Sprookjes kerstmarkt Kassel

Ben je op zoek naar een sprookjesachtige kerstmarkt dicht bij huis? Dan zijn de Duitse steden zeker een aanrader! Neem je het erg letterlijk, bezoek dan de sprookjeskerstmarkt in Kassel, op nog geen 400 kilometer van Utrecht, waar je geniet van een unieke kerstmarkt en andere (winter)belevenissen!

Kerstmarkt Kassel

Je kunt je hart ophalen bij de kraampjes met kerstcadeautjes en versiering

De Duitse Sprookjesroute

Assepoester, Roodkapje, Doornroosje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje. Al deze sprookjes komen van de hand van de gebroeders Grimm. De Duitse broers zijn met hun sprookjesboeken wereldberoemd geworden en horen tot de belangrijkste persoonlijkheden uit de Duitse cultuurgeschiedenis. Mede dankzij hun nalatenschap behoort Kassel, waar zij jarenlang woonden, tot een van de interessantste cultuursteden van Duitsland.

De Duitse Sprookjesroute verbindt over een afstand van 600 km vanaf Hanau via Kassel tot aan Bremen de sprookjes en het leven van de gebroeders Grimm. Op veel plaatsen langs de Sprookjesroute, decor voor menig sprookje, geniet je van concerten en toneelopvoeringen, van marionettentheater, openluchtspelen en sprookjesweken, van cultuur en geschiedenis in burchten en kastelen. Het ene feest na het andere wekt de sagen, legenden en sprookjes weer tot leven.


Sprookjes kerstmarkt Kassel

Tijdens de decembermaand is een bezoek aan de kerstsprookjesmarkt van Kassel een magische ervaring. Door de unieke sfeer tijdens de zogenaamde Märchenweihnachtsmarkt op de Königs-, Friedrichs- en Opernplatz wordt jong en oud elk jaar weer betoverd.

In 1975 vond de eerste sprookjesachtige kerstmarkt plaats. De Friedrichsplatz was versierd met sprookjesfiguren, zakenlieden uit Kassel versierden hun winkels met helden van magische verhalen. Jaar na jaar staat de sprookjesachtige kerstmarkt in Kassel in het teken van een verhaal van de gebroeders Grimm. Vorig jaar was het thema Hans en Grietje, deze keer de charmante Assepoester.

sprookjespiramide kassel

De sprookjeskerstmarkt met de grootste sprookjespiramide ter wereld geeft Kassel een heel bijzondere sfeer

sprookjes verhalen Kassel

Herontdek de sprookjes van Grimm op de Königsplatz met deze enorme sprookjesboeken

Vrolijk kerstfeest Kassel

Ook de grote vrijstaande adventskalender doet kinderogen stralen

De sprookjeskerstmarkt in Kassel staat helemaal in het teken van de verhalen van de gebroeders Grimm. Voor kinderen dus echt ideaal. Er worden veel sprookjes verteld, je kunt zelfs deelnemen aan een rondleiding door het mystieke sprookjes- en toverbos. En ook het dagelijkse podiumprogramma is de moeite waard. Nieuw dit jaar zijn de ijsglijbaan en Grimmstube.

Het volledige programma vind je op de Duitse site Weihnachtsmarkt Kassel.

Roodkapjeweg sprookjes kerstmarkt in Kassel

Op de sprookjes kerstmarkt in Kassel kun je afspreken bij de Roodkapjeweg of bijvoorbeeld Gelukkige Hans

Stedentrip Kassel

Kassel is ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip. Naast de oude sprookjes vind je in Kassel veel musea, mooie wandelparken en veel ‘Kaffee und Kuchen‘. Grimmwelt, het staatstheater, een prachtig planetarium, de markthal van Kassel (een aanrader om lekker even binnen rond te slenteren langs de kraampjes). Het Sepulkral museum is een van de beste (en vooral meest bijzondere) musea in Kassel. Het hoogtepunt is de om de vijf jaar gehouden dOCUMENTA, de kunstmanifestatie die wereldwijde belangstelling trekt.

Tips

  • Op WowKassel staan bijzondere aanbiedingen en deals
  • Met de WowKasselCard kun je gratis met het OV en krijg je extra korting
  • Bezoek je de stad tijdens de kerstvakantie? Circus FlicFlac begint 20 december
  • Kassel ligt centraal in het midden van Duitsland in de Duitse deelstaat Hessen; goed te bereiken per auto en trein
  • Op de websites van de verkeersbureaus van Hessen en Kassel vind je meer info over de stad en omgeving
Weihnachtsmarkt Kassel

Weihnachtsmarkt Kassel

Foto’s: copyright Kassel Marketing GmbH

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>