Als illustere hoofdstad van het immer intrigerende Libanon, is Beiroet eigenlijk moeilijk in woorden te vatten. De stad barst haast uit haar voegen van historie, maar is ondertussen een stad die haar imago als modern centrum in het Midden-Oosten steeds weer voorbij streeft. Feit is echter dat je je niet snel zult vervelen in deze fascinerende hoofdstad!

Pigeon Rocks Beiroet

De Pigeon Rocks (Rouche Rocks) sieren de kustlijn van de stad op.

Alles wat je hoort over Beiroet, is waar

Hoewel het in het land zelf al lange tijd vrij rustig is, komt Libanon toch met enige regelmaat in het nieuws. Het is een land wat zich bevindt in een roerige regio en zal dan ook niet snel ontkomen aan de bijbehorende verhalen. Deze kunnen echter nogal tegenstrijdig zijn; van een verdeelde regering die terroristische organisaties zou steunen, een afvalcrisis, reguliere powercuts en een moeizame economische ontwikkeling tot aan partycentrum van het Midden-Oosten, een vrijzinnige bevolking en bovenal buitensporig goed eten. Beiroet is de hoofdstad van een land van uitersten en contrasten die je het beste maar gewoon zelf kunt ervaren.

Diversiteit in Beiroet

De enorme diversiteit die Beiroet kent maken het zo’n interessante stad

Wat te doen in Beiroet

Vrijwel alles wat niet in downtown ligt, is interessant om te bezoeken. Dat maakt downtown op zich alweer bijna een bezoekje waard, maar je zult al snel zien waarom dit ‘moderne stadscentrum’ niet weggelegd is voor de gemiddelde Libanees. Opgebouwd na de burgeroorlog is dit deel van de stad extreem luxe, modern en bijna leeg van mensen op straat. Een ontzield stukje stad waar nog slechts een door kogels doorregend pand herinnert aan het donkere verleden en waar je snel weer weg zult lopen, om naar de veel levendiger delen te gaan.

Constrastrijk Beiroet

De contrasten in de stad – met name in downtown – zijn enorm.

Mar Mikhael is zo’n plek, helemaal hip en enorm in opkomst. Dit stukje stad barst van de nieuwe barretjes, mini kunstgalerieën en vele kleine doorgangetjes met interessante streetart. Op plekken als Papercup drink je de heerlijkste koffie te midden van een schattige boekwinkel en aan de grote straat tref je ontelbare restaurants die je onmogelijk allemaal kunt uitproberen tijdens een bezoek.

Vanuit Mar Mikhael loop je zo door naar de Armeense wijk Bourj Hammoud, een plek waar je nauwelijks toeristen nog tegenkomt maar die uitpuilt van de goedkope (doch heerlijke) restaurants en waar je in één van de talrijke winkels de meest vreemde snuisterijen zult kunnen vinden. Ook Gemmayze is tegen Mar Mikhael aangelegen en is een goede uitvalsbasis voor de hippe stedentripper. Hier drink je de beste koffies in urban gardens bij SIP Beirut of voel je je een ware digital nomad bij Urbanista.

Mar Mikhael kleurrijke straatjes

De kleurrijke straatjes van Mar Mikhael, de hipste wijk van de stad

Om even uit te waaien kun je heerlijk wandelen langs de Corniche, de lange en brede boulevard vanwaar je uitkijkt over de zee. De zee zelf is niet gemakkelijk te bereiken, het meeste aangelegen land is privébezit en bovendien is het water behoorlijk vervuild. Desalniettemin is het hier in de weekenden een gezellig levendige plek, vanwaar je zo doorloopt naar de natural hotspot van de stad: de zogenaamde Pigeon Rocks (of: Rouche Rocks).

Dit is weer op steenworp afstand gelegen van de studentikoze en kleurrijke wijk Hamra, die bestaat uit een grote winkelstraat en vele kleine achterafstraatjes met authentieke barretjes als the Captain’s Cabin. Ook is dit een goede plek om neer te strijken in een shisha lounge of te genieten van het geweldige eten dat Libanon te bieden heeft, want een ding staat vast: the food is really that good! Alles wat je over Libanees eten hebt gehoord, is waar en zelfs nog beter! Libanees eten is een feestje; elke keer weer wordt er een koningsmaal op tafel getoverd waar je gezamenlijk rijkelijk van kunt smullen en de keuken is ongeëvenaard wat betreft vegetarische en veganistische gerechten.

