Terrasjes aan het water, historische gebouwen en schitterende uitzichten. Düsseldorf is hip. De stad is al jaren bekend van de grote kerstmarkten, maar er is zoveel meer.

Als de zon begint te schijnen, lopen de terrassen aan de Rijn vol. Jong en oud flaneert over de Rheinwerft. Rondvaartboten varen af en aan en binnenvaartschepen cruisen vlak langs de kade. Een citytrip naar deze Duitse stad is een aanrader als je van gezelligheid en cultuur houdt.

Terrassen aan de Rijnkade in Düsseldorf

Terrassen aan de Rijnkade

Flaneren op de Rijnboulevard in Düsseldorf

Flaneren op de Rijnboulevard

Mozaïkmuur aan de Rheinkade in Düsseldorf

Mozaïkmuur Rheinkade

Düsseldorf by night

De hippe terrassen langs de Rijn zijn ‘s avonds verlicht en verwarmd

De Altstadt

Houd je van cultuur en oude gebouwen, dan kun je in de Altstadt je hart ophalen. Er is een stadswandeling te krijgen bij Düsseldorf-Tourismus aan de Marktstraße 6d, maar je kunt ook heel makkelijk zelf door de stad struinen. De Burgplatz, de Rheinuferpromenade, de Alter Hafen en de Marktplatz zijn een must voor de liefhebber van oude cultuur.

Marktplatz in Düsseldorf

Marktplatz

Burgplatz en Mühlenstraße in Düsseldorf

Burgplatz en Mühlenstraße

Medienhafen

De Medienhafen, grenzend aan de hippe wijk Unterbilk, is upcoming en trendy. Nieuwe gebouwen gemixt met oude hijskranen geven deze plek een bijzondere uitstraling. Aan de kade Am Handelshafen vind je verschillende goede restaurants en bars. Vanaf de Altstadt loop je langs de Rijn in nog geen kwartier naar de Medienhafen.

Medienhafen Düsseldorf

Oude en nieuwe panden bij de Medienhafen

Medienhafen Düsseldorf

Flaneren in de Medienhafen

Gekleurde gebouwen in de Medienhafen in Düsseldorf

Gekleurde gebouwen in de Medienhafen

Bootjes in de Medienhafen in Düsseldorf

Bootjes in de Medienhafen

Uitzicht vanaf de Rheinturm

Vlak bij de Medienhafen staat de Rheinturm. Een 234 meter hoge toren met een panoramamabar op 168 meter en een panoramarestaurant op 174 meter hoogte. Terwijl je een drankje drinkt in de bar, kun je rustig genieten van het prachtige uitzicht over de stad en haar omgeving. Onderaan de toren is een parkeerplaats voor het geval je met de auto bent. Let er wel op dat een milieusticker voor Dusseldorf verplicht is.

Uitzicht vanuit de Rheinturm in Düsseldorf

Uitzicht op de Medienhafen vanuit de Rheinturm

Uitzicht vanuit de Rheinturm in Düsseldorf

Uitzicht vanuit de Rheinturm

Uitzicht op de Rijn vanuit de Rheinturm

De Rijn vanuit de Rheinturm

Slot Hardenberg en de Mariendom in Velbert-Neviges

37 Kilometer vanaf de Altstadt ligt het rustieke dorp Velbert-Neviges. Je kunt hier een kijkje nemen bij Slot Hardenberg. De oorsprong van het hoofdgebouw en de vier torens dateren uit de 15e eeuw en kent een roerige geschiedenis. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet rond het slot. Velbert-Neviges is met de tram bereikbaar via de U-bahn, lijn 72, 75, 76 of 79. Vanaf het slot loop je eenvoudig het karakteristieke dorp met vakwerkhuizen door naar de Mariendom, een bedevaartskerk uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Het is een enorm betonnen bouwwerk. De deur staat altijd open voor bezoekers en deze dom is een bezoek meer dan waard.

Slot Hardenberg in Velbert-Neviges

Slot Hardenberg in Velbert-Neviges

Toren van Slot Hardenberg in Velbert-Neviges

Eén van de torens van Slot Hardenberg in Velbert-Neviges

Meriendom in Velbert-Neviges

Meriendom in Velbert-Neviges

Café Nostalgie

Midden in het centrum van Velbert-Neviges staat Café Nostalgie. En nostalgisch is het. Het pand staat bomvol met oude spullen. Van camera’s tot bandrecorders, van serviesgoed tot muziekinstrumenten, je kijkt hier je ogen uit. Aan de gezellige tafels kun je wat drinken met heerlijke taart erbij. Vergeet vooral niet om verder door te lopen naar de achterkant van het pand, want daar vind je een heuse disco.

Café Nostalgie in Velbert-Neviges

Café Nostalgie in Velbert-Neviges

Café Nostalgie in Velbert-Neviges

Je kijkt je ogen uit in Café Nostalgie

De Ruïne van Kaiserswerth

Als je de drukte van de stad even zat bent, kun je een rondwandeling maken in Kaiserswerth. Dit dorp ligt 9 kilometer van de Altstadt en is te bereiken met de U-bahn lijn 79. Naast de ruïne van Kaiserpfalz Kaiserswerth kun je aan de Rijn op een terras wat eten en drinken of de vele leuke winkeltjes in het centrum bekijken. Kaiserswerth is een fijne afwisseling tijdens een citytrip naar Düsseldorf.

De ruïne van Kaiserspfalz Kaiserswerth

De ruïne van Kaiserspfalz Kaiserswerth

De ruïne van Kaiserswerth

Uitzicht op de Rijn bij Kaiserswerth

Wandelen in het Aaper Wald

De echte natuurliefhebber kan lekker wandelen in het Aaper Wald. Aan de rand van de stad en tien kilometer van de Altstadt ligt dit natuurpark met drie gemarkeerde wandelroutes, variërend van 2,6 tot 9,8 kilometer. Voor de echte sportievelingen zijn hier twee trimpaden met hindernissen en een joggingtrail aangelegd. Na afloop kun je op het terras van het Bauenhaus een drankje doen. Het Aaper Wald is te bereiken met de U-bahn lijn 72, 73 of 83.

Overdekte picknickplaats in het Aaper Wald

Overdekte picknickplaats in het Aaper Wald

Aaper Wald

Wandelen door bos en langs weilanden in het Aaper Wald

Het Bauenhaus aan de rand van het Aaper Wald

Het Bauenhaus aan de rand van het Aaper Wald

Digna
Follw me

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>