Verrassend Zweden – dag 3

Op uitnodiging van Visit Sweden brengt Reishonger een vierdaags bezoek aan Orsa-Grönklitt in Midden-Zweden. Vandaag trekken we het natuurpark Orsa Björnpark in, op zoek naar beren, tijgers en ijsberen. De laatste dag van ons bezoek aan Zweden!

Bezoek aan natuurpark Orsa Björnpark in Zweden

Op uitnodiging van Visit Sweden brengt Reishonger een vierdaags bezoek aan Orsa-Grönklitt in Midden-Zweden. Vandaag trekken we het natuurpark Orsa Björnpark in, op zoek naar beren, tijgers en ijsberen. De laatste dag van ons bezoek aan Zweden!

Deze derde dag is qua programma wat minder intensief. In de ochtend zijn we op de mountainbike naar het naastgelegen Orsa Björnpark gegaan. In dit park hebben we bruine beren, wolven, lynxen, tijgers en ijsberen gezien.

Het natuurpark Orsa BjörnparkHet natuurpark Orsa BjörnparkHet park ligt tegen een berg aan, dus goede wandelschoenen zijn hier geen overbodige luxe. Doordat de verblijven zo uitgestrekt en natuurlijk zijn moet je soms even goed kijken om de dieren te spotten. Overal in het park vind je borden met informatie (ook voor kinderen te begrijpen), interactieve spelletjes en uitzichtpunten. Op gezette tijden worden de dieren gevoerd en dan is de kans om de dieren goed te zien het grootst.


Na het park zijn we nog even over de jaarlijkse jachtbraderie gelopen, waar de locals hun laatste uitrusting aanschaffen voor het jachtseizoen dat in september begint. ’s Middags zijn we op de mountainbike door het bos naar Fryksås gefietst waar we ons heerlijk in de watten hebben laten leggen in Smidgarden.

In Fryksås ligt Fryksås Hotell en dit luxe hotel/restaurant heeft, naast een uitstekende keuken, een fantastisch uitzicht over het dal en het Siljan meer. Hier hebben we op de laatste avond genoten van al het goeds dat de Zweedse keuken te bieden heeft, heerlijk!

De volgende ochtend staat de terugreis helaas alweer op het programma. Met frisse tegenzin beginnen we aan de reis per trein richting de luchthaven van Stockholm en vervolgens huis.

We kijken terug op een fantastische reis, waarbij we dankzij het drukke programma, een goede indruk hebben gekregen van al het moois dat Orsa-Grönklitt te bieden heeft. Voor actieve familievakanties is dit echt the place to be! Wie het gevoel van het natuurschoon van Noord-Amerika of Canada wil ervaren, maar hier niet het budget voor heeft, is een vakantie in Zweden een echte aanrader!

Met dank aan:
Orsa Grönklitt Berenpark www.orsabjornpark.se
Visit Sweden www.visitsweden.com


Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>