Verrassingstrip met kids? Surprise us srprs.me!

Hooray, jullie gaan op srprs.reis. Deze heugelijke mededeling knalde onze digitale brievenbus binnen! "Een paar minuten geleden heb jij de controle over je bestemming volledig losgelaten. Verwachting maakt vanaf nu plaats voor verwondering. En wat begint met een verrassing, eindigt in een unieke herinnering." Is getekend; Lonneke van srprs.me.

Als ouders van zoon Mika (3 jaar) en dochter Daelynn (1 jaar) zouden we ‘heel veilig’ voor een bungalowpark in Nederland kunnen kiezen voor een lang weekendje weg. Niet dat daar iets mis mee is, integendeel, we zijn regelmatig bij Bollo de Beer en Koos Konijn te vinden. Maar dit keer volgden we onze reiskriebels. Als ‘young parents’ grijpen we een nieuw reisavontuur aan.

Trendy traveling met de kids

Kersverse ouders hebben vaak de angst dat hun vakanties, door de komst van een kleintje, saai en simpel zijn in vergelijking met hoe ze voorheen reisden. Waar naartoe en hoe je reist met ‘t kroost is dan ook een hot topic. Haal met een verrassingsreisje de avontuurlijke reiziger in jezelf weer naar boven. Geniet van het onvoorspelbare (dat is lang geleden hè?) én relax, want het voorbereidingswerk wordt je uit handen genomen.

Surprise us srprs.me!

Bij srprs.me kies je een thema. Een citytrip, roadtrip of wereldwijd avontuur. Ze hebben allemaal één ding gemeen: je weet van tevoren niet wat je bestemming zal zijn. Wanneer je kiest voor City Tripping kun je doorgeven in welke drie steden je onlangs nog bent geweest. En nee, natuurlijk kost dit niks extra’s. Je srprs.consultant gaat voor jullie op zoek naar een vliegticket, een bestemming en een goed beoordeelde accommodatie. En heb je een vraag, dan kun je altijd bellen of mailen.

Het ‘City Tripping’-pakket kun je boeken voor drie, vier of vijf dagen, vanaf een kleine 200 euro per persoon. Je kunt in elke Europese stad met een vliegveld terecht komen. Je vliegt ‘op fijne tijden’ vanaf Schiphol, en je gaat sowieso niet naar Londen of Parijs. srprs.me zal vaak proberen om je naar wat onbekendere bestemmingen te sturen. Pas een week voor vertrek hoor je hoe laat je precies op Schiphol moet zijn en wat de temperatuur is op je vakantiebestemming. Maar de bestemming blijft een verrassing tot een paar uur voor vertrek.

Hoe werkt dat precies?

Een dag of tien voor vertrek valt de srprs.kaart op de deurmat. Ook zit er een zwarte envelop bij die reisdocumenten bevat. Deze envelop open je dus pas nadat de bestemming is onthuld. De reisdocumenten kunnen namelijk de bestemming verklappen. Bij ons zaten bijvoorbeeld de vliegtickets erin.

Vanaf een week voor vertrek kun je de actuele weersverwachting zien op je persoonlijke pagina die je bij de reis krijgt. Best praktisch. Nu weet je ongeveer wat je in je koffer moet stoppen. En gelijk de allereerste aanwijzing over de locatie. Dit is natuurlijk niet bedoeld om te verraden waar je heen gaat, maar enkel om ervoor te zorgen dat je de winterjassen niet vergeet als je naar Oslo zou gaan. Heerlijk om de dagen ervoor via de weersvoorspelling te proberen om toch te achterhalen waar we naartoe zouden gaan. Vrienden en familie hebben zelfs een poule gemaakt om te gokken waar we heen zouden gaan. Zelf zetten we in op Dublin en Praag, maar ook Wenen en Bratislava zijn nog mogelijk. Feit is dat met het delen van de weersvoorspelling zeker een hoop bestemmingen afvallen.

