Gorilla ziet zijn opvoeder terug

Deze video is opgenomen voor het programma "Gorilla School" door Animal Planet. De gorilla Kwibi werd in een Engels dierenpark opgevoed door Damian Aspinall tijdens een programma om dieren in het wild terug te plaatsen. Na een aantal jaar is de gorilla dan ook vrijgelaten in de jungle van Gabon.

Deze video is opgenomen voor het programma “Gorilla School” door Animal Planet. De gorilla Kwibi werd in een Engels dierenpark opgevoed door Damian Aspinall tijdens een programma om dieren in het wild terug te plaatsen. Na een aantal jaar is de gorilla dan ook vrijgelaten in de jungle van Gabon.

Vijf jaar later zoekt Damian zijn Kwibi op in Afrika. Zouden ze elkaar nog herkennen? En hoe reageert het nu tien jaar oude gorillamannetje op zijn opvoeder?

Bekijk het prachtige wederzien van mens en dier:

Martijn
 1. Prachtig! Ik werk voor Stichting AAP en ik zou graag nieuwsberichten naar jullie willen sturen (o.a. over dierenleed op vakantie en de herplaatsing van apen naar andere landen), maar ik kan geen contactgegevens vinden. Als jullie interesse hebben, zouden jullie me dan een e-mailadres kunnen mailen?

  Alvast bedankt!

  Groeten van Saskia

 2. Wim Peters zegt:

  Geachte heer/mevrouw,

  Mijn vrouw en ik zouden graag een week (+/- 7 dagen) naar u komen om de gorilla’s te zien.
  We hebben vakantie van 5 oktober tot 21 oktober. Graag zou ik wat meer informatie willen hebben.

  Is het veilig? Wat kost het?
  Hoe is het vervoer geregeld?
  Waar slapen we?

  Met vriendelijke groet,
  Mieke en Wim Peters

 3. Beste Wim en Mieke,

  Wat een mooie reis overwegen jullie! Gabon… redelijk onbekend, maar het schijnt er prachtig te zijn! Tropische heuvelachtige binnenlanden en eindeloze verlaten witte stranden. In Gabon leven ongelofelijk veel wilde dieren als gorilla’s, chimpansees, mandrils, olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen, antilopen en luipaarden.

  Wij zijn zelf (helaas) nooit in Gabon geweest. Dit artikel is dan ook geen aanbieding voor een reis, maar er zijn uiteraard diverse reizen te boeken naar Gabon. Het is niet goedkoop; een dag of tien kost al snel 4.000 euro (en dat is dan nog zonder vluchten).

  Mochten jullie er nou heen gaan, laat ons dan weten hoe jullie dat geregeld hebben, wat het kost en hoe jullie het ervaren hebben!

  Met vriendelijke groet,
  Dionne van der Welle

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>