Wellness en yoga in Egypte

Egypte maakt momenteel een inhaalslag op het gebied van wellness. Het is een veelzijdige wellnessbestemming met beauty spa's, thalasso spa's en specifieke traditionele Egyptische behandelmethoden. Oude Nubische therapieën, behandelingen met woestijnzand, de warmwaterbronnen, zandbaden en de natuurlijke heilzame kruiden vormen een vast onderdeel van de wellnessbehandelingen.

Wellness Egypte

Door heel Egypte zijn er tegenwoordig health & wellness centra te vinden in de hotels en resorts en er worden wellnessprogramma’s aangeboden inclusief yoga, aromatherapie en meditatiesessies.

Al in de oudheid werd gesproken over de heilzame kracht van Egypte dankzij de zon, het zand en het water. De kust van de Rode Zee heeft een perfect droog klimaat, aangevuld met helder en mineraalhoudend (zee)water. Bovendien beschikt Egypte over honderden natuurlijke warmwater- en zwavelbronnen. Egypte heeft dan ook alle ingredienten om kwalitatieve wellnessreizen aan te bieden.


Wellnessregio’s in Egypte

  • Wellness in ‘Upper Egypt’: het gebied in het Nijldal ten zuiden van Luxor, bij Aswan en het eiland Basma, staat al sinds de oudheid bekend om de traditionele Nubische therapieën en behandelingen met woestijnzand. Het is ook bekend dat het klimaat in Aswan fantastische ontspannende en herstellende eigenschappen bezit. Pyramisa Isis Island in Aswan is niet alleen een luxe resort en spa, het biedt tevens een volledig uitgeruste Health Club met sauna, massage, jacuzzi, stoombad en fitnessruimte. Aerobics programma’s en de unieke grijs en gouden zand baden worden aangeboden om je een zeer ontspannen, gezond en aangenaam verblijf te garanderen.
  • Wellness in de Westelijke Woestijn: de warmwaterbronnen, zandbaden en de natuurlijke heilzame kruiden vormen hier een vast onderdeel van de wellnessbehandelingen. De Westelijke Egyptische woestijn is ook rijk aan zwavelbronnen. Geflankeerd door oude Romeinse bronnen, dadelbomen half begraven in het zand en kleurrijke rotsachtige heuvels ligt het Al Tarfa Resort, bij de oase van Dakhla. Het luxe Al Tarfa Sanctuary Desert Eco Lodge & Spa biedt Dar Al-Hana, de spa, en meditatie en yogaruimte. Het symboliseert de sereniteit van een onbewoond eiland, de verloren oase van de verbeelding.
  • Wellness aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba: de kust van de Rode Zee heeft een perfect klimaat, aangevuld met helder en mineraalhoudend (zee)water. Vooral de nieuwe wellnessresorts bieden echte wellnessparadijzen met veel behandelingsvormen. Naast de beauty & health spa’s vind je hier ook zwavelbronnen en een goede bestemming voor het volgen van klimaattherapie. Dat kan bijvoorbeeld bij het Stella di Mare Resort in Ain Sukna, Les Thermes Marins des Cascades in Soma Bay of bij Port Ghalib in Marsa Alam.
  • Wellness aan de Egyptische Middellandse Zeekust: de Egyptische kust van de Middellandse Zee is nog onbekend, maar hier vind je goede thalasso centra en beauty spa’s. Uitgebreide wellnessprogramma’s vind je bij Four Seasons Health & Spa in Alexandria of bij Porto Marina Resort & Spa in El Alamein.

Wellness spa resorts aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba

Aan de hotelcomplexen van Sharm el Sheikh en Hurghada, aan de Rode Zee in Egypte zijn doorgaans spa’s of wellnesscentra verbonden. Je kan jezelf er laten verwennen met een goede massage of pakking. De speciale Egyptische massage die hier onder meer wordt gegeven bestaat uit een massage met een stempel, een soort van kruidenbuil. Met een verwarmd katoenen stempel, gevuld met kruiden als kamille en mint, worden de energiebanen gemasseerd met als doel het losmaken van blokkades waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Hotel Steigenberger Al Dau Beach

Flower power

Het plaatsje Dahab stond in de jaren ’70, de flower power tijd, bekend als hippiehemel. Dahab ligt aan de Golf van Aqaba op ongeveer een uur rijden van Sharm el Sheikh. Dit snorkel- en duikparadijs is uitermate geschikt voor mensen die niet zo op massatoerisme gesteld zijn. Hier is geen hoogbouw met enorme hotels, maar je vindt hier vooral karakteristieke, kleinschalige hotels.

Dahab ontwikkelt zich meer en meer als yoga-bestemming. Er wonen en werken hier veel yoga-leraren en yogagroepen bezoeken dit gebied graag. Soms nemen ze hun eigen instructeur mee om gezamenlijk oefeningen te doen. “De meest ongebruikelijke vormen van yoga worden hier beoefend”, lacht Karim, eigenaar van Hotel Daniela Village Dahab. “Ze doen zelfs aan onderwateryoga. Dahab is zo populair bij beoefenaren van yoga omdat je hier de kracht van de natuur voelt”, stelt hij. In Dahab vind je geen grote welnesscentra of spa’s. Maar het is overal mogelijk om een goede massage te krijgen of een detox programma te ondergaan. Elk jaar wordt in april het Dahabfestival gehouden. Het programma biedt demonstraties en workshops met yoga, healing, reiki, meditatie, watersport en woestijnavonturen met bedoeïenen.

Hotel Daniela Village in Dahab, Egypte

De Sinai woestijn in

Onder de noemer “Spirituele avonturen” worden vanuit het Daniela Hotel diverse meerdaagse trekkings en safari’s met jeeps of kamelen georganiseerd. Er zijn diverse mogelijkheden zoals een bezoek aan het St. Catarinaklooster, het beklimmen van de Mozesberg en meditatiesessies in de woestijn.

Ank
Latest posts by Ank (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>