Ik ging de uitdaging aan: in mijn eentje naar Afrika, ver weg van de westerse drukte om mijn hoofd leeg te maken. Mijn avontuur startte in Victoria Falls, Zimbabwe. De perfecte uitvalsbasis om nadien verder te reizen naar Botswana, door Namibië tot in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Victoria Falls

Eenmaal geland op de zeer kleine luchthaven, kan je aanschuiven voor een visum. Aangezien iedereen die van het vliegtuig komt langs hetzelfde houten bureautje moet om een visum te krijgen, sta je hier wel even. Best zorg je ervoor dat je Zimbabwaanse dollars bij je hebt. In principe kan je ook geld afhalen met een Mastercard, maar deze bleek bij mij niet te werken. Je kan ook met euro’s betalen, maar dan moet het wel gepast.

Wanneer je de luchthaven uitstapt, waan je jezelf meteen in de Afrikaanse sfeer. Een groepje Afrikaanse muzikanten stond ons buiten al dansend op te wachten, vol enthousiasme. Ik werd hier meteen gelukkig van! Let wel op: als je een foto van hen wil maken, vragen ze hier wat geld voor. Bij het buitengaan word ik meteen aangesproken door een taxichauffeur die me samen met een ander meisje naar het Rest Camp wil brengen voor € 25.


Ik kampeerde in Victoria Falls Rest Camp, een degelijke accommodatie met een zwembad en een bar. Er zijn ook lodges en het sanitair is oké. De aapjes lopen gewoon rond je tent en je zit op vijf minuten wandelen van het kleine centrum.

Victoria Falls in Zimbabwe

Victoria Falls

De Watervallen

Victoria Falls is gezellig om rond te lopen en de Afrikaanse sfeer op te snuiven, maar twee à drie dagen is wel voldoende. Uiteraard mag je de watervallen niet missen! Wij vertrokken om acht uur in de ochtend. Voordeel is dat het dan nog erg rustig is en je overal het mooie uitzicht voor jezelf hebt. Nadeel is dat later op de dag de zon voor meer opklaringen en prachtige regenbogen zorgt, waardoor je een nog beter zicht hebt. Wanneer je van de watervallen terug naar het Rest Camp wandelt, kan je even een omweg maken langs de ‘Big Tree’, een gigantische baobab. Deze is indrukwekkend, maar je bent er ook snel weer voorbij.

Een tip: ga iets eten in Mama Afrika, een restaurantje dat langs de winkelstraatjes van “Vic Falls” ligt. De gastvrouw is zeer vriendelijk en het eten is erg lekker! En: er is WiFi.

Big Tree, de gigantische baobab in Zuid-Afrika

‘Big Tree’, de gigantische baobab

Sunset Cruise

Ik deed ook een Sunset Cruise op de Zambezi rivier, geboekt in een van de reisbureautjes in het centrum. Een busje haalde me op bij het Rest Camp en bracht me tot aan de opstapplaats voor de cruise. Tijdens deze cruise waren er nog niet veel dieren te zien (enkel een aantal hippo’s), maar het was zeker de moeite waard, vanwege de mooie natuur. De zonsondergang vanaf de boot is echt adembenemend!

Zonsondergang tijdens de Sunset Cruise in Victoria Falls, Zuid-Afrika

Een prachtige zonsondergang tijdens de Sunset Cruise op de Zambezi rivier

Nijlpaarden tijdens de Sunset Cruise op de Zambezi rivier in Zuid-Afrika

Nijlpaarden tijdens de Sunset Cruise op de Zambezi rivier

Tekst en foto’s: Shana Cabus

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>