Galway; toeristische finesse in een hip jasje

Dromend van Ierland denk je al snel aan kleurrijke huisjes in historische, warme pubs en gezellige livemuziek. Maar eigenlijk denk je waarschijnlijk gewoon aan Galway, want als er een stad is in Ierland die dit allemaal heeft, is het deze plaats aan de westkust wel!

Dat is echter niet onopgemerkt gebleven bij de toeristen. Dagelijks stromen de kronkelende straatjes van het ‘Quartier Latin’ van de stad vol met drommen toeristen die allemaal een kiekje willen van die beschilderde gevels en een slokje lusten van die grote pint Guinness. Aantrekkelijk om te bezoeken? Ja, eigenlijk toch wel!

Knus Galway

Galway is absoluut geen hidden gem te noemen. De stad heeft prachtige gevels, geweldige schilderingen en een enorme rijkdom aan gezellige pubs. Wanneer het weer ook maar enigszins meezit, stromen de terrassen vol. Je zult hier aan de hoofdstraat je ogen uitkijken. Bovendien komen de klanken van de Ierse folkmuziek je continue tegemoet drijven. Is het niet uit een van de souvenirszaken, dan is het wel uit een warme pub met natuurlijk livemuziek.


Galway Ierland

Vlakbij het treinstation zit een groot plein met veel cafés en restaurants, en in de zomermaanden kun je daar ook heerlijk buiten op het gras zitten. Vanaf het plein kronkelt de hoofdstraat naar beneden, richting het water. Een mooie plek met onder meer een interessant Keltisch cultuurcentrum.

Tussen deze twee plekken kan het druk zijn, maar je hoeft ook maar één straatje van de grote hoofdstraat af te slaan, en je bevindt je in een rustige oase. Wij zochten een paar van deze plekjes voor je op!

Cupán Tae

Een van de hoogtepunten is een bezoek aan deze tearoom. Veel knusser dan dit ga je het niet krijgen, want zo oubollig heeft zelfs je oude oma haar huis niet ingericht. Gehaakte kleedjes, een veelzijdig servies en bovenal een overdosis aan bloemetjespatronen. Niet voor de liefhebber van moderne kunst, wel voor de liefhebber van een groot stuk zelfgebakken taart en een heerlijke keuze aan bijzondere theesoorten. Een prima spot om je middag goed in te luiden.

Cupan Tae in Galway Ierland

Murphys Ice Cream

Gewoon aan de grote hoofdstraat vind je Murphys Ice Cream. Hij oogt groot en blauw en is daarmee al anders dan de gemiddelde ijszaak. Sowieso zul je hier niet snel een bolletje vanille-ijs vinden. Murphys blinkt uit in bijzondere ijssoorten. Dingle Sea Salt? Caramelised Brown Bread? Apple-Balsamico? Ze hebben het hier allemaal! Dus weer of geen weer, een ijsje nemen is hier altijd een goed avontuur!

Leuk is dat ze ook hun eigen favorieten en mislukkingen delen. Champagne-ijs blijkt een van de favorieten te zijn, terwijl de Smoked Salmon een faliekante mislukking was. Weet je ook weer dat zelfs de beste ijszaken wel eens een flater slaan! Andere succesrecepten? Avocado, Green Pea and Mint an Blue Cheese and Caramelised Shallot.

The Dough Bros

Stap terug in de tijd in deze heerlijke relaxte pizzatent. De kleurrijke bloemen aan de gevel heten je al welkom en ook het interieur binnen stelt niet teleur. Wanneer zelfs de toiletten een feestje zijn om te bezoeken qua aankleding, weet je dat het écht goed zit met een zaak.

Je pizza bestel je meteen bij binnenkomst, waarna je plaats kunt nemen en niet al te lang hoeft te wachten op die heerlijkheid. Ondertussen is de inrichting een lust voor het oog en kun je het verhaal van dit bijzondere restaurant nog eens nader ontdekken via de foto’s op de muur. En het beste? Nauwelijks toeristen, want deze tent bevindt zich net buiten de hoofdstraat!

Dough Bros Galway Ierland

De pubs van Galway

Niet te missen in de stad en dat moet je dan ook vooral niet doen. Galway heeft een bruisend publeven en dat is nou eenmaal geweldig! Heerlijke bieren en ales van de tap, kleurrijke interieurs en zoveel gezellige livemuziek, dat je je geen seconde zult vervelen. En hoewel veel van deze pubs gewoon aan de hoofdstraat zitten, is daar helemaal niks mis mee. Mag je ook best gewoon van genieten. De Guinness smaakt immers toch wel goed!

Praktische informatie voor je reis naar Galway

Galway is een van de grotere steden van Ierland, maar is alsnog klein en knus te noemen. Er wordt vanuit Nederland niet op gevlogen, het makkelijkste is om te vliegen op Dublin en vanaf daar met de trein naar Galway te gaan. Ook zijn er vele snelbusverbindingen tussen steden als Belfast, Dublin en Cork naar Galway.

Uiteraard is het ook een goede optie om een auto te huren en meteen meer van de omgeving te zien. Galway ligt aan de prachtige westkust, recht aan de Wild Atlantic Way. Ook ben je vanaf Galway binnen een mum van tijd in het onontdekte midden van Ierland. Oftewel, begrijpelijk dat de stad zo populair is!

Pub Galway Ierland

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>