Thalys. Samen met je gezin er duurzaam en ontspannen op uit? Dan is reizen met de Thalys dé manier. In deze tijden zijn we ons allemaal bewuster aan het worden van de klimaatveranderingen en willen we ons steentje bijdragen aan ‘mother nature’. Reizen per trein is dan een goede stap. De Thalys biedt comfort, vriendelijk personeel en vooral een ontspannen manier van reizen! Met het gezin hebben we Parijs, maar vooral de omgeving hiervan mogen ontdekken. Graag neem ik je mee in mijn artikel over duurzaam reizen, met een jong gezin, per Thalys. Naar de Bourgogne, met een tussenstop in Parijs.

Samen met onze twee jonge kinderen ben ik met mijn vriend per Thalys naar Parijs gegaan. Met je gezin op reis gaan is voor mij het leukste wat er is! Helemaal als de start van je reis ontspannen start in Nederland op Amsterdam Centraal.

Het leuke aan reizen per trein is dat je als gezin ook nog eens uitgedaagd wordt om met zo min mogelijk spullen op pad te gaan. Niet om de Thalys (genoeg bagageruimte), maar wel voor jezelf omdat je alles mee moeten tillen. Laat mij toevallig dol zijn op uitdagingen die met reizen te maken hebben! Zo zijn wij dan ook met z’n vieren vanuit Amsterdam Centraal acht dagen naar Parijs gescheurd met de Thalys en hebben daar de omgeving van Parijs mogen ontdekken! Graag deel ik mijn enthousiaste ervaringen over deze trip.

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Thalys, here we go!

Thalys; Amsterdam – Paris

De Thalys brengt je met 3 uur en 20 minuten vanuit Amsterdam Centraal naar Parijs, Gare du Nord. Het fijne aan reizen met de Thalys is dat je plek en coupé van te voren bekend zijn en dat er genoeg medewerkers beschikbaar zijn om je wegwijs te maken in de trein. Als je eenmaal je bagage hebt gedropt is het tijd voor ontspanning!! Zo kun je als jonge ouder ervoor kiezen om drie uur lang met je kinderen uit het raam te staren, muziek te luisteren, een boek te lezen, spelletjes te spelen, meerdere koffietjes te drinken of je natuurlijk voor te bereiden op de reis die je gaat maken.

Verder biedt de Thalys genoeg bagageruimte, vriendelijk (drietalig) personeel, comfortabele stoelen, Wifi aan boord en een bar waar je lekker wat kunt eten en drinken.

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Met kinderen is het ontspannen reizen met de Thalys

Duurzaam op reis

In deze tijden kunnen we er niet meer onderuit! Duurzamer op reis wordt dan ook zéér op prijs gesteld. Met de Thalys zijn de reizen vaak sneller en milieuvriendelijker. Zo wordt er ongeveer 20 keer minder CO2 uitgestoten dan met de auto en 30 keer minder CO2 dan met het vliegtuig. Niet alleen duurzamer, maar ook geen wachtrijen op vliegvelden en files rondom de prachtige steden op weg naar Parijs. Een dikke win-win situatie!

Meer over het beperken van de ecologische voetafdruk van je reis vind je hier.

Bourgogne, Kimaro Farmhouse, Frankrijk. Thalys, duurzaam reizen

De Thalys is een toffe manier om duurzaam te reizen

Gare du Nord

De Thalys brengt je vanuit Amsterdam via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel zonder overstap naar station Gare du Nord! Een prachtig station om op aan te komen, kan ik je verklappen. Het ziet er verzorgd uit, er zijn genoeg eet- en drinkgelegenheden en je kunt vanaf Gare du Nord heel makkelijk een metro pakken én een auto huren om Parijs te ontdekken. Dit was voor ons de eerste keer dat wij een auto vanaf Gare du Nord huurden, maar zeker niet de laatste! De verhuurbedrijven zitten allemaal op een verdieping lager dan waar de treinen arriveren en binnen een half uur zaten wij in onze huurauto. We werden ontvangen door vriendelijk personeel en onze trip kon per auto verder gaan.

Vanaf Gare du Nord heb je dus genoeg mogelijkheden! Je kunt lekker Parijs ontdekken per metro en vervolgens per fiets of te voet verder verkennen. Onze ervaring nu is dat een autohuren dus ook zéér gemakkelijk verloopt. Om onze duurzame reis voort te zetten hebben we dit keer gekozen voor een elektrische auto!

