Extreme sports op de Canarische Eilanden

De gevarieerde natuurlijke hulpbronnen van de Canarische Eilanden vormen de ideale setting voor de meest uitdagende en extreme sporten. De verkoelende Atlantische wind en ‘het beste klimaat ter wereld’ zorgen er samen voor dat de archipel de komende maanden druk bezocht wordt door topsporters van over de hele wereld.

Op de internationale sportagenda van de Canarische Eilanden staan de meest waanzinnige land-, lucht- en watersportwedstrijden die vrijwel iedere week gedurende het hele jaar georganiseerd worden. Enkele hoogtepunten van de komende maanden:

Mei:

 • 22e Internationale Paraglide Concentratie (29 april – 2 mei), El Hierro: ‘Frontera, het Paragliding Mekka’. In de meest zuidelijke plaats in Europa vindt binnenkort de langstlopende paragliding wedstrijd van Spanje plaats. De paragliders zullen vanaf de bergen van El Golfo opstijgen om vervolgens te genieten van het unieke uitzicht op het El Hierro eiland. Deze wedstrijd, erkend door de Internationale Aeronautics Federatie, heeft zoveel deelnemers dat het één van de drukst bezochte wedstrijden ter wereld is geworden.
 • Paragliding in El Hierro

  Een hotspot voor Paragliding is de top van Dos Hermanas, ten noordwesten van El Hierro.

 • Transvulcania (7 mei), La Palma: ‘Ultramarathon op ‘het Mooie Eiland’. Deze bergrace is met een lengte van ruim 73 kilometer een echte trekpleister geworden voor toeristen op La Palma. Het geldt o.a. als kwalificatie voor de Skyrunner National Series. Het eiland verwacht dan ook meer dan 700 internationale deelnemers die mee zullen doen aan de wedstrijd.
 • Ironman op Lanzarotte

  De loodzware Ironman op Lanzarotte: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 kilometer hardlopen.

 • Ironman (21 mei), Lanzarote: ‘Triathlon Titanen’. Lanzarote is bezig met de voorbereidingen voor één van de zwaarste wedstrijden ter wereld: Ironman. De wedstrijd zal bestaan uit vier kilometer zwemmen op open zee, om vervolgens 180 kilometer te fietsen door bergachtig landschap en af te sluiten met een marathon van 42,2 kilometer door het vulkanische landschap van Lanzarote. Kortom, een wedstrijd voor mannen en vrouwen van staal! Tijdens de wedstrijd kunnen 40 deelnemers zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Hawaï.

Juni:

Bluetrail op Tenerife

Bluetrail is een van de weinige UltraTrails die een hoogte van 3.500 meter overschrijden.

 • Tenerife Bluetrail (11 juni), Tenerife: ‘Van zee naar hemel’. Deze uitdagende race met meer dan 2.300 deelnemers, is maar liefst 97 kilometer lang. Het start op het strand en eindigt op 3,5 kilometer hoogte op een vulkaantop. Om deze reden staat deze race ook wel bekend als de ‘hoogste’ race in Spanje en wordt het door trailrunningexperts gezien als de moeilijkste Ultra Trail op het eiland en één van de meest belangrijke races in Spanje.

Juli:

 • PWA Wereld Tour (3 – 9 juli), Gran Canaria en Tenerife: ‘Passaatwinden in de volle zeilen’. Op Gran Canaria en Tenerife zullen deze zomer twee wereldkampioenschappen voor windsurfen plaatsvinden die worden georganiseerd door de Professional Windsurfers Association (PWA). De eerste wereldkampioenschap vindt plaats in windsurfwalhalla Pozo Izquierdo, een plek in het zuidoosten van Gran Canaria. Een paar weken later (exacte datum wordt nog bevestigd) vindt de tweede plaats in El Médano, een plaatsje in het zuiden van Tenerife.

PWA Canarische eilanden

Op Gran Canaria en Tenerife zullen deze zomer twee wereldkampioenschappen voor windsurfen plaatsvinden.

Meer extreme sports op de Canarische Eilanden?

Tezamen met het uitgebreide hotelaanbod en de kwaliteit van moderne faciliteiten maken de zeven Canarische Eilanden met hun internationale sportagenda en ‘het beste klimaat ter wereld’, die op maar vier uur vliegen van Amsterdam liggen, een sportcentrum op toplocatie. Weet jij nog meer extreme sports die je kunt beoefenen op de Canarische Eilanden? Laat het ons weten!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>