Eén ding staat vast: Lebanese food is really that good!

Beiroet is de stad bij uitstek om gewoon enkele dagen in te dralen en te verdwalen. Dankzij de enorme rijkheid en diversiteit aan cultuur, historie en activiteiten kun je hier eindeloos blijven ontdekken, zowel bij dag als natuurlijk bij nacht!

Boulevard Beiroet

Langs de boulevard ontvouwen zich de mooiste taferelen in het weekend.

Veiligheid in Beiroet

Is Beiroet veilig? Ja, ja en ja! In dat opzicht is Beiroet een stad als alle anderen. Ten tijde van mijn bezoek aan de stad was net de premier van het land ‘gekidnapt’ door Saoedi-Arabië en was Libanon tijdelijk de politieke speelbal van het Midden-Oosten. Terwijl mijn ouders thuis op TV zagen hoe de volgende burgeroorlog in dit land werd voorspeld, hing ik in de kroeg te drinken met wat Libanezen die de politieke gebeurtenissen weglachten als een scenario uit een slechte B-film. Dit soort ophef zagen zij als een niet te voorkomen gevolg van hun gespleten regering, die in hun ogen elke vooruitgang tegenhoudt, maar ook elke achteruitgang weet te voorkomen. Wat de waarheid ook moge zijn, zelfs gedurende een politieke crisis als deze draait het land gewoon door alsof dit de dagelijkse gang van zaken is en heb ik me als alleen-reizende vrouw geen moment onveilig gevoeld.

Verkennen Beiroet

Beiroet verken je het beste te voet, door gewoon te gaan wandelen en te zien waar je uitkomt

Het reisadvies voor de stad is dubbel: het centrum krijgt een geel advies terwijl het zuiden knetterrood is aangegeven door de overheid. Terecht? Dit heeft grotendeels te maken met de Palestijnse vluchtelingenkampen die in het zuiden van de stad gebaseerd zijn. En hoewel je om vanaf het vliegveld in het centrum te komen hier doorheen moet rijden, hoef je je geen zorgen te maken. De wegen zijn veilig en vrij en zolang je daar niet in je eentje gaat ronddwalen, ook geen reden tot ongerustheid.

Downtown Beiroet

Een van de weinige panden downtown die herinneren aan het recente verleden

Praktische tips

 • De stad is groot maar wel beloopbaar. Mocht je je wat sneller willen verplaatsen dan per voet, dan is een zogenaamde ‘service’ (op z’n Frans uitgesproken) ideaal. Deze gedeelde busjes kosten ongeveer 2.000 LL (€1,30) per ritje en stoppen waar nodig. noem je bestemming en als de chauffeur knikt, kun je instappen.
 • Straatnamen zijn geen ding in de stad. Als je de weg vraagt of in een taxi stapt, zorg dan dat je je bestemming weet aan te duiden aan de hand van grote landmarkt, zoals een bepaald hotel of een bekende winkelstraat.
 • Goede plekken als uitvalsbasis zijn wijken als Mar Mikhael of Hamra. In de eerstgenoemde vind je het Baffa House, een artistiek ingericht guesthouse waar de host je graag helpt het beste uit je trip te halen. In Hamra kun je prima vertoeven in the Mayflower Hotel, van waaruit je heerlijk centraal de stad kunt gaan verkennen.
 • Libanon is geen groot land en Beiroet is dan ook een goede uitvalsbasis om de rest van het land te gaan verkennen. Zeker doen, want Libanon zal in alle opzichten verrassen!
Gemmayze Beiroet

Wijk vooral ook van de gebaande paden af in Gemmayze, om de mooiste straatjes te vinden

Mediterrane vibes in Beiroet

Mediterrane vibes in Beiroet

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)
 1. Maria Cruz zegt:

  Beste,

  Bedankt voor alle tips!
  Ik zou heel graag naar Beiroet willen vliegen vanuit België of omringende landen, maar ik vind geen directe vluchten.
  Weet je vanuit waar je daar kunt geraken aub?

