Mountain Festival

The North Face® introduceert het The North Face® Mountain Festival, een driedaagse en meeslepende ode aan de schoonheid van ontdekken. Dit avontuurlijke festival vindt plaats van 16 tot en met 18 september 2016, aan de voet van de Eiger – een van de meest iconische bergen in de Alpen.

Mountain Festival 2016

Laat het dagelijks leven achter en ga offline voor een weekend. Ontmoet gelijkgestemde avonturiers en proef hoe het leven midden in de adembenemende natuur is. Van het voor het eerst hardlopen over bergtrails tot het in het voetspoor treden van een professioneel rotswandklimmer. Leer koken tijdens een expeditie en luister naar extreme avonturen verteld rond het kampvuur. Op het Mountain Festival is voor elk wat wils.

The North Face® Mountain Festival in de Alpen

The North Face® Mountain Festival: het ultieme avonturenweekend midden in de natuur.

Het festival is geschikt voor alle niveaus; van beginner tot gevorderde. Met zowel eenvoudige tot zeer uitdagende activiteiten: hikes, trailruns en beklimmingen. Stuk voor stuk geleid door het professionele atletenteam van The North Face®. Na het festival beschik je over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een echte avonturier te worden. De ervaren berggidsen en atleten geven diverse basecamp-workshops en presentaties. Luister naar inspirerende verhalen over expedities, en geniet van prachtige outdoorfilms en avontuurlijke fotografie. Leer ook hoe je de ideale uitrusting voor een expeditie samenstelt. De echt moedige en onverschrokkene deelnemers krijgen de kans om paragliden en raften uit te proberen en de top van de Eiger te beklimmen samen met een van de atleten uit het The North Face®-team. Kortom: een avontuur om nooit te vergeten.

trailruns

Trailruns onder begeleiding van het professionele atletenteam van The North Face.

‘s Avonds eten en dansen festivalgangers onder de sterren. Daarbij geniet je van niet te missen live muziek, buitenbioscopen en verse lokale gerechten in een halfronde banketzaal. Net als op elk goed festival is er ook de mogelijkheid je volledig te laten verwennen: pak je rust en herstel in de spa midden in het bos, waar bovendien diverse ontspannende activiteiten plaatsvinden.

Earlybird-tickets zijn verkrijgbaar voor 99 euro. Hiervoor heb je toegang tot al het bovengenoemde en beschik je over een campingplek op een adembenemende basecamp-locatie. Voor tickets en meer informatie: www.thenorthface.com/mountain-festival of volg @TheNorthFaceEMEA op Twitter en Facebook.

The North Face Eiger

De meest moedige deelnemers krijgen de kans om de top van de Eiger te beklimmen.

Tickets Mountain Festival

Een earlybird-ticket kost 99 euro en omvat:

  • hikes, trailruns en beklimmingen onder leiding van berggidsen en The North Face®-atleten, onder wie Jezz Brag, Fernanda Maciel, James Pearson en Tamara Lunger;
  • alle maaltijden van het diner op vrijdagavond tot en met het ontbijt op zondag, geserveerd in een halfronde banketzaal;
  • basecamp-workshops en -presentaties over onder meer koken tijdens expedities en voeding;
  • toegang tot alle spa-faciliteiten;
  • avondentertainment, waaronder live muziek en een buitenbioscoop;
  • een campingplek, inclusief gebruik van alle faciliteiten ter plaatse.

Locatie
Het basecamp is in Lauterbrunnen en op korte afstand van het centrum.

Vliegtuig
Bern: de Jungfrau-regio is een uur rijden of treinen vanaf vliegveld Bern-Belp.
Basel: directe Intercity-verbindingen met Bern, stap daar over op een Intercity-trein vanaf Basel naar Interlaken Ost. Reistijd: vanaf Zürich ongeveer twee uur; vanaf Genève ongeveer drie uur.

Trein
Internationale treinverbindingen vanuit meer dan twaalf Europese landen naar Zwitserland. In Zwitserland reis je naar station Interlaken Ost met een Intercity-trein, met verbindingen naar de regio. Er zijn directe treinen vanuit Basel naar Interlaken Ost; vanaf Zürich of Genève moet je overstappen in Bern. De trein rijdt elke dertig minuten.

Mountain Festival datums

Het Mountain Festival vindt plaats van 16 tot en met 18 september 2016.

Lauterbrunnen heeft een treinstation is eenvoudig toegankelijk. Plan je reis via www.thetrainline.com.

Auto
Lauterbrunnen is met de auto te bereiken vanaf Basel, Zürich, Genève (via Bern of Luzern) en de Brünigpas. Vanuit het zuiden bereik je de Jungfrau-regio via Grimsel of de Sustenpas. Of via de Simplonpas en daarna de Lötschberg Car Transport, een trein waarop je je auto kunt meevervoeren.

The North Face Mountain Festival 2016

Vijftien leden van het The North Face®-atletenteam hebben hun komst bevestigd, onder wie alpineklimmers Tamara Lunger en Simone More, topklimmers Caroline Ciavaldini, James Pearson en de gebroeders Pou, en ultratrailrunners Fernanda Maciel en Jez Bragg.

Meer informatie over het festival is te vinden op: https://www.thenorthface.nl/nl_nl/innovation/discover/mountain-festival.html.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>