Banana Beach Resort – San Pedro, Belize

Simpel doch effectief, zo kan je het Banana Beach Resort het beste omschrijven. Dit hotel is gelegen aan de rand van San Pedro op het populaire Ambergris Caye, op een comfortabele 15 minuten lopen van het centrum van het plaatsje.

Banana beach resort

Het Banana Beach Resort heeft de afgelopen jaren een flink ontwikkeling doorgemaakt en de vernieuwing is nog een proces dat continue gaande is. Hoewel het hoofdgebouw vrij fors en grof gebouwd is, maken de nieuwste toevoegingen – zoals een groot overdekt terras bij het restaurant – het resort tot een comfortabele locatie die een prima uitvalsbasis vormt voor het verder ontdekken van het eiland.

De kamers zijn ruim ingericht. Hoewel de kleurkeuze wat heftig en extreem kan overkomen en de betonnen muren niet echt bijdragen aan een gezellige sfeer, is de kamer zeker netjes ingericht. Er is absoluut zorg besteed aan de inrichting, al is het wel degelijk een kwestie van smaak. Onderdeel van de vernieuwing is dat de haast motel-achtige gordijnen en spreien vernieuwd worden, wat de inrichting alweer iets meer rust zal geven. Kamers zijn er in alle soorten en maten te vinden. Van prima eenpersoonskamer tot uitgebreide suites met keuken en zithoek, voor ieder wat wils. Tevens worden de airco’s langzaamaan vervangen voor stillere en effectievere apparaten, wat voor een prettig klimaat zal zorgen. Wat bijdraagt aan de prettige sfeer is de hoeveelheid groen die ze op het terrein hebben geplaatst. Van onverwachte klimplanten tot een groene entree, het maakt het logge gebouw een stuk vriendelijker in uitstraling!

Banana beach resort

De hernieuwde uitstraling van het Banana Beach Resort

Banana Beach heeft een echte ‘what you see is what you get’-uitstraling. Niet teveel poespas, twee rechttoe, rechtaan zwembaden en een overzichtelijk pand, maar absoluut met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Aan de achterkant kun je zo de oceaan induiken, wat natuurlijk heerlijk is in het tropische klimaat. Het ultieme doel dat men zich als streven heeft gesteld is om naar een vier-sterren hotel op te klimmen, maar dat lijkt met het huidige pand een lastige onderneming te worden. Wel zijn ze geschikt om juist net daaronder een prima accommodatie te bieden voor diegenen die wellicht wat minder lang op het resort willen doorbrengen en juist graag het centrum of de wat minder druk bevolkte gebieden van het eiland willen bezoeken.

Banana beach resort

Een van de suites die het Banana Beach Resort rijk is.

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)