Eat & Drinks @ Tallinn

Tallinn. De 'vergeten' stad die zeer zeker de moeite waard is. Het oude, pittoreske stadscentrum is met géén andere stad te vergelijken en verdient dan ook een bezoek! Met talloze gebouwen die uit de middeleeuwen stammen en de oude, indrukwekkende stadsmuur ontstaat er een idyllisch gevoel en waan je je even in een andere wereld. Verder is Tallinn een stad met knusse, gezellige, hippe en mooie eettentjes. Mijn favoriete plekken heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland en vanaf Amsterdam vlieg je er in 2 uur en 20 minuten heen. De stad ligt aan de Baai van Estland. Dit is een onderdeel van de Finse Golf. Helsinki ligt aan de andere kant van deze Finse Golf en is prima te bereiken vanuit Tallinn.

Het oude centrum van Tallinn staat sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst. De stad is dan ook zeker de moeite waard! Tijdens mijn verblijf in Tallinn ben ik zeer verrast door de leuke, gezellige en hippe eettentjes en goede restaurants. Ik ga je dan ook vertellen welke je zeker niet mag missen. Uiteraard beschrijf ik nog een paar hoogtepunten van deze mooie stad die zeker een bezichtiging waard zijn.

Tallinn

Tallinn

Eat & Drinks

Bollywood (Asian food)
Op de allereerste avond in Tallinn hadden wij het geluk dat wij bij dit sfeervolle en heerlijke restaurant naar binnen zijn gestapt. De verlichting is zeer romantisch en de bediening zeer vriendelijk. Door de oude elementen in dit restaurant en de rustige muziek die opstaat ben je echt uiteten! De kaart biedt vele verschillende en goede gerechten. Na de eerste avond waren wij meteen er over uit om hier zeker nog een avond te gaan eten. Wil je van de sfeer op straat genieten? Trek je schoenen dan uit en zak lekker weg in de kussens die zich in het raam bevinden. Zo kun je volop genieten van die mensen die langs lopen.

Klaus
Klaus is een zaak die iets buiten de oude stad zich bevindt. Een hippe zaak met een industriële look. Je kunt hier gezellig en knus binnen zitten, maar met mooi weer biedt het terras genoeg plek om van het uitzicht te genieten. Klaus ligt aan een klein haventje waar lokale vissers wel iedere dag bezig zijn. De sfeer is erg goed en de inrichting heeft mij veel ideeën opgedaan. Nog vele weken later heb ik gedroomd over de inrichting van Klaus en ook daadwerkelijk gebruikt in mijn eigen huis.

Irish pub
Al is de verlichting in deze Irish Pub niet heel sfeervol… ik raad je echt aan om hier zeker naar binnen te gaan! Alle locals bevinden zich in deze pub en deze sfeer moet je hebben geproefd, voordat je Tallinn gaat verlaten. Je kunt er heerlijk aan de bar hangen, maar achterin deze pub is er een gedeelte waar je ook heerlijk en goedkoop kunt eten. Voor de gezelligheid maakt het niet uit waar je zit. Ben je geen bier liefhebber? Bekijk dan toch even de drankkaart! Het is fantastisch om te zien hoeveel soorten bier in deze pub worden geschonken, waarvan één wel heel opvallend is. ‘Ons eigen Jopenbier uit Haarlem’! Fantastisch toch?!

Rataskaevu16
In dit stijlvolle restaurant wil je gewoon zijn geweest. Wat de sfeer van dit restaurant precies met mij doet is moeilijk te beschrijven, maar als ik een eigen zaak ooit ga openen, dan wordt het het zusje van Rataskaevu16! Romantisch, mooi, goed aangekleed en heel persoonlijke bediening. In Rataskaevu16 voel je je echt een gast en word je door één persoon aan tafel geholpen. Het Oost-Europese eten wat je hier kunt krijgen is voortreffelijk en het eigen gebakken brood voorafgaand is al een cadeautje. Zorg dat je van te voren een reservering plaats. Het is een geliefde plek voor toeristen en locals!

Tallinn tips

Tallinn. De stad vol gezellige en mooie eettentjes!

Overnachten

Fat Margaret’s hotel
Tijdens ons verlijf in Tallinn verbleven wij in het Fat Margaret’s hotel. Het hotel ligt op minder dan 10 minuten lopen van het oude stadscentrum. Verder is het een hotel die geschikt is voor studenten, maar ook voor stellen die goedkoop willen overnachten. Zo betaal je voor een dorm ongeveer €10,- per nacht en voor een privateroom (double) €26,- per nacht.
Het hotel ziet er verzorgd uit en beschikt over een grote keuken, een sauna en een klein zwembad. Het ligt aan een doorgaande weg, maar vanuit het hotel heb je hier géén last van. Er heerst een gemoedelijke sfeer en er is 24/7 iemand bij de receptie. Zo kun je alle vragen over de stad zelfs ‘s nachts vragen. Good to know, de mooie zaak Klaus ligt hier om de hoek! Bekijk hier hotels in Tallinn.

gebouwen Tallinn

De prachtige gebouwen van Tallinn met haar hippe restaurantjes

Toffe highlights

Om een goede indruk van deze bijzondere stad te krijgen volgen hier nog een aantal tips.

Kiek in de Kök
Deze toren ziet er historisch uit! Hij is dan ook in het jaar 1475 gebouwd. De naam heeft deze toren te danken aan Duitse koopmannen. Vanuit de ramen kon je in de keukens van de omliggende huizen kijken. Vandaar de naam Kiek in de Kök. Tegenwoordig is deze gave toren een museum. Wil je dus meer over de geschiedenis weten?! Dan kun je hier Tallinn van een andere kant ontdekken!

Alexander Nevski-kathedraal
De Alexander Nevski-kathedraal is fantastisch van de buitenkant, maar gun jezelf ook even de tijd om binnen een kijkje te nemen. De decoratie van deze kathedraal is gewoon mooi en overweldigend! Voor sommige Esten staat deze kathedraal symbool voor de onderdrukking in het verleden. In 1895 is hij gebouwd en is dan ook de moeite waard!

Alexander Nevski-kathedraal

Alexander Nevski-kathedraal

Torenplein (Tornide Väljak)
Als je tijdens je trip in Tallinn een prachtig uitzicht wil hebben op zeven vestigingstorens die onderdeel zijn van de oude stadsmuren, dan moet je naar het Torenplein. Dit plein brengt veel gezelligheid met zich mee en als je even geluk hebt, dan bevind je je net in tijdens het ‘Tallinnbloemenfestival’. Er worden veel activiteiten op dit plein georganiseerd en dit is dan ook je kans om je eens goed te mengen tussen de locals! Sfeervol en de tijd even vergeten, dat wordt jou hier op dit plein aangeboden.

Mirte
Latest posts by Mirte (see all)
 1. Mieke van Voorst zegt:

  Hoi Mirte,
  Na het lezen van je reistips over Tallinn, ben ik er zeker van:
  Hier wil ik ook een keer heen!
  Wat ziet die stad er gezellig uit, dankzij je foto’s heb ik een leuke impressie gekregen.
  Thnx!
  Mieke

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>