Afgelopen zomer bezocht ik Leeds en de stad heeft –compleet onverwacht- mijn hart gestolen. Een bezoek aan Noord-Engeland is eigenlijk niet compleet zonder deze bruisende, opkomende stad met een bezoekje te vereren. Nog wat overtuiging nodig? Zie hier de vijf redenen waarom Leeds op jouw bucketlist moet staan!

#1 Er zijn bijna geen toeristen

Waar vind je ze nog; steden zonder toeristen? Leeds is er zo eentje en eigenlijk is dat heel erg genieten. Het is een stad waar mensen wonen, leven en werken en dat geeft het een heerlijke, echte authentieke vibe. Daarentegen heeft het alles in zich om een stad te worden die veel meer bezoekers gaat trekken de komende jaren: meer dan terecht is dat, maar geniet van de rust zolang het nog kan!

Leeds

Leeds is dé stedentripbestemming voor het komende jaar!

#2 The Royal Armouries is echt heel gaaf

Een van de grotere attracties van de stad en het lijkt misschien alleen geschikt voor de liefhebber, maar the Royal Armouries is echt een van de tofste musea die ik in jaren heb gezien. Het is een interessante mix tussen geschiedenis en moderne (straat)cultuur en heeft voldoende afwisseling om je een paar uur geboeid te houden. Tip: boek een rondleiding. Zelden heb ik zoveel nieuws geleerd en interessants gezien in een museum als hier dankzij de overenthousiaste gids! Bovendien is het museum te bereiken per watertaxi als het weer mee zit en heb je dus meteen een leuke rondvaart door de stad!


royal armounries leeds

Ook op cultureel vlak stelt Leeds niet teleur met een enorme rijkdom aan galleries en musea.

#3 Het eten

Eten is fijn, heel fijn. En het is nog veel fijner als het eten ook nog eens verrassend goed is. En verrassend goed eten, dat kun je in Leeds. Denk je nog steeds aan halfgare pubmaaltijden als je aan Engels eten denkt, let dan goed op, want er zijn onwijs veel fantastische restaurants te vinden in deze stad. Bezoek bijvoorbeeld Ricci’s Tapas voor de beste tapas die je zult proeven! Misschien niet allemaal even Spaans, maar als je dol bent op het delen van overheerlijke kleine gerechten ben je hier aan het juiste adres. Of geniet van een ultiem uitzicht over Leeds onder het genot van de fantastische maaltijd in het Crafthouse. Op zoek naar een low-key lunch? Dat kan in het Tetley, een art gallery en restaurant-café in één. Snuif je meteen nog wat cultuur op ook!

Foodies opgelet! Noord-Engeland heeft veel te bieden op het gebied van heerlijke hippe restaurants!

#4 Leeds barst van de cultuur

De stad wil opgaan voor Capital of Culture in enkele jaren en is zeer goed op weg om dat waar te maken. De stad barst echt uit z’n voegen van de kleine galleries en tentoonstellingen, zoals bij het Henry Moore Institute of het eerder genoemde Tetley. Maar ook de grotere, bekende musea zijn de moeite waard. Meer fan van de podiumkunsten? Dan zijn er voor de grootte van de stad meer dan voldoende theaters en podia aanwezig om die honger te stillen.

Leeds

De kleurrijke straten van Leeds

#5 Het onzichtbare Leeds

De grootste verrassing van de stad zit hem misschien nog wel in de onbekende, onzichtbare straatjes van de stad. De kleinste doorgangen kunnen leiden tot de schattigste binnentuinen en het is dan ook meer dan de moeite waard om de stad zonder kaart te gaan verkennen en gewoon iedere doorgang uit te proberen. Geheid dat je je nieuwe lievelingspub tegen gaat komen daar!

Pubs in Leeds

Op zoek naar een pint? Probeer eens de onzichtbare straatjes in Leeds

Dit zijn slechts vijf redenen om Leeds te bezoeken, waarbij het feit dat ook een fantastische stad is om te shoppen, uit te gaan en lokale producten te proberen nog volledig is overgeslagen. Van de kleine, ouderwetse arcades tot het grote overdekte Victoria winkelcentrum of de alternatieve Corn Exchange, Leeds heeft het allemaal en het is alleen maar genieten.

Bovendien is Leeds goed te bereizen vanuit Nederland. Dagelijks gaan er directe vluchten vanaf Amsterdam naar Leeds. Daarnaast is de stad gemakkelijk te combineren met andere Noord-Engelse steden dankzij the Cities of North Engeland Rover ticket van de Transpennine Express, waarmee je in 8 dagen tijd meerdere Noord-Engelse steden kunt bezoeken met de trein. Dus feitelijk kan bijna niks je meer tegenhouden om Leeds bovenaan die bucketlist te zetten! Nog niet overtuigd? Of weet je nog een fantastische hotspot in Leeds, laat het weten in de comments!

Corn Exchange Leeds

De Corn Exchange in Leeds is een fantastische locatie voor nieuwe, kleine ondernemers

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>