Cycleaning professioneel schoonmaken van racefiets en mountainbike

Je herkent het vast wel: kom je terug van een modderige rit, dan weet je dat niet alleen jij een douche verdient, maar ook je racefiets of mountainbike. Het goed onderhouden van je racefiets of mountainbike is uiteraard belangrijk voor de kwaliteit van de fiets. Probeer dus je mountainbike of racefiets na iedere rit schoon te maken. Heel veel dingen kun je gelukkig zelf doen. Maar voor het grotere schoonmaakwerk raden wij een professionele partij als Cycleaning. Ik bracht mijn racefiets langs en kreeg er een gloednieuwe racefiets voor terug!

Wij Nederlanders fietsen wat af. Het aantal fietsen in Nederland is in 2021 gestegen tot boven de 23 miljoen. Er zijn in Nederland m.a.w. dus meer fietsen dan inwoners. Zelf zit ik nog dik boven dit gemiddelde, met twee racefietsen, een MTB en een stadsfiets. Maar ja, het onderhoud van mijn fietsenverzameling laat nog al wel eens te wensen over.

reishonger mountainbiken

Zelf schoonmaken van racefiets en mountainbike

Na iedere rit je fiets even schoonmaken kost weinig moeite. Je racefiets of MTB blijft soepel rijden, de slijtage is minder en je fiets blijft er goed uitzien. Bovendien is het stuk veiliger fietsen op een betrouwbare fiets. Wacht niet te lang met het schoonmaken, omdat opgedroogd vuil een stuk moeilijker te verwijderen is. Dit geldt zeker voor mountainbikes, waar je toch vaak meer zand tussen je draaiende onderdelen krijgt. Het beste kan je na elke twee, drie ritten de fietsketting even met een doek na lopen. Veeg met een doek het vuil voorzichtig van de ketting. Zorg er wel voor dat je het vuil niet tussen de schakels wrijft.

mountainbike cleaning

Het gebruik van een hogedrukspuit is uit den boze is: een hogedrukspuit is absoluut niet goed voor het schoonmaken van een racefiets of mountainbike. De hoge druk zorgt er namelijk voor dat het water in het frame van de fiets wordt gespoten en dat zorgt voor roestvorming. Daarbij zorgt de waterspuit ervoor dat de olie van de onderdelen wordt afgespoten.

Is de fiets erg vies, dan is het aan te raden om het achterwiel te verwijderen. Dit is de enige manier om volledige toegang te krijgen tot de ketting, derailleur en tandwielen. Tijdens de wintermaanden is dit belang nóg groter, omdat de wegen dan meestal net iets vuiler zijn en bestrooid kunnen zijn met zout. Gebruik bij het verwijderen van het achterwiel een kettinghouder om spanning op de ketting te houden. Je gaat alsvolgt te werk:

– Plaats de ketting op het kleinste achtertandwiel.
– Draai de snelspanners los en ontkoppel de remmen, zodat het wiel uit de fiets kan worden genomen.
– Verwijder het wiel door met een hand het frame vast te houden en met de andere hand het wiel uit het frame te trekken.

Professioneel schoonmaken door Cycleaning

Ik haalde mijn racefiets onlangs weer uit de winterstalling. Paar druppeltjes olie op de ketting en gaan! De vochtige winter had mijn fiets geen goed gedaan; ik hoorde een vreemde tik bij het ronddraaien van de pedalen. Een krakend geluid bij de ketting zorgde voor nog meer ergenis. Eenmaal thuis zag ik dat er een hoop vuil tussen mijn ketting en derailleur zat. Bah, dat wordt deze hele fiets uit elkaar halen voor een grote schoonmaakbeurt. Dat moet toch anders kunnen? Er zullen toch bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het schoonmaken van racefietsen en mountainbikes? Via Google kwam ik al snel terecht bij Cycleaning in Goirle.

Cycleaning Goirle MTB

Cycleaning is opgericht door Chris Vermeer, zelf actief fietser. Hij ervaarde zelf dat er iets ontbreekt in het aanbod van de reguliere tweewielerspeciaalzaken. Je kunt er terecht voor een nieuwe fiets en als er iets kapot is wordt het gerepareerd. Maar waar kan je terecht als je je fiets een grondig wilt laten reinigeren? Zeker aaangezien je zelf niet altijd tijd of zin hebt en misschien de plaats, spullen of know-how mist om goed schoon te maken.

racefiets laten schoonmakenracefiets schoonmaken uitbesteden

Chris sprong in dit gat in de fietsmarkt en begon zijn bedrijf Cycleaning. Bij Cycleaning krijg je racefiets, mountainbike of e-bike een verantwoorde schoonmaakbeurt. Daarbovenop krijg je een advies over de technische staat van je fiets. Je kunt kiezen uit drie behandelingen: ‘Vuelta’ á €25 (wassen & drogen), ‘Giro’ á €35 (wassen, ontvetten, drogen & smeren) en ‘Tour’ á €45 (wassen, ontvetten, drogen, smeren & waxen- hiermee is Chris zo’n 90 minuten bezig).

Cycleaning Goirle

Cycleaning werkt samen met Cyclon, dat al 35 jaar producten maakt voor het schoonmaken, smeren, beschermen en onderhouden van racefietsen, mountainbikes en e-bikes. Producten die niet alleen gebruikt worden door de mecaniciens van Roompot Cyclingteam en SEG Racing Academy maar ook al jaren de favoriet zijn van velen tweewielerzaken en hobbyisten!

cyclon schoonmaakproducten

Afspraak maken bij Cycleaning

Wil je zelf ook jouw racefiets, mountainbike of e-bike er weer als nieuw uitlaten zien? Bij Cycleaning wordt je fiets in een professionele wasplaats gepoetst en verzorgd. Voor als je zelf de tijd, ruimte gereedschap of kennis niet hebt, ben je bij Cycleaning aan het juiste adres!

Voor de schoonmaak..

Foto’s voor en na een schoonmaakbeurt bij Cycleaning, zie het verschil!

racefiets wassen

cycleaning racefiets onderhoud

Na de schoonmaak!

Een carwash maar dan voor je fiets. Dat is het resultaat van Cycleaning!

Cycleaning ligt in het zuiden van Goirle. Cycleaning betrekt een deel van het gloednieuwe pand van Keros Cleaning. Daardoor staan alle moderne faciliteiten voor het grondig schoonmaken van jouw racefiets, mountainbike of e-bike. Bijvoorbeeld het milieuvriendelijk afvoeren van afvalwater – iets waar je thuis wellicht niet over nadenkt. Zo draag je dus ook nog eens je steentje bij aan het milieu! Maak snel een afspraak via de website van cycleaning.nl.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>