun eigen Maya opgraving! Persoonlijke favoriet zijn echter de zogenaamde ‘Bird Cabanas’, die te bereiken zijn via een verhoogde houten loopbrug en zo afgelegen zijn van de rest van het terrein, dat je gegarandeerd vele vogels zult spotten op weg naar je huisje.

Want als er een plek geschikt is voor ornithologen, dan is het wel deze parel te midden van de jungle. De hoge begroeiing rondom en de open plaatsen rondom de kamers maken dat vogels van allerlei pluimage zich hier thuis voelen. Niet de minsten zijn de ontelbare kolibries die je kunt bewonderen vanaf het hoofdgebouw.

Pook's Hill belize

De kamers van de Bird Cabanas zijn ruim en prettig ingericht

De kamers zijn netjes en ruim opgezet. gezien de open structuur (geen ramen maar enkel horren, is een airco niet mogelijk maar dankje de hoge overhangende daken zijn ze zoveel mogelijk afgeschermd van de soms heftige zon. Het hoofdgebouw is een fijne verzamelplek voor de gasten, en in de eetruimte een verdieping lager wordt dagelijks met veel liefde door de lokale dames gekookt.

Uitvalsbasis voor natuurverkenning

Pook’s Hill heeft niet alleen een Maya-opgraving midden op haar terrein staan, maar is ook verder een prachtige uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen. Zo kun je hier vele wandelingen maken of gaan tuben op de rivier. De lodge heeft een aantal ‘in-residence’ gidsen, die met veel plezier met je mee de jungle in gaan om wat meer achtergrondinformatie te geven, of die ook vroeg op zullen staan om nog voor het ontbijt met je te gaan vogelkijken.

Pook’s Hill weet wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een afleiding van je dagelijkse drukke leven. De serene rust die hier hangt is ongeëvenaard en werkelijk om stil van te worden. Een bezoek aan Pook’s Hill is een moment om echt even volop van te genieten dus!

Pook's Hill belize

Op het terrein kun je vele activiteiten ondernemen, zoals tubing.

Pook's Hill belize

De kolibries zijn nooit ver weg in Pook’s Hill.

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)