Traditioneel en trendy in het Portugese Alentejo

Wie de Alentejo kent, denkt aan rust en ruimte; oude dorpjes, uitgestrekte olijfgaarden, kurkbomen, rotsachtige kustlijnen en traditionele kleinschalige bedrijvigheid. Hoewel de Alentejanen zich vasthouden aan oude tradities omarmen ze ook moderne trendy invloeden. Van luxe herdades met prachtige zwembaden, tot restaurants met moderne gerechten. Een grandioos dancefestival (MEO Sudoeste) dat eind september plaatsvindt en wijnproeverijen voor foodies. De Alentejo is traditioneel, maar met een vleugje trend.

Dark Sky Reserve

Dark Sky Reserve

Alsof de tijd heeft stilgestaan

De regio die twee derde van Portugal beslaat bezit heel wat UNESCO werelderfgoed, zoals de museumstad Évora, met zijn Romeinse aquaduct en bijzondere Romeinse tempel met Korinthische zuilen. Ook de Garnizoengrensstad en vestingwerken van Elvas prijken op de lijst van UNESCO, vanuit de lucht een spectaculair zicht. En de bijzonder goed zichtbare sterrenhemel die onder het Dark Sky Reserve wordt veilig gesteld. Erfgoed dat de geschiedenis laat leven.

Trendy hotspots in traditioneel Portugal

Maar niet alleen erfgoed en traditie hebben een belangrijke rol in de Alentejo. Er is ook ruimte voor trendy hotspots en hippe activiteiten. Zo kunnen de voetjes van de vloer tijdens het MEO Sudoeste dancefestival waar ook nummer één DJ Martin Garrix zal optreden.

MEO sudoeste

Een grandioos dancefestival (MEO Sudoeste) dat eind september plaatsvindt

Verder beschikt de regio over de nieuwste golfbanen, kun je paardrijden door de velden of nachten spenderen in een traditionele, maar trendy herdade op steenworp afstand van de indrukwekkende kustlijn. De regio is stiekem heel wat trendy hotspots rijk. In Évora prijkt het restaurant Degust’Ar van de hotelketen Mardear, met moderne gerechten afgeleid van de Alentejaanse keuken. Restaurant Esporão middenin het natuurlijke landschap van de Alentejo kookt moderne gerechten met respect voor de tradities uit de regio en organiseert wijnproeverijen. Kortom, in de Portugese Alentejo kun je modern genieten, maar zonder het haastige leven van thuis.

Évora

Museumstad Évora

Portugese regio ‘de Alentejo’ benoemd tot een van de Europese topbestemmingen voor deze zomer

De Lonely Planet heeft de Portugese regio ‘de Alentejo’ benoemd tot een van de Europese topbestemmingen voor de zomer van 2017. De Alentejo kreeg de benoeming in Lonely Planet’s Best in Europe 2017, waarin de mooiste Europese bestemmingen van dit jaar worden belicht. Een beloning voor de regio, die er alles aan doet om zijn authentieke karakter te bewaren en de tradities in leven te houden.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>