Vervolgens wordt er in de aanloop naar het tripje steeds meer info gegeven die de spanning lekker opbouwt. Zoals hoe laat je op de luchthaven moet zijn en de toegestane bagage. Weer een aanwijzing. We scannen de vertrekkende vluchten vanaf Schiphol. Boedapest, Billund, Wenen… wat gaat het worden?!

srprs kraskaart

Tot vlak voor vertrek blijft de bestemming een verrassing

De onthulling

Ons avontuur begint dus op donderdag 23 november om 11.30 uur op het vliegveld. Geen idee waar we over twee uur naartoe gaan. Beleving in plaats van bestemming; daar draait het om bij srprs.me. Het kan dus zijn dat jouw tripje naar een plek gaat waar je al eens bent geweest. Of naar een stad die je zelf nooit zou boeken. Het gaat er dan ook om hoe jij deze verrassingsreis aanpakt, wat je gaat doen en hoe jij je voorbereidt. Mocht je wel een nieuwe bestemming bezoeken, is dat een extra kers op de taart en heb je een dubbele verrassing!

Een van de meest merkwaardige momenten komt zodra iemand vraagt of je nog weekendplannen hebt. Of als de mensen in de bus van de parkeerplaats richting Schiphol je aanspreken. Ja, we gaan op reis, alleen de bestemming is nog onbekend. Nee, ik hoef niet meer te boeken, dat heb ik al gedaan. srprs.me, ken je dat?

De meeste budgetmaatschappijen, zoals EasyJet, ArkeFly of Corendon zijn gevestigd bij vertrekhal 3. Daar aangekomen halen we de aftelklok op onze persoonlijke pagina erbij. Staat de teller op nul? Let’s go: dit is het moment om die bestemming eindelijk te onthullen. We pakken de srprs.kaart erbij, onze zoon krast de code open.

srprs code

Dit is het moment. Yes, we gaan naar…

Wenen dus! En dan?

Die bestemming blijkt Wenen te zijn. Een schitterende stad waar we niet eerder geweest zijn. Nu is het aftellen tot we het vliegtuig in mogen stappen, op naar het avontuur! En dit keer dus letterlijk, want we hebben nog steeds geen flauw idee wat we kunnen verwachten. Op naar de Wiener Schnitzel, de koffiehuizen, het paleis van Sissi en… de rest. Kom maar op!

Eenmaal geland pakken we met twee kindjes gemakshalve een taxi naar onze accommodatie. Hapje eten en naar bed. Kunnen wij lekker nadenken over leuke uitstapjes. Het hotel dat srprs.me heeft geregeld staat hoog aangeschreven op Zoover, en terecht. In Hotel Spiess & Spiess hebben we een Junior Suite, een appartement met meerdere ruime kamers, een zithoek, babybedje, badkamer met bad. Iets buiten het centrum, maar prima gelegen naast een metrostation. De U-bahn brengt ons in een paar minuten in hartje centrum.

wiener riesenrad

Ervaar de blind break trip; you’ll go whereever you’re meant to go

Spread the word

Wie we ook spreken, mensen zijn niet erg bekend met het concept. Maar wel ontzettend enthousiast. Het hotelpersoneel vindt srprs.me een geniaal concept. Die vonden het super dat mensen zo durven te reizen. Iedereen zegt ook gelijk: “ooh, dat lijkt mij ook wel leuk”, of “dat is echt iets voor…”!

Check srprs.me voor meer info of om gelijk je blind break te boeken! Lijkt het jou nou wat om iemand een giftcard te geven? In december kun je een heel speciale srprs.giftcard bestellen. Via een persoonlijke invite krijgt de ontvanger een datum en tijd doorgestuurd waarop het gegeven bedrag (online) wordt onthuld. Maar dat is nog niet alles! srprs.me voegt namelijk een eigen verrassingssausje toe en upgrade een aantal giftcards tot héle toffe hoofdprijzen!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>