Elke voetballiefhebber droomt er weleens van om een wedstrijd van FC Barcelona bij te wonen. Het is echter niet zo moeilijk om tickets te bemachtigen en een wedstrijd te combineren met een weekendje Barcelona. Wij deden de test en hopen je met onderstaande tips een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Het stadion

Camp Nou is het grootste stadion van Europa en één van de grootste ter wereld. Er zijn ongeveer 99.000 zitplaatsen. Het stadion bestaat uit verschillende ‘ringen’ waarbij de hoogste ring ongeveer 48 meter(!) boven het speelveld is gelegen.

Tickets kan je op voorhand online kopen, aan de kassa ter plaatse of in de stad zelf in één van de toeristische informatiepunten. De prijzen zijn afhankelijk van de soort wedstrijd en de tegenstander. Je kiest beter voor een ‘mindere’ tegenstander, dan is de kans veel groter dat je leuke plaatsen hebt tegen een betaalbare prijs.
Wij kochten onze tickets op voorhand online via de officiële website van FC Barcelona. Wanneer je de plaatsen selecteert, krijg je meteen een 3D view van hoe je uitzicht op het veld er zal uitzien. Wees er vlug bij want de goedkope tickets zijn snel de deur uit.

De sfeer in en rond het stadion is erg gemoedelijk en veilig. Je ziet veel families met kinderen en overal zijn er kraampjes waar je truitjes en sjaals kan kopen. Alles is goed aangeduid, zodat we al snel onze plaatsen vinden. Er zijn verschillende ingangen en alles is zo goed geregeld dat je amper merkt dat er zoveel mensen aanwezig zijn.

Wij nemen plaats in de bovenste ring en hebben een uitstekend zicht op het veld en het stadion zoals de 3D view ons beloofde. Je zit hier wel vooral tussen de toeristen, maar allen met hetzelfde doel: het beleven van een wedstrijd in dit legendarische stadion. Wij zien FC Barcelona met 3-2 winnen van Real Sociedad en ik heb eindelijk mijn held Messi in het echt kunnen zien scoren!

Voetbalstadion Camp Nou tijdens een voetbalweekend Barcelona

Voetbalstadion Camp Nou

Experience Tour

Als je in Barcelona bent en er wordt geen match gespeeld, kan je de Camp Nou Experience Tour doen. Je bezoekt dan onder andere het museum, de kleedkamers, de persruimte en uiteraard het stadion zelf. Ook voor mensen die niet zo’n voetbalfan zijn is dit een leuke ervaring. Tickets voor deze tour kan je kopen via de officiële website van FC Barcelona.

Verblijf en bereikbaarheid

Omdat het stadion op wedstrijddagen moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer (lees: propvol) kies je er beter voor om in de buurt te verblijven en te voet naar het stadion te gaan. Wij verblijven in het Expo hotel in de wijk Sants, dichtbij andere bezienswaardigheden en het trein- en busstation van waaruit je gemakkelijk op de luchthaven geraakt. Vanaf het Expo hotel bereik je het voetbalstadion na ongeveer 20 minuten wandelen. De weg er naartoe is eenvoudig: volg gewoon de mensen met een Barcelona sjaal.

Berg van Montjuïc

Ga ook zeker eens een kijkje nemen op de berg van Montjuïc. Wandel via de Plaça España en het winkelcentrum Las Arenas. Vroeger was dit shoppingcenter een stierenarena, nu een modern winkel- en horecacentrum. De originele façade is behouden. Neem hier de lift naar boven en geniet van het prachtig 360° uitzicht op Barcelona.

Plaça d'Espanya in Barcelona

Plaça d’Espanya

Winkelcentrum Arenas de Barcelona op Plaça d'Espanya

Arenas de Barcelona op Plaça d’Espanya

Onderweg naar de top van de Montjuïc kom je de Font Màgica tegen. Deze magische fontein moet je zeker ook ‘s avonds eens bezoeken. Dan is er namelijk een gratis spectaculaire fonteinshow, een combinatie van water, muziek en laserlichten.

Font Màgica in Barcelona overdag

Font Màgica overdag

Font Màgica lichtshow in Barcelona

Font Màgica lichtshow

Boven op de Montjuïc bevindt zich het Olympic Park van de Olympische Spelen van 1992 met de indrukwekkende telecommunicatietoren. De 136 meter hoge toren stelt een atleet voor die de Olympische vlam vasthoudt. Boven is het rustig vertoeven en heb je een mooi uitzicht op de stad.

Montjuïc in Barcelona

Montjuïc

Anella Olímpica communicatietoren op Montjuïc in Barcelona

Anella Olímpica communicatietoren

Neem een kijkje in het olympisch stadion waar de openings- en slotceremonie en de atletiekwedstrijden werden gehouden. Tegen betaling kan je zelf enkele olympische disciplines uitoefenen in het stadion, maar je kan ook gewoon gratis plaatsnemen en kijken hoe andere deelnemers het doen. Vooral voor mensen met kinderen is dit een uitstekende activiteit.

Eten

  • Ga lunchen in restaurant La Terraza Miró. In dit kleine, maar gezellige tapasrestaurant wordt lekker en vers eten geserveerd tegen betaalbare prijzen.
  • Aan de Passeig de Joan de Borbó in Barceloneta, vlakbij het strand, heb je verschillende visrestaurants die verse paella serveren.
  • Ontbijten deden we op het zonnige terras van Café Solric vlakbij het hotel. Zij serveren allerlei ontbijtcombo’s tegen lage prijzen.
Sam

Sam

Het liefst spendeer ik elke vrije dag in het buitenland. Ik probeer per jaar dan ook minstens vijf reizen te maken zowel binnen als buiten Europa. Hierbij probeer ik steeds leuke steden te combineren met natuur.

Met veel plezier deel ik mijn reisverhalen en foto’s.
Sam

Latest posts by Sam (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>