De ultieme roadtrip door Amerika met je camper

Arm uit het raam, ‘Born to be Wild’ op de radio’; daar rij je dan, door de Verenigde Staten met je camper. Je bent op zoek naar avontuur en dat ga je hier zeker vinden. Het plan: je rijdt van Seattle dwars de Verenigde Staten over, om te eindigen in Chicago. Onderweg stop je bij natuurparken die nog niet zo ontdekt zijn door de massa. Wat eigenlijk heel gek is, want in deze parken vind je azuurblauwe meren, watervallen en bossen met torenhoge bomen. Dit is de ultieme roadtrip voor avonturiers die niet bang zijn voor een ontmoeting met wildlife en waarvan het idee ‘alleen zijn met de natuur’ als muziek in de oren klinkt. Jij bent ‘born to be wild’.

Start van je roadtrip door de VS: North Cascades National Park

Je landt in Seattle en haalt de camper op. Bij het zien van dit nobele ros op 4 wielen razen de kriebels door je buik: het avontuur kan beginnen. Op 2,5 uur rijden van Seattle ligt North Cascades National Park in de staat Washington; de eerste stop van deze camper roadtrip. Met een grootte van zo’n 2.769 m2 is er veel te ontdekken. Tip: lees ook onze handige tips voor beginnende camperaars.

North Cascades Amerika

Een gigantische wildernis en de moeilijkst toegankelijke bergen van het Noordwesten van Amerika: North Cascades National Park. (c) Jason Hummel Photography

Route van west naar oost per camper

Route van west naar oost per camper

Hoewel je hier toffe spots vindt om te overnachten in je camper, is ‘boat-in camping’ ook een activiteit die je op de planning moet zetten! Dan boek je een kayak en met deze kayak en je spullen vaar je naar een afgelegen kampeerplaats. Hier overnacht je met het uitzicht op de kraakheldere sterrenhemel. North Cascades National Park is ook favoriet onder hikers. Er zijn diverse routes die je kunt nemen tijdens je verblijf, die je langs beeldschone watervallen, honderden gletsjers en turquoise meren brengen.

(c)Greg Balkin

In het noordelijke deel van het park ligt ‘Picket Range’ Hier vind je bergen met gigantische pieken met namen als Mount Terror, Phantom Peak en Mount Fury. Geinig om af te strepen! Let goed op want je deelt het landschap met o.a. berggeiten, zwarte beren, lynxen en otters. Na een aantal dagen vol prachtige hikes en een spectaculaire vaart per raft is het tijd om de roadtrip te hervatten. Je zet koers naar Badlands National Park in South Dakota. Onderweg stop je bij Glacier National Park in Montana en verblijf je in ministadjes als ‘Ellensburg’, waar je een bezoek kunt brengen aan een microbrouwerij om alvast wat bier in te slaan om bij je volgende kampvuur van te genieten.

Badlands

Bezoek Badlands National Park, South Dakota

Badlands National Park in South Dakota is een van de best bewaarde geheimen van Amerika. Bij aankomst snap jij direct waarom. Zo ver als je kunt zien schieten er heuvels en pieken uit de grond. Je hebt hier twee campings en degene die het avontuur echt willen aangaan kunnen ook kiezen voor wildkamperen. Dit is namelijk overal in het park toegestaan, mits je +- 1 km wegblijft bij een pad of weg. Goed wat ga jij hier de komende dagen doen? Genieten van het ene na het andere spectaculaire uitzicht. Vroeg opstaan om de zon boven de pieken te zien opgaan. The Catle Trail hike, waarbij je zo’n 2 uur wandelt door een prairielandschap en heuvels. Vrienden maken met de locals: dikhoornschapen. En genieten van de zonsondergang met het bier, dat je in Ellensburg hebt gekocht. We schreven eerder deze reisblog over de mooiste wandelgebieden van Amerika.

Badlands Amerika

Het Badlands National Park in South Dakota is een ongerepte wildernis waar je een mooie stop tijdens je rondreis door de USA kunt maken.

Meer te ontdekken in South Dakota

South Dakota bevalt wel en daarom wil je in deze staat nog meer ontdekken, zoals de wijngaarden die hier liggen. Deze staat is in de wijnindustrie up and coming en dus besluit je om de glooiende heuvels met wijnstokken te bezoeken. Voor je volgende stop kies je een mooie witte wijn uit. De roadtrip gaat verder in de richting van Sawtooth Mountains. Onderweg stop je in Minneapolis. Na een aantal weken in de natuur is een bruisende stad waar jij zin in hebt. Minneapolis is groen en waterrijk. Hier pak je de fiets om langs de Mississippi river een mooie tocht te maken. Het wordt vervolgens wel moeilijk kiezen waar je gaat eten, want van Mexicaans tot Vietnamees en van Marrokaans tot Somalisch: de cuisine is divers en uitstekend.

Badlands USA

Met de camper door Sawtooth Mountains, Idaho

Wanneer je Sawtooth Mountains, Idaho bereikt ben je even in de war. Sta je nu in Zwitserland of is dit echt de Verenigde Staten? Maar nee hoor dit is ook de VS! Deze bergketen maakt onderdeel uit van de Rocky Mountains, maar is nog relatief onbekend. Je parkeert de camper op de ‘Glacier View Campground’ met, jawel, uitzicht op de gletsjers. Je vindt er 400 meren, 40 toppen en eindeloze paden voor hikers. Je maakt een hike naar de warmwaterbron genaamd ‘Goldbug’, maakt een stop bij ‘Galena Summit Overlook’, voor het mooiste uitzicht op Sawtooth Mountains en bezoekt de Twin Falls, waar je een van de grootste watervallen van de VS vindt. Deze mag echt niet ontbreken tijdens je roadtrip door Amerika.

camper USA

Reizen per camper is een prachtige manier om Amerika te ontdekken. (c) Greg Balkin

Einde van je roadtrip door Amerika: op naar Chicago

De roadtrip met je camper door Amerika zit er bijna op! Je zet koers naar Chicago, de laatste stop tijdens deze reis. Maar niet voordat je nog een aantal steden, zoals Duluth (ook wel San Francisco van het noorden) aandoet. Nu is het tijd om afscheid te nemen van de camper, zodat je nog een aantal dagen Chicago kunt verkennen. Hoewel het na deze trip waarschijnlijk geen definitief afscheid zal zijn. De diverse landschappen, de vrijheid, wild life en bruisende steden van de VS lonken voor een nieuw avontuur…

TUI biedt o.a. deze 23daagse Fly-drive dwars door Amerika. Of bekijk de camperreizen door Amerika van ANWB. Wij wensen je alvast heel veel plezier met je roadtrip door Amerika.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>