  Alvast bedankt.

  • Brigitte zegt:

   Hoi Maria,
   Wat gaaf dat je naar Beiroet gaat! De stad zal zeker niet teleurstellen!

   Directe vluchten naar Beiroet zijn beperkt, maar zeker niet onmogelijk. vanaf Brussel vliegt MEA enkele malen per week direct naar de Libanese hoofdstad en vanuit Amsterdam is Transavia recent begonnen met vliegen naar Beiroet. Andere opties zijn indirecte vluchten van bijvoorbeeld Pegasus Airlines of Turkish Airlines.

   Hopelijk kun je hier wat mee! Veel plezier en succes bij het plannen van de reis!

  • Gideon zegt:

   Geen idee of u al geweest bent?
   Al een tijdje vliegt Transavia vanuit Amsterdam naar Beirut rechtstreeks.
   Omliggende landen kan maar besiek aan Israël kan echt niet. En nu zelfs voor minder dan 100 euro heen en terug.. 🙂

   • Brigitte zegt:

    Hoi Gideon,
    Dank voor je tips, wanneer ben je in Libanon geweest?

    Transavia is inderdaad sinds vorig jaar rechtstreeks gaan vliegen op Beiroet en de prijzen van de tickets zijn meestal best goed, met een beetje geluk inderdaad voor rond de 100 euro. Wel is het nu natuurlijk zo dat er wat meer onrust is in het centrum van de stad vanwege de aanhoudende protesten, dus dat zal ook bijdragen aan de momenteel lage ticketprijzen.

    De grens met Israël zit inderdaad potdicht, maar gelukkig is er in Libanon zelf zoveel moois te zien dat de grens oversteken eigenlijk ook niet nodig is!

    Groet,
    Brigitte

 2. Hi Brigitte,

  Het klinkt super leuk! Hoeveel tijd zou je aanraden voor Beiroet? En hoe zit het qua prijzen?

  Ik hoor het graag!

  • Brigitte zegt:

   Hi Nore,

   Wat leuk dat je overweegt om naar Beiroet te gaan! Om de stad zelf en de vele verschillende wijken te ontdekken, zou ik minimaal drie volle dagen aanraden. Verder vind ik het zelf altijd leuk om nog iets van de omgeving te zien bij een stedentrip, zoals Harissa en Byblos, dus als je er langer bent, vermaak je je zeker ook! Het voordeel is dat de verbindingen vanuit Beiroet goed zijn, dus je kunt de stad goed als uitvalsbasis gebruiken.

   Het prijsniveau ligt iets lager dan bij ons voor bijvoorbeeld hotels, eten en vervoer. Een hotelovernachting heb je in alle prijsklassen, maar voor bijvoorbeeld 25 euro pppn heb je echt een goed hotel met ontbijt in een populaire wijk als Hamra. Lokaal vervoer (marshrutka’s) is heel goedkoop (zo’n 2 euro voor een rit naar Our Lady of Lebanon buiten de stad) en ook een taxi is niet heel duur, behalve van- en naar het vliegveld. Mocht je een georganiseerde tour willen doen buiten de stad, dan is dat wel beduidend duurder.

   Hopelijk kun je hier iets mee! Veel plezier bij de voorbereidingen van de reis alvast!

   Groetjes, Brigitte

 3. Hoi Brigitte

  Merci voor de tips! ben in maart voor enkele dagen in Beiroet en nu weet ik een beetje wat te doen!!

  Groetjes
  Toni

  • Brigitte zegt:

   Hoi Toni,

   Wat een mooi vooruitzicht om naar Beiroet te gaan! Het is een heerlijke stad waar je je zeker enkele dagen kunt vermaken. Ik ben benieuwd naar je ervaringen – heel veel plezier alvast gewenst!

   Groeten,
   Brigitte

 4. Hoi Hoi,

  Dankjewel voor je verslag!
  Ik wil misschien in juni voor 9 dagen naar Libanon, samen met mijn man en baby van dan 6 maanden. Is Beiroet en omgeving te doen met een baby? Heb je nog tips?

