Ian Anderson’s Caves Branch – Belize

Slapen in een boomhut midden in de jungle. Omringd worden door niets meer dan het geluid van apen en vogels in de nacht. Dat klinkt wellicht als een droom, maar dat kan zeker de werkelijkheid zijn. Caves Branch bevindt zich namelijk midden in het overweldigende regenwoud van Belize en biedt verschillende luxe, comfortabele accommodaties om op en top te kunnen genieten van de geweldige omgeving.

Deze jungle lodge kent vele verschillende soorten accommodaties; van kleine hutjes in de prachtige botanische tuin tot geweldig ruime boomhutten op een steile bergwand. Onze kamer was een van laatstgenoemde en kan met recht een van de beste overnachtingsplaatsen ooit genoemd worden. Een enorme, luxe boomhut van twee verdiepingen, met bad op het balkon en een buitendouche met uitzicht over het regenwoud. Oprecht, je kunt het slechter treffen.

caves branch

Aan ruimte en comfort geen gebrek

A room with a view

Caves Branch is een jungle lodge en zodoende geen resort. Voor sommige kamers zul je dus ook zeker moeten werken om er te komen. Zo is er de zogenaamde ‘cry room’, die een tocht van minstens 160 traptreden omhoog vereist om er te komen, en je zodoende van uitputting danwel van het fenomenale uitzicht in tranen kan doen uitbarsten. Maar er zijn ook kleinere kamers op het lager gelegen gedeelte waar je kunt genieten van de prachtige muurschilderingen en het nabijgelegen zwembad.

caves branch

De ‘ramen’ zijn horren, waardoor je alle geluiden uit de jungle goed meekrijgt!

Persoonlijk had ik voor geen goud willen ruilen van kamer. De rust, de ruimte en bovenal het uitzicht. Uitzicht, uitzicht, uitzicht, wat was het mooi. Of het nou regent (het blijft een regenwoud) of niet, de vergezichten zijn met geen pen te beschrijven. Bovendien bieden de ruime kamers en luxe badkamers veel comfort om uit te rusten van een actieve dag in de jungle!

Onderdeel van de lodge is het idee dat je ook andere mensen leert kennen. Het diner wordt dan ook geserveerd in buffetvorm en de tafels zijn zodanig opgezet dat je ook andere gasten zult spreken en ontmoeten. De sfeer is amicaal en gezellig, onder gelijkgestemden is het goed te spreken over de activiteiten die je wilt gaan ondernemen of de avonturen die je hebt beleefd.

caves Branch uitzicht

Uitzicht vanuit de boomhut op Caves Branch

Actief in de jungle

Want bovenal is Caves Branch niet alleen een lodge, maar een activiteitencentrum. De omliggende grond is allemaal in handen van dezelfde eigenaar en onderdeel van je verblijf zijn de verschillende activiteiten die je elke dag kunt ondernemen. Van oude Mayagrotten bezoeken en deze al tubend (op een grote rubberen band) verlaten, tot al abseilend de beroemde ‘Black Hole Drop’ overwinnen, in kleine groepjes zul je de echte jungle gaan verkennen rondom de lodge en dat is heerlijk. Zeker als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, zijn deze activiteiten aan te raden. op eigen houtje de jungle in gaan is niet toegestaan (en zou bovendien zeer onverstandig zijn), maar de activiteiten die Caves Branch organiseert zijn niet zo uitgekauwd als je misschien zou verwachten van trips met andere hotelgasten. Je zult wel degelijk hard moeten werken om de top te bereiken – tot groot verdriet van enkele Amerikanen in onze groep – maar het is de zware jungletocht absoluut waard!

Het complete pakket dat Caves Branch biedt maakt dat het een geweldige bestemming is voor avonturiers die van een goede nachtrust houden. Prachtige doch intensieve activiteiten overdag en ‘s avonds tot rust komen in alle comfort. Dat is wat Caves Branch biedt en wat je reis toch ook een beetje tot vakantie zal maken!

black hole drop

De beroemde Black Hole Drop

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)