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Oui Paris! We zijn er en dat in 3 uur en 18 minuten

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Met het gezin Parijs en omgeving ontdekken!

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

De stad van de liefde! We made it!

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Gare du Nord! Een prima bestemming om Parijs en omgeving te verkennen!

Le tour Eiffel

De Eiffeltoren! Ja, die kun je op zo’n reis niet missen. We willen natuurlijk de stad van de liefde wel goed overbrengen op onze kinderen en daar hoort een bezoekje aan de Eiffeltoren ook zeker bij. Het is dan ook hilarisch om uit de ontspannen trein de chaotische stad Parijs in te rijden. Ook dit noemen we een mooie uitdaging die we graag aangaan!

Na het zien van de Eiffeltoren hadden we besloten om naar de Bourgogne af te reizen. Dit mooie gedeelte van Frankrijk kennen we al een beetje, maar nodigt uit om verder ontdekt te worden. Au Revoir liefdevol Parijs, tot over een paar dagen!

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Le tour Eiffel kan absoluut niet ontbreken tijdens deze reis

Omgeving Parijs

Rondom Parijs is er genoeg te ontdekken!! Dat begint al met de buitenwijken van Parijs waar de meeste toeristen juist niet te vinden zijn. Je kunt naar het huis en de tuinen van Monet, het kasteel van Versailles (het 17-eeuwse kasteel dat bewoond werd door Lodewijk XIV en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO), La Défense en als jong gezin natuurlijk ook naar Disneyland Parijs. Wij daarentegen wilden dit keer toch weg van de massa en zijn afgereisd naar de Bourgogne. Een echte aanrader om even goed tot rust te komen!!

Bourgogne

Bourgogne! Sinds de coronaperiode hebben we als gezin gemerkt dat wij goed gaan op meer rust en meer natuur. De Bourgogne is hier dan ook zéér geschikt voor. De Bourgogne ligt aan de oostkant van Midden-Frankrijk en is heel gevarieerd. Zo kun je als cultuurfreak Dijon bezoeken, de abdijen van Cluny en Tournus bewonderen of zoals wij hebben gedaan het plaatsje Colméry.

In Colméry bevindt zich Kimaro Farmhouse! Houd je van rust, luxe kamperen, natuur en véél privacy? Dan zit je bij Kimaro Farmhouse helemaal goed. Stiekem kennen wij Kimaro Farmhouse al en wilden met het gezin terug naar deze prachtige plek! Want als iets goed voelt, dan moet je er gewoon nog eens naar terug. De Bourgogne heeft iets magisch en zo ook de luxe safaritenten van Kimaro Farmhouse.

Om al even een kleine indruk te krijgen van de rust, de luxe safaritenten en de prachtige omgeving kan ik vast deze foto’s laten zien.

Bourgogne, Kimaro Farmhouse, Frankrijk. Thalys, duurzaam reizen

Kimaro Farmhouse in het prachtige Bourgogne

Bourgogne, Kimaro Farmhouse, Frankrijk. Thalys, duurzaam reizen

De luxe safaritenten met genoeg privacy!

Bourgogne, Kimaro Farmhouse, Frankrijk. Thalys, duurzaam reizen

Met een jong gezin is Kimaro Farmhouse geweldig

Bourgogne, Kimaro Farmhouse, Frankrijk. Thalys, duurzaam reizen

Genieten bij de zwemvijver van Kimaro Farmhouse

Bourgogne, Kimaro Farmhouse, Frankrijk. Thalys, duurzaam reizen

Lekker tot rust komen in de Bourgogne

Tot slot

Om nog even te eindigen waar we zijn begonnen. De Thalys brengt je op vele bestemmingen in korte tijd! De Thalys heeft ook steeds meer bestemmingen waar je ontspannen naartoe kan reizen. Een duurzame aanrader en ik ben er dan ook van overtuigd dat dit niet onze laatste treinreis, met gezin, gaat zijn.

EN onthoud! De Thalys kun je heel het jaar inzetten om lekker op reis te gaan! Niet alleen naar Parijs, maar ‘s zomers ook naar het zonnige zuiden en ‘s winters naar de Franse skigebieden. Hoe leuk, hoe praktisch en hoe ontspannen! Voor meer informatie over de Thalys, haar bestemmingen, treintijden. prijzen en service kun je hier een kijkje nemen.

Thalys, duurzaam reizen, treinreizen, Parijs, Gare du Nord

Mirte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>