Taormina

Tijdens mijn recente bezoekje aan Sicilië, kreeg ik ook de kans het kustplaatsje Taormina te bezoeken. Taormina? Klinkt dat bekend in de oren? Dat kan zeker, gezien het een eerder bekende plaats is, met veel bezoekers tijdens de zomer.

Terecht? Ik vind van wel!

Villa Bianca

De eerste stop in Taormina was het knusse hotelletje Villa Bianca. Klein, met een warm interieur en gezellige kamers, was dit hotel behoorlijk aangenaam om in te verblijven. Maar hun geheime troef is niet dat interieur, of hun vriendelijke service, maar hun kok. Man, wat kan je daar lekker eten!

Omdat het toch al bijna middag was, schoof ik maar meteen aan tafel voor oesters, tartaar, pasta’s, vis en heerlijke dessertjes, wederom afgesloten met een frisse limoncello. Héérlijk!

Pasta Sicilië

Pasta Sicilië

De Kabelbaan

Maar, en dat werd even moeilijk: na het eten werd ik verwacht de berg op te klimmen naar het eigenlijke stadje. En dat met een overvolle maag. Gelukkig vertrekt er naast hotel Bianca gewoon een kabelbaan, die je in een hip en een knip naar boven brengt. Gemakkelijk!

Het bergstadje is al eeuwenoud, en daar draagt het nog steeds de sporen van. Denk aan middeleeuwse kerken, resten van tempels en zelfs een volledig Romeins theater, dat nog behoorlijk intact en is en nog steeds gebruikt wordt voor concerten en opera.

Maar ook moderne tijden worden niet geweerd in Taormina. Tussen dit historische decor geniet je van moderne winkels en uitstekende restaurants.

De Trappen

Zoek je, na je bezoek aan het stadscentrum, de verkoeling weer op, dan kan je met de kabelbaan of de trappen weer naar beneden. Daar wacht een keienstrand op je, met een staalblauwe zee, parasols en gezellige bars. Vakantiegevoel ten top.

Opblaaskrokodil

Hoogseizoen

Eerlijk? Ik kan Taormina echt wel aanraden. In het bijzonder nét voor of na het hoogseizoen. Dan geniet je nog van zuiderse temperaturen, