Vanuit Reishonger hebben we een grote passie voor reizen en daarmee de wereld ontdekken. Ons motto is niet voor niets: “Dream, Explore, Discover”. Naast de passie voor reizen hebben een aantal bloggers ook een grote passie voor wielrennen. Zo hebben we een aantal keer deelgenomen aan het evenement ‘Alp d’Huzes’ in de Franse Alpen. Alpe d’Huzes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Dit jaar hebben we ons ten doel gesteld om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Eigenlijk zoeken we onze uitdagingen voornamelijk in het buitenland. Maar dat dit eigenlijk onterecht is, bleek toen we onlangs de moeite namen om Limburg eens goed te ontdekken. Het voelde als een (fiets)vakantie in het buitenland, maar dan in eigen land.

fietsen Zuid-LimburgEys

Vaals als uitvalsbasis

Vaals in Limburg blijkt de plek bij uitstek om te genieten van rust, ruimte en schitterende vergezichten, tot ver over de landsgrenzen heen. Deze plaats met veel historie ligt in het middelpunt van de Drielandenregio Nederland, België en Duitsland. Het zogenoemde Drielandenpunt, ook wel de Euregio genaamd. De regio staat voor gastvrijheid en voor gastvriendelijkheid.

Vanuit Vaals ben je in een oogwenk in het buitenland, met de grote steden Aken en Luik op korte afstand. Een verblijf in Vaals vormt daarmee de ideale uitvalsbasis, dat blijkt ook uit de erkenning voor kwaliteit van leven die deze stad heeft mogen ontvangen. Sinds 2011 mag Vaals zich daarom Cittaslow noemen en maakt haar motto: verrassend, veelzijdig, veelkleurig zondemeer waar!

Vaals heeft een stadskern, musea, streekproducten (onder meer de lekkere Vijlener wijn) en attracties voor jong en oud. En wil je genieten van de schitterende omgeving, dan is de (race)fiets een goede optie. De Vaalserberg is met zijn 322,5 meter het hoogste punt van het Nederlandse vasteland. Vanaf een van de uitzichttorens heb je een uniek uitzicht over het omringende buitenland. De Vaalserberg kan je met de racefiets prima gebruiken als opwarmer voor de echt klimmetjes in Zuid-Limburg. De klim naar de Vaalserberg is relatief gemakkelijk in vergelijking met de andere beklimmingen

Overnachten in Limburg?

Vakantieparken zijn een ideale uitvalsbasis! Op de website van vakantie- en bungalowpark specialist Parkvakanties vind je alles over vakantiepark Landal Hoog Vaals. Dit vakantiepark ligt op een steenworp afstand van het Drielandenpunt. Ideaal dus als je ook een fietstocht door Duitsland en/of België wilt ondernemen. Landal Hoog Vaals heeft veel faciliteiten zoals fietsverhuur en een fietswerkplaats.

Passie voor racefietsen

Elk jaar, in april, vormt Limburg het decor van de Amstel Gold Race. Een echte wielerklassieker met historie. Jaarlijks is er een tourversie voor de amateurs en een wedstrijdversie voor de professionele wielrenners. In april zijn wij dan ook ieder jaar weer van de partij. De start en finish zijn beiden in het gezellige en historische Valkenburg waar altijd veel te doen is tijdens het weekend dat de Amstel Gold Race wordt gehouden.

Dit jaar besloten we echter om het wielerseizoen min of meer af te sluiten in Limburg. We waren er in tegenstelling tot andere jaren in oktober. De herfst is in volle gang en eigenlijk vallen we van de ene verbazing in de andere verbazing. Kan Limburg echt zo mooi zijn? Wat een landschappen! Wat een prachtige kleuren! Het ene ‘wow’ moment is nog niet geweest of het andere ‘wow’ moment staat al voor onze neus. Nooit bij stilgestaan dat fietsen in Nederland zo kan voelen als een vakantie in het buitenland.

wielrennen in Limburg

Wielrennen in Limburg als ideale voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen

Limburger kent een aantal pittige en steile beklimmingen. Ook wel de ‘kuitenbijters’ van Zuid-Limburg genoemd. De bekendste beklimmingen onder de wielrenners zijn toch wel de Cauberg, de Keutenberg, de Eserbosweg, de Gulpener en de Kruisberg. De Keutenberg is het steilst. Met een percentage van 22% een van de meest gevreesde beklimmingen van Zuid-Limburg.

De Keutenberg

De Keutenberg


De Keutenberg in Limburg

Zoals gezegd hebben wij met Reishonger al meerdere malen deel genomen aan het evenement Alpe d’Huzes in Frankrijk. De Amstel Gold Race is relatief vroeg in het seizoen (medio april) en daarom de ideale voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. Zeker als wielrenners later in het seizoen wielertochten hebben gepland in de bergen. Dit jaar gaan we met Reishonger de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen. De Amstel Gold Race is uiteraard ook dit jaar weer opgenomen in de voorbereiding van team Reishonger. Zodoende overbruggen we al flink wat hoogtemeters en zullen we weer meer klimervaring opdoen.

Trainen voor de Amstel Gold Race

Trainen voor de Amstel Gold Race

Amstel Gold Race experience

Amstel Gold Race experience

Amstel Gold Race experience Valkenburg

Limburg racefietsen

Uiteraard ben je niet gebonden aan het weekend dat de Amstel Gold Race wordt gehouden. Je kunt zelf naar Limburg gaan en de vele mooie routes fietsen. Het landschap is overweldigend. Kijk voor de mooiste en meest uitdagende routes op: VVV Zuid-Limburg.

Wij zullen naar alle waarschijnlijkheid in de herfst weer terug gaan naar Limburg om een paar mooie routes te fietsen. Wielrennen in Limburg, wat een geweldige ervaring!

Bart
Laatste berichten van Bart (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>