Eleven Mirror Design Hotel Kiev

Om de titel design hotel te mogen dragen mag een bijzonder interieur of ontwerp worden verwacht. Het Eleven Mirror Design Hotel in Kiev draagt haar naam met verve.

Een gebruikelijk bestemming voor een citytrip is Kiev allerminst. Alhoewel het toch maar drie uurtjes vliegen is. Het toerisme staat in de hoofdstad van Oekraine nog aardig in de kinderschoenen. De waarde van de Hryvnia heeft de afgelopen tien jaar door diverse omstandigheden aardig onder druk gestaan. Het prijsniveau van hotels in Kiev ligt lager dan omringende Oost-Europese hoofdsteden.

Een klerk in driedelig pak en een bolhoed opent de brede glazen deur. Tegenover de donkere natuurstenen frontdesk is een comfortabele lounge gerealiseerd. Het oogt luxe, doch smaakvol.

Het hotel heeft 49 kamers. Middenin de grote kamer staat een tweepersoonsbed, gericht richting de stad. Daardoor hebben de kamers op de hogere etages vanuit het bed uitzicht over het zuidelijke deel van de stad. Door de situering van de badkamer kan tussen de bubbels door vanuit het bad tevens de skyline van de stad worden bewonderd. Naast een uitermate grote in de wand verwerkte tv scherm is tevens een deel van het buitenlands gedestileerd drankabinet te vinden. Zeer stijlvol.Zoloti Vorota komt vaak voor in lijstjes van de mooiste metrostations ter wereld. Met haar chique kroonluchters lijkt het wel balzaal. Eleven Mirrors Design hotel ligt op een steenworp afstand van het metrostation. Met de metro is de stad prima te bereizen. Het hart van Kiev, in de volksmond bekend als ‘Maidan’ ligt op een wandeling van een kwartiertje.

Met recht draagt het Eleven Mirror Design Hotel het ‘design’ label. Het is een mooi ontworpen hotel met ruime kamers. Zoals de meeste design hotels bevindt het hotel zich in de hogere prijsklasse.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)