  • Brigitte zegt:

   Hoi Samira,

   Wat leuk dat je misschien naar Libanon gaat – heerlijk vooruitzicht! Ik heb zelf nooit met een jonge baby gereisd, dus ik kan je misschien niet heel goed van dienst zijn. Beiroet zelf lijkt mij echter goed te doen, het is echt een stad waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt en alle voorzieningen zijn aanwezig, dus ook met een baby kun je hier prima zijn!

   Qua rondreizen in het land zelf is het wellicht wel even uitvogelen wat je met een baby het prettigst vindt, het OV kan soms vrij slecht op elkaar aansluiten met lange wachttijden als gevolg, dus wellicht is een auto huren dan fijner. Maar ook steden als Byblos en Sidon zijn goed toegankelijk, en je kunt bijvoorbeeld in de cedar reserves van Tannourine en Shouf heerlijk wandelen in de natuur. Op Beiroet na hebben veel steden echter wel kleine keitjes en oneven stenen als straat, dus een kinderwagen is wellicht niet overal even praktisch.

   Hopelijk heb je hier iets aan, mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! Heel veel plezier alvast gewenst, ik hoor graag je ervaringen over Libanon met jonge kinderen!

   -Brigitte

 5. Carla zegt:

  Hallo,

  We overwegen om in augustus naar Beirut te gaan voor enkele dagen – onze eerste reis buiten Europa! Zijn er praktische zaken waar wij best rekening mee houden? Zoals bv kledij om in de stad en daarbuiten rond te lopen? Zijn de Libanezen bij jou overgekomen als gastvrij naar Europese toeristen? In hoeverre moet je op je hoede zijn?
  Groetjes,
  Carla

  • Brigitte zegt:

   Hoi Carla,

   Wat een geweldige plek om te bezoeken als eerste plek buiten Europa! Beirut is een geweldig bruisende stad met veel afwisseling, dat zal jullie zeker goed bevallen!

   Mijn persoonlijke ervaring met Beirut was erg goed. Ik reisde als vrouw alleen en heb me geen moment onveilig gevoeld, ook niet ‘s nachts op straat. Op veel plekken werd ik ontzettend hartelijk ontvangen, mocht ik mee eten met mensen, kreeg ik koffie op het huis aangeboden en was er veel aanspraak. Altijd geïnteresseerd waar je vandaan kwam en wat je van het land vond. Ook was men altijd zeer behulpzaam met het uitzoeken van bijvoorbeeld het OV (zo heeft een taxichauffeur mij gratis naar de juist vertrekplaats van een interstedelijke bus gebracht) en helpen mensen ook graag met de betaling is de marshrutka’s, waar je als gewone toerist gewoon niet kunt weten hoeveel het kost.

   De stad is wel echt verdeeld in verschillende wijken met ook een wisselende sfeer. Op zich kun je je door de hele stad kleden naar het seizoen, op de boulevard zie je mensen volledig gesluierd wandelen naast vrouwen in hotpants. Toch zou ik aanraden je gewoon enigszins ‘normaal bedekt’ te kleden, dan kan je ook zonder al te veel poespas een moskee of kerk bezoeken bijvoorbeeld. Buiten de stad zijn sommige regio’s ook wat conservatiever, dus dan is dat ook meestal de beste optie.
   Enige plekken die je beter wel zou kunnen vermijden als toerist zijn de Palestijns(/Syrische) vluchtelingenkampen in het zuiden van Beirut of de pure Hezbollah wijken (zoals Bourj el-Barajneh). De kans dat je hier als gewone toerist terecht komt is echter nihil. En buiten dat, geen zorgen!

   Nog een praktische tip: je kunt vaak met zowel de Libanese pond als Amerikaanse dollars betalen. De laatste worden alleen aangenomen als de briefjes volledig gaaf en onbeschadigd zijn. Als ze licht beschadigd zijn, kan er een fee gerekend worden om het briefje toch aan te nemen. Persoonlijk prefereerde ik gewoon de pond als munteenheid, daar was men minder strikt op.

   Heel veel plezier alvast met de voorbereidingen! Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen!

