Zomer in Zell am See-Kaprun

Oostenrijk -en daarbij Zell am See-Kaprun- staat goed bekend als wintersportbestemming onder de Nederlanders. Goede skipistes en ook prima après-ski vind je hier gedurende het wintersportseizoen. Wist je dat je buiten de winter om ook perfect terecht kunt in dit gebied? Lekker actief bezig zijn (of juist relaxen) met waar je ook kijkt de groene, panorama-achtige uitzichten met toch nog besneeuwde bergtoppen.


Altijd sport

Sport gaat hier in de zomer gewoon verder wanneer in augustus de Zell am See-Kaprun Ironman wordt georganiseerd. De tracks van deze wedstrijd lopen rondom het schitterende meer, door de met eeuwige sneeuw bedekte bergen en natuurlijk wordt er ook ín het meer gezwommen. In verschillende categorieën kan worden deelgenomen, zodat elke sportieveling zich kan laten gelden in deze wedstrijd waar het om snelheid en doorzettingsvermogen gaat. Wat ook tekenend is voor het doorzettingsvermogen van de Oostenrijkers is dat wanneer er geen met sneeuw bedekte pistes meer zijn, ze gewoon een wedstrijdje grasskiën doen! Elk jaar in september haalt iedereen zijn oude ski’s uit de schuur en worden hier in verschillende disciplines de wereldkampioenschappen gehouden.

Zomer in Zell am See-Kaprun

De Oostenrijkse vlag als wegwijzer

100 hikes

Zell am See is veelzijdig en heeft genoeg te bieden. Wandelingen in de indrukwekkende natuur zijn er van eenvoudig tot gevorderd, met of zonder begeleiding van een ervaren gids. Je kunt de gondel nemen naar de Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn of Maiskogel en kiezen uit een van de bijna 100 wandelroutes. Echte barrières bereik je tijdens de wandeltocht pas op 2.600 meter hoogte.

Door middel van een gondel bij het infocenter kun je in no time in de bergen staan, waar de frisse lucht in combinatie met de vergezichten voor veel ontspanning en vakantiegevoel zorgen. Fantastisch is het om vanuit hier naar een van de vele verborgen berghutten te hiken waarbij je onderweg om elke bocht van een nieuw uitzicht kunt genieten en hoogstwaarschijnlijk een heleboel lieve koeien tegenkomt. Wij volgen de Pinzgauer spaziergang, nadat we de gondel naar de Schmittenhöhe (2.000 meter hoogte) namen. Een heerlijke tocht met enorm veel vrijheid brengt ons bij de Hochsonnbergalm waar de eigenaren volledig zelfvoorzienend zijn. Ze maken gebruik van wind- en zonne-energie, melken natuurlijk hun koeien waardoor ze ook veel kaas kunnen maken en verkopen.

Zell am See-Kaprun

Zell am See

Koeien in Zell am See

Nieuwe vrienden maken onderweg.

Perfecte manier van drinken koelen in de Oostenrijkse bergen

Perfecte manier van drinken koelen.

Goed eten vinden Oostenrijkers belangrijk

Regel 1: goed eten! 😉

Sigmund Thun Klamm

Een tikkeltje toeristisch is deze fantastische kloof zeker wel. Een aanrader is dan ook om ervoor te kiezen om je ‘s avonds, wanneer de kloof gekleurd wordt verlicht, naar deze kloof te begeven. Als je in de gelegenheid bent, moet je zeker ook op de maandagavond gaan. De lokale gezinnen verzamelen zich dan bij de ingang voor de sagenhaften Nacht des Wassers en vervolgen op een gemoedelijke manier hun weg langs het geweld van het stromende water wat na een tijdje verandert in de stilte van de Klammsee. Een rustgevende plek waar je onder het genot van een drankje en een speciale kartoffel aan het kampvuur kunt genieten van lokale muziekjes. Tot slot loop je gezamenlijk weer terug naar het beginpunt met je eigen fakkel in je hand.

Sigmund Thun Klamm

Sigmund Thun Klamm

Sigmund Thun Klamm

Klammsee

De kalme Klammsee

De kalme Klammsee

Kitzsteinhorn Glacier

Voor alle adrenalinejunkies die op zoek zijn naar meer dan een stevige hike door de bergen en misschien toch nog in de sneeuw willen staan: ga naar de Kitzsteinhorn Glacier! Geniet van het uitzicht in de Gipfelwelt, het station met panorama-platform boven op de Kitzsteinhorn. Laat je trouwens niet misleiden door het woord ‘zomer’. Na dik 3.000 meter hoogte bereikt te hebben sta je gemakkelijk nog even op de ski’s of rodel je lekker een middag door de verse sneeuw op de gletsjer!

Op naar de Gipfelwelt met de Gipfelbahn

Op naar de Gipfelwelt met de Gipfelbahn.

Op de top van de Kitzsteinhorn

Panorama-platform Top of Salzburg

Panorama-platform ‘Top of Salzburg’

Meer adrenaline

Beleef een spetterend avontuur tijdens outdooractiviteiten zoals raften of canyoning. Denk ook aan het hoogste Oostenrijkse motorcrosspark waar jong en oud verschillende parcoursen kunnen afleggen, allemaal met weidse uitzichten. Wanneer je deze vrijheid nóg meer wilt ervaren kun je gaan paragliden. Wil je écht tot de max gaan en sta je niet snel te trillen op je benen? Dan is rotsklimmen in Arena Höhenburg echt iets voor jou. Elke dag gaan er op allerlei niveaus tochten van start die zullen zorgen voor de nodige adrenaline. Er zijn ‘klettertuinen’ in de buurt van de Hohe Tauern en de noordelijke Kalkalpen met Via Ferrata routes.

Paragliden in de zomer in Zell am See-Kaprun

Hoe tof is dit? Paragliding!

Rotsklimmen in de Höhenburg Rock Climbing Arena

Rotsklimmen in de Höhenburg Rock Climbing Arena

En natuurlijk zijn activiteiten zoals suppen, wakeboarden en kayakken niet weg te denken wanneer je rondom de Zeller See verblijft. Niet voor niets dat vrijwel alle accommodaties voorzien zijn van een uitgebreide spa waarin je na een dag vol actie weer even kunt opladen voor de volgende dag. Voor wie wil zijn er natuurlijk ook genoeg bars en clubs om daar je dag feestelijk af te sluiten.

Suppen op de Zeller See

Suppen op de Zeller See

Bijkomen in je hotel (spa hotel Mavida)

Bijkomen in je hotel (spa hotel Mavida)

Tips voor jouw zomer in Zell am See-Kaprun

  • Je kunt vrijwel elke dag deelnemen aan gratis tours op de Kitzsteinhorn.
  • Bekijk voor je gaat zeker even het weekprogramma voor meer informatie over wat georganiseerd wordt als jij er bent. Denk aan de Magic Lake Show, yoga op de berg en bijzondere wandelingen.
  • En op deze site zie je tips en activiteiten voor jouw zomer in Zell am See-Kaprun.
  • Tot slot kun je op https://www.zellamsee-kaprun.com/nl alle activiteiten vinden én kun je zien hoe je aan de handige zomerkaart kunt komen. Daarmee kun je verschillende kortingen krijgen bij veel attracties en bezienswaardigheden.
Zell am See's Magic Lake Show - water, licht, muziek en laser

Magic Lake Show bij het Elisabethpark (Zeller Seezauber)

Kyra
Laatste berichten van Kyra (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>