Plog: een dag in Vancouver

Van fietsen door Stanley Park tot wandelen over de bekende Capilano Suspension Bridge: in deze plog laat ik je zien wat ik deed tijdens één dag in Vancouver, Canada.

Coal Harbour in Vancouver, Canada

Vancouver is voor velen het startpunt van een rondreis door het Westen van Canada, al was het maar omdat de stad een internationale luchthaven heeft. Vancouver heeft een relaxte sfeer en genoeg bezienswaardigheden om je een dag te vermaken, van fietsen in het gigantische Stanley Park tot het spotten van watervliegtuigjes en van fijne restaurants tot de bekende Capilano Suspension Bridge. Aan de hand van foto’s laat ik zien hoe mijn dag in Vancouver eruit zag:

Canadees ontbijt in Vancouver

We starten de dag met een uitgebreid ontbijt, yum! Voor 10 dollar per persoon (exclusief belasting en fooi) krijgen we volle borden met toast, eieren, bacon, gebakken aardappelen, fruit en thee. Ontbijt is in Canada niet standaard bij het hotelverblijf inbegrepen, maar veel hotels bieden het wel aan.

Winkelen in Vancouver, Canada

Onze huurauto hebben we gisteren al opgehaald, toen onze vlucht aankwam op de luchthaven van Vancouver. De auto laten we vandaag echter staan, want de afstanden in het centrum van Vancouver zijn best te lopen. Vanuit ons hotel lopen we in een halfuurtje naar Stanley Park. Zo kunnen we meteen de sfeer van de stad proeven, die we erg relaxt vinden. Het is gezellig druk, maar niet té.


.Taxi in Vancouver, Canada

Onderweg spotten we onder andere deze leuke taxi!

Coal Harbour in Vancouver, Canada

We huren een fiets bij Spokes Bicycle Rental, op de hoek van Stanley Park (1798 Georgia Street West). Zodra we zijn uitgerust met een fietshelm (die is hier namelijk verplicht), gaan we op pad. We besluiten de Seawall te volgen. Dit wandel- en fietspad is ongeveer 8,8 kilometer lang en loopt langs het water, om Stanely Park heen. Als eerste zien we de volle jachthaven Coal Harbour, met op de achtergrond de wolkenkrabbers van het centrum.

Totempalen bij Brockton Point in het oosten van Stanley Park in Vancouver

Totempalen in Stanely Park, Vancouver

Bij Brockton Point in het oosten van Stanley Park stoppen we om de totempalen te bekijken. Helaas zijn het allemaal replica’s (de echte totempalen staan in musea), maar het geeft wel een goed beeld en de details zijn leuk om te zien.

Watervliegtuigen in Vancouver

Tijdens het fietsen zien we continu watervliegtuigen opstijgen en landen, wat leuk is om te zien!

Lions Gate Bridge in Vancouver, Canada

Tijdens het fietsen komt de Lions Gate Bridge steeds dichter in zicht. Deze 111 meter hoge brug is bijna 2 kilometer lang en verbindt het centrum van Vancouver met het westen en noorden van de stad. Helaas is het erg bewolkt, waardoor de bergen verstopt blijven.

Fietsen in Stanley Park, Vancouver

Ondanks de bewolking en lichte regen is het behoorlijk druk langs de Seawall. We komen veel andere wandelaars en fietsers tegen. Ook zien we diverse strandjes en zelfs een buitenzwembad. Stanley Park omvat overigens 405 hectare en is dus erg groot. Vancouverites brengen veel tijd door in de buitenlucht en dat kunnen wij zeker begrijpen!

Coal Harbour in Vancouver, Canada

Nadat we klaar zijn met het rondje om Stanley Park fietsen we nog een stukje langs het Waterfront richting het centrum. Coal Harbour ligt er vanaf deze zijde fotogeniek bij.

Woonboten in de haven van Vancouver

In de haven spotten we deze leuk uitziende woonboten. Aan de fiets op het dek van de rechter woonboot kun je zien hoe smal ze eigenlijk zijn!

Watervliegtuigen in Vancouver, Canada

Tijdens het fietsen komen we langs het ponton waar alle watervliegtuigen aanmeren. Vanaf hier kun je rondvluchten maken. We staan een tijdje te kijken hoe de kleine vliegtuigen in de verte opstijgen en weer landen op het water. Vooral de landing vind ik bijzonder om te zien! Grappig genoeg komen we langs het Waterfront ook ‘Pannekoek House de Dutch’ tegen, wat aan de grote aantallen mensen te zien erg populair is.

Fietsen in Vancouver

Na bijna twee uur leveren we de fietsen weer in. In totaal hoeven we voor twee fietsen slechts 35 dollar af te rekenen; dat valt reuze mee. Ook qua prijs is het huren van fietsen in Vancouver dus een aanrader! We lopen terug naar ons hotel via Robson Street, de bekendste winkelstraat van Vancouver, en kijken wat rond in de winkels. Ik koop er onder andere een winddicht jack, waar ik de rest van onze reis in Canada zeker nog plezier van ga hebben.

Capilano Suspension Bridge Park, Vancouver, Canada

In de middag nemen we de gratis shuttlebus naar Capilano Suspension Bridge Park. De grootste bezienswaardigheid van dit park is de 137 meter lange en 70 meter hoge suspension bridge over de Capilano Canyon. Wat ik persoonlijk leuk vind, is dat je zo vaak op en neer mag lopen als je wilt. Dit doe ik dan ook een aantal keer.

Capilano Suspension Bridge in Vancouver

De brug is redelijk wankel en zonder de railing vast te houden is het soms lastig om je evenwicht te bewaren tijdens het lopen! Ook zijn de uiteinden van de brug een stuk steiler dan ik had verwacht.

Capilano Suspension Bridge Park in Vancouver

In het park zijn ook een boomtoppenwandeling en een cliffwalk gebouwd, maar die stellen niet zoveel voor. Ik begrijp dan ook zeker dat sommigen het park een ‘tourist trap’ noemen, zeker de gezien de hoge entreeprijs die je betaalt (37,95 Canadese dollar per persoon, exclusief belasting). Toch vond ik het, voor de adrenaline, wel leuk om gezien en gedaan te hebben. De iets verderop gelegen hangbrug over de Lynn Canyon schijnt overigens een budgetvriendelijker alternatief te zijn, al is deze brug niet zo lang als de Capilano Suspension Bridge.

Restaurant the Fish Shack in Vancouver

Voor het diner gaan we op zoek naar een visrestaurant, want daar staat Vancouver om bekend. We kiezen voor het gezellige restaurant The Fish Shack (1026 Granville Street) met het grappige motto ‘hook it and cook it’. Overal hangen details die met de visserij te maken hebben, zoals grote touwen en houten pallets. Op de muren zijn verschillende vissoorten geschilderd, voorzien van uitleg en weetjes. Ik kies voor een burger met zalm en krab en mijn vriend gaat voor fish and chips, met keuze uit verschillende vissoorten. Zeker een aanrader!

The Fish Shack restaurant, Vancouver

Met fijne gerechten en drankjes proosten we op onze dag in Vancouver, een goed begin van onze rondreis door West-Canada! Morgen reizen we verder naar Vancouver Island. Voor meer cultuur zou je natuurlijk nog een tweede dagje Vancouver kunnen toevoegen. Persoonlijk vind ik één dag in Vancouver voldoende om een indruk te krijgen van de stad. Bovendien kan ik niet wachten om de Canadese natuur te gaan ontdekken!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>