   -Brigitte

 6. Marjolein London zegt:

  Hallo Brigitte,

  Wat een interessante en nuttige informatie allemaal. Ik ga 12 mei voor 3 dagen met mijn partner naar Beiroet. Ik vroeg me een paar dingen af:
  – kun je betalen met visa?
  – worden euro’s geaccepteerd?
  – kun je bij aankomst Libanese ponden pinnen?
  – kun je inderdaad bij aankomst een visum kopen en zo ja wat kost dat?
  – kun je ‘s avonds veilig over straat? we hebben een appartement in Hamra street maar zijn wel 2 oudere mensen (fit hoor!)
  Dat was het even, bedankt alvast!

  • Brigitte zegt:

   Hoi Marjolein!
   Wat een leuk vooruitzicht! Lijkt me een heerlijke periode ook om in Beirut te zijn, zo in de lente!

   Je kunt over het algemeen betalen met de grotere creditcards (mastercard/visa). Zeker in het centrum in de restaurants, winkels en hotels is dat goed mogelijk. De kleinere restaurants en bijvoorbeeld taxi’s of bussen zijn vaak nog wel met cash, dus het is altijd handig om wat achter de hand te hebben.

   Euro’s worden soms geaccepteerd – ook weer bij de grotere hotels/restaurants/winkels – maar vaak is de wisselkoers minder gunstig. Je zit beter qua koers met US dollars. Van deze laatste moeten de briefjes wel gaaf zijn. Meestal kun je bij de pinautomaten kiezen of je dollars of Libanese ponden wilt pinnen. Beide munteenheden kun je dus gemakkelijk pinnen (let er wel op dat je pinpas op ‘wereld’ staat ingesteld!)

   Als je een Nederlands paspoort hebt, krijg je bij aankomst in Libanon een visum. Deze is 30 dagen geldig. je paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn en tevens mogen er geen stempels van Israël in je paspoort staan. Bij mij liep dit allemaal heel soepel en waren de rijen bij immigratie helemaal niet lang.

   Over het algemeen heb ik mij geen moment onveilig gevoeld op straat. Hamra is ook een vrij druk gebied met veel winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Er zijn wat wijken die in het donker wellicht wat minder aan te raden zijn, zoals voorbij de Armeense buurt of de wijken helemaal in het zuiden. Maar persoonlijk heb ik als vrouw alleen op reis geen moment problemen ervaren.

   Heel veel plezier alvast! Ik hoor graag hoe jullie het gehad hebben in Beiroet!

   Groetjes,
   Brigitte

 7. Marjolein London zegt:

  Hoi Brigitte, ik lees op de site van BUZA dat je je moet aanmelden bij de ambassade ivm veiligheid. Is dat zo en zo ja hoe doen we dat dan?

  • Brigitte zegt:

   Hoi Marjolein,

   Dat is een service die BuZa inderdaad aanbiedt, voornamelijk handig wanneer je reist in relatief instabiele landen. Het reisadvies voor Libanon is recent (positief) aangepast. Uiteraard kun je je nog steeds aanmelden, dan word je op de hoogte gehouden in geval van verandering van de situatie in Libanon en weet de ambassade dat je in het land bent. Het is niet verplicht, maar kan je wellicht wel een prettig gevoel geven.
   Aanmelden gaat heel eenvoudig via: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/
   Groetjes,
   Brigitte

 8. Marjolein London zegt:

  Hoi Brigitte, Daar gaan we weer….
  Ik zie dat het Ramadan is in de tijd dat we er zijn. Hoe kunnen we daar rekening mee houden? Is het een probleem om dan naar Baalbek te reizen?

  • Brigitte zegt:

   Hoi Marjolein! Goede vraag! Ik ben zelf niet gedurende de Ramadan in Libanon geweest, dus ik kan daar geen eigen ervaring over delen. Omdat bijna de helft van Libanon christelijk is, lijkt het in principe geen probleem te zijn om door het land te reizen. Ook overdag kun je nog op veel plekken gemakkelijk eten, zeker in de grotere steden en ik lees veel dat de sfeer juist heel leuk is in deze maand.

   Ik kan me zo voorstellen dat de directe omgeving van Baalbek het niet makkelijk zal zijn om ergens neer te strijken, maar het gebied is niet heel erg groot. Willen jullie met een tour naar Baalbek? De kans is groot dat je dan dat namelijk nog steeds gemakkelijk kunt doen, de gids zal daar dan wel echt rekening mee houden. Ik zou het gewoon dan van tevoren ook even vragen.

