Verrassend Zweden – dag 1

Op uitnodiging van Visit Sweden brengt Reishonger een vierdaags bezoek aan Orsa-Grönklitt in Midden-Zweden. Onze journalisten Jeroen en Lisette zijn erbij en doen live verslag.

Op uitnodiging van Visit Sweden bracht Reishonger een 4-daags bezoek aan Orsa-Grönklitt in Midden- Zweden. Teamleden Jeroen en Lisette waren erbij en doen verslag.

Op uitnodiging van Visit Sweden brengt Reishonger een vierdaags bezoek aan Orsa-Grönklitt in Midden-Zweden. Onze journalisten Jeroen en Lisette zijn erbij en doen live verslag.

Vanmorgen rond half 9 werden we verwacht op Schiphol. Daar ontmoetten we Tanja (begeleidster en contactpersoon) en Harmke (redactrice van dagblad De Pers). Zo’n drie uur later zetten we voet aan de grond op Stockholm Arlanda. Op de luchthaven moesten we een uur wachten totdat de trein vertrok. Helaas bleek de trein een uur vertraagd en hierdoor haalden we onze overstap op Börlanger niet. Na daar weer een uur gewacht te hebben vervolgden we de reis.

De treinreis is een belevenis op zich. Vanaf de overstap van Börlanger richting Mora hebben we genoten van het uitzicht. Het grote Siljan meer, waar de trein rondom reed, was een fraai plaatje. De treinrit brengt je verder langs uitgestrekte bossen en biedt schitterende vergezichten.


treinreis zweden

Ongeveer tweeëneenhalf uur later werden we opgewacht door Claes Tibo van de Orsa-Grönklitt Gruppen op het station van Mora. De Orsa-Grönklitt Gruppen is in de regio het grootste bedrijf, mede dankzij het Björnpark (berenpark) en de verhuur van stuga’s (traditionele Zweedse bungalows).

Met de auto is het nog een half uurtje rijden naar Grönklitt. Daar hebben we in de Sports Bar van de camping gegeten en kregen we een eerste indruk van de fraaie omgeving van het park. Het eten in de Sports Bar is goed en niet duur. Deze plek is ook voor locals een plek om te kijken naar voetbalwedstrijden en ijshockey, een sport die zeer populair is in Zweden.

Wij verbleven echter niet op de camping, maar op het nabijgelegen vakantiepark in een traditonele Zweedse stuga. Na een vermoeiende eerste reisdag lag iedereen rond een uur of elf uitgeteld in hun huisje.

De camping is gelegen aan een groot meer en is voorzien van tal van faciliteiten die vooral families met kinderen aanspreken. Een zwembad met glijbaan, midgetgolf, bowlingbaan zijn enkele voorbeelden. Wij verbleven echter niet op de camping, maar op het nabijgelegen vakantiepark in een traditonele Zweedse stuga. Na een vermoeiende eerste reisdag lag iedereen rond een uur of elf uitgeteld in het huisje.

Morgen meer, eerst lekker nagenieten van een prachtige eerste kennismaking met Zweden!

Met dank aan:
Orsa Grönklitt Berenpark www.orsabjornpark.se
Visit Sweden www.visitsweden.com


Latest posts by Dionne (see all)
  1. jaap abbring zegt:

    Was kortgeleden in het park… een verschrikkelijke ervaring… allemaal gaas en hekken… bijna 30 euro entree en in totaal 4 beren, een luipaard en een tijger gezien. .. het slechtste park dat ik ooit heb bezocht !!!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>