Black Orchid Resort – Belize

Ruim opgezette uitvalsbasis voor verkenning van de omgeving. Het Black Orchid resort is dankzij de ideale ligging nabij het internationale vliegveld van Belize City de perfecte plek om je reis door Belize te beginnen of te eindigen.

Lamanai Belize Midden-Amerika

Het resort is ruim opgezet en kent meerdere gebouwen met allemaal verschillende types kamers. Van ruime, luxe suites die van alles zijn voorzien tot prettige basiskamers – welke overigens nog steeds ruim zijn opgezet – die ideaal zijn voor een kort verblijf. Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamers die in authentieke, Belizaanse stijl zijn ingericht met kleurrijke tegeltjes en details. De bedden zijn groot en de airco’s werken zeer effectief, iets wat zeker in de hete zomer goed van pas komt! Het resort kent verder een café aan het water, een restaurant met serre met een zeer uitgebreide kaart en natuurlijk een prima zwembad waarvandaan je uitkijkt over het meer. Het meer zelf is minder geschikt om in te zwemmen, want zo nu en dan wil er nog wel eens een krokodil aan de waterkant liggen te zonnen! Leuk detail: in de winter organiseren ze vaak complimentary boottochten over het meer om krokodillen te spotten. Gaaf!

Het Black Orchid Resort blinkt niet uit in een overweldigde luxe, een geniaal uitzicht of een bijzondere inrichting. Het Black Orchid Resort is juist vooral ideaal om te bezoeken vanwege de ligging. Het is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de noordelijke regio van Belize en bijvoorbeeld voor een bezoek aan de eeuwenoude Mayaruïnes van Lamanai. Het is tevens mogelijk om dergelijke tours – Lamanai valt alleen te bezoeken met een boottour – via het hotel te regelen. Tevens gaat er regelmatig een shuttle van het hotel naar het vliegveld. En mocht je iets nodig hebben dat niet standaard in het pakket zit, dan weet je zeker dat het personeel er alles aan zal doen om je te helpen, want de service hier is absoluut top! Zo mochten wij gewoon kosteloos aanschuiven bij het ontbijt toen we vroeg in de ochtend aankwamen en hebben zij geweldig vervoer voor ons geregeld gedurende de trip! Er werd zelfs geregeld dat de sleutel die wij waren vergeten terug te geven in het vorige hotel (oeps…), weer keurig werd teruggebracht – zonder extra kosten!

Black Orchid Resort

Het meer waaraan het Black Orchid Resort is gelegen.

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)