   Lijkt me bijzonder om dan in de regio te zijn, ben benieuwd naar je ervaringen!

   Groetjes, Brigitte

 9. Marjolein London zegt:

  Hoi Brigitte, nog even een tweede reactie. Geen hoofddoekjes nodig gehad, ook niet in Baalbek of Anjar. De Libanezen zijn enorm aardig en je komt er makkelijk mee in gesprek. Wat een prachtige cosmopolitische bevolking! We hebben erg genoten.

  • Brigitte zegt:

   Hoi Marjolein, Wat ontzettend leuk om te horen dat jullie zo genoten hebben van Libanon! Wat is het een geweldig land hè, met zulke vriendelijke mensen! Hoe was het in Baalbek en Anjar? Druk, of nog steeds heel erg rustig qua bezoekers?

 10. Danielle Van Gasselt zegt:

  Ha Brigitte,
  Wij gaan met onze ‘kinderen’ van 18, 22 en 24 eind juli 10 dagen naar Beirut.
  We hebben geboekt in Hamra Urban Gardens.
  Drie vraagjes: we willen een dag strand doen. Heb jij tips voor leuke club?
  verder wil de jeugd beslist het nachtleven gaan ontdekken. Is dat veilig (twee blonde dochters!) en zo ja, waar moeten ze dan wezen.
  En ten slotte een vraag over uitstapjes richting Bekaa vallei. Weet jij goede touroperator?
  Overige tips ook van harte welkom!
  Alvast dank
  Groet
  Danielle

  • Brigitte zegt:

   Hi Daniëlle,

   Wat een supergaaf vakantieplan zeg! Geweldig om als gezin naar Beiroet te gaan en Hamra is een mooie uitvalsbasis om de stad te verkennen!

   De stranden in Beiroet zelf zijn niet zo heel erg mooi en de meeste beachclubs daar hebben vooral een groot zwembad waar in gezwommen kan worden, zoals Long Beach en Sporting Beach Club, toen ik daar was zwom men in het zwembad en werd er gevist in de zee. Of je zit vast aan de grote hotel resorts in het zuiden van de stad zoals Coral Beach of Kempinsky. Wat meer ten zuiden van de stad heb je wel Iris Beach Club en enkele clubs bij Jihey Beach die mooi gelegen zijn aan het strand. Dat is wel iets verder, maar ook een stuk leuker.

   Wat betreft uitgaan, dat kan zeker in de stad! Ik was zelf als blonde vrouw alleen op pad en heb enkel goede ervaringen gehad en me geen moment onveilig gevoeld! Ook niet bij het in het donker alleen teruglopen – maar een taxi kan natuurlijk ook altijd 😉 In Hamra zelf heb je al aardig wat kroegen zitten, zoals de Captain’s Cabin, London Bar etc. Maar voor het echte restaurant- en publeven moet je naar Mar Mikhael. Daar barst het van de gezellige cafés en restaurants en heb je ook een sporadische club, zoals B018. Voor clubs is de Waterfront het beste, daar vind je vele clubs bij elkaar, zoals O1NE, Discotek, Gärten en Skybar. Het uitgaansleven in Beirut is echt absurd en over the top – iedereen gaat er helemaal voor – en dat is een geweldige ervaring.

   Voor een tour kan ik zeker TourBeirut aanraden (https://www.tourbeirut.com/). Ik ben zelf met Karim, de eigenaar van deze organisatie, een dag op pad geweest door de Bekaa vallei, o.m. naar Baalbek en Aanjar. Communicatie was echt top en heel snel, zowel per mail als per WhatsApp, je kunt de dag geheel naar wens invullen maar Karim komt zelf met veel ideeën, de auto’s zijn in supergoede staat (incl wifi!) en Karim spreekt vloeiend Engels. Ik zou sowieso weer bij hem boeken als ik terug ga naar Libanon.

   Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van Beiroet en Libanon gaan vinden! Ik was er in november, dus vooral ook de strandervaring was er bij mij minder. Ik hoor graag of dat gelukt is en hoe dat was!
   Heel veel plezier voor jullie allemaal in ieder geval!

   Groetjes,
   Brigitte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>