Zo af en toe, wil je gewoon even lekker weg. En dan heb ik het niet over de reis die al weken of maanden gepland staat of een vakantie waar je vijftien vakantiedagen voor op moet nemen. Gewoon, even iets anders. De perfecte oplossing? Een lang weekend naar Parijs. Niet alleen een heerlijke stad om rond te dwalen en de highlights van de stad af te gaan, maar ook om na de vijfde keer nog steeds onbekende plekken te ontdekken.

De Franse hoofdstad is op drie manieren te bereiken. Het goedkoopste, snelste, duurzaamste én misschien wel het meest comfortabel? Met de Thalys. In nog geen drie uur ben je vanaf Rotterdam in hartje Parijs, het kost je €70,- voor een retour en je hebt meer ruimte dan in je autostoel of in het vliegtuig. Je komt aan in Gard du Nord, waar je gemakkelijk over kan stappen op de metro om naar je hotel te gaan. Mocht je nou je weekend Parijs willen verlengen met een andere Franse stad? Pak dan de trein naar Reims en ontdek de wereld van de champagne.

Mijn moeder en ik wilden lekker een paar dagen weg en dus stapten we samen in de Thalys voor zo’n fijn weekend. Mijn moeder heeft al veel van de wereld gezien, maar Parijs, daar was ze nog niet geweest. Vreemd verhaal, vind ik ook, dus daar gingen we verandering in brengen. Waar dat begint? Het kiezen van een hotel. Lekker centraal, voorzien van de benodigde faciliteiten, knus & gezellig. En als het even kan een hotel dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Waar ga je slapen?

Boetiekhotel Le Pavillon in Parijs

Zo kwamen wij bij Green Spirit Hotels. In Parijs hebben zij vier boetiek hotels, waaronder Le Pavillon, waar wij ons oog op lieten vallen. Verstopt in de gezellige straat Rue Saint-Dominique waar zich het echte Franse leven afspeelt met de meest leuke kledingboetieks, bakkers, brasserieën en voldoende plekken om lekker te eten. Je snapt, hier worden wij dames enthousiast van. Als je dan ook nog je hotel uitloopt en de Eiffeltoren boven de huizen uit ziet steken, is het plaatje compleet.

In nog geen 10 minuten lopen ben je bij de Eiffeltoren, loop de andere kant op en je bent in nog geen 15 minuten op de Champs Elysee of bezoek Place de Invallides op 5 minuten loopafstand. Kortom, de locatie is perfect. Met de gezellig- en knusheid zit het trouwens ook wel goed. Het is een leuk designhotel met 18 kamers die allemaal een compleet anders zijn ingericht. Zie het als een kunstgalerie, want overal waar je kijkt zie je leuke prints, een prachtig interieur of gezellige muur.

Green Spirit Hotels voor een weekend Parijs

Ontbijten doe je in de kelder, waar het (biologische) ontbijtbuffet voorzien is van de gezondste sapjes, biologische yoghurts, gezonde zaden en pitten. En, niet te vergeten, de meest verse baguettes. Dat Green Spirit Hotels goed voor de mens is, blijkt dus al. Maar vergeet niet de luchtfilters in de kamers, fantastische matrassen en een high tech wc. Ja, ik ben enthousiast over de wc.. Niet alleen is deze Japanse wc milieuvriendelijker dan normale wc’s, ook wordt de bril verwarmd en heeft het diverse waterstralen.

Wat ga je doen?

Genoeg over het hotel. Hoe fijn deze ook is, wil ik mijn moeder natuurlijk allereerst de Eiffeltoren van dichtbij laten zien. Al kwijlend langs alle bakkers met macarons lopen wij richting de trekpleister van de stad. De zon schijnt heerlijk, dus met een kleedje, flesje wijn en oké, toch een paar macarons vertoeven wij onze eerste twee uur op het grasveld uitkijkend op de Eiffeltoren. Even later verplaatsen wij ons naar de Arc de Triomphe. Een heerlijke wandeling door de stad, een waarvan we wisten waar we uit zouden komen, de Champs-Élysées. Zeer druk en toeristisch, maar daar worden wij dus gelukkig van: mooie tassen, sieraden en kleren bekijken die we niet kunnen betalen. Na een uur of twee is dat mooi geweest en wandelen we rustig terug richting onze favoriete straat: Rue Saint-Dominque en eten we ‘thuis’.

Na een heerlijke vrijdagmiddag, brengen we de zaterdag net zo toeristisch door. We nemen namelijk de hop on hop off bus. Waarom? Omdat het gewoon ideaal is om overal te komen in de stad, waar je heen wil als je voor het eerst in de stad bent. Je leert de stad direct goed kennen, stapt overal dichtbij uit en kijkt je ogen uit. Daarnaast kom je dingen te weten, die we anders hadden gemist. Zo stonden we ineens stil bij het viaduct waar Prinses Diana is verongelukt, een stukje Parijs dat mijn moeder niet had willen missen. Zo hebben wij deze dag vertoeft in de buurt Pigalle, waar we uiteraard langs de Moulin Rouge zijn gelopen, een stukje verder naar de Sacré-Cœur en later uiteraard gestopt bij de Notre Dame en het Louvre. De zon schijnt weer heerlijk, dus aan onze stappen hebben we ook gewerkt. Het lunchen hebben we lekker op de straat gedaan, want er zijn voldoende lekkere eettentjes te vinden. Of je koopt een heerlijke wafel op een van de hoeken op de straat. Het dineren deden we weer in onze lievelingsstraat en daar aten we de meest fantastische sushi. Op nog geen 200 meter rollen van ons hotel, dus met een volle bak en een paar wijntjes verder rolden wij ons heerlijke bed in met een therapeutisch matras.

Prachtig & Populair Parijs

De volgende dag stond in het teken van winkelen, lunchen en vervolgens weer terug te reizen naar Rotterdam. Dat winkelen, dat lukt wel in Parijs. Uiteraard namen we een kijkje in de Franse warenhuisketen, Galeries Lafayette. Niet de beste plek voor je portemonnee, dus liepen we lekker door de Franse straten en namen we uiteindelijk de metro naar Hotel Grand Amour. Niet alleen een mooi hotel, ook een fantastische plek om te lunchen. Een kaart met de meest heerlijke gerechten en smoothies, ook het interieur is top. Na de lunch is het de tijd om onze koffers te pakken en het fijne Parijs te verlaten. Ondanks het vele lopen, zijn we helemaal opgeladen!

Reishonger mocht Parijs ontdekken in samenwerking met Green Spirit Hotels

Denise
Laatste berichten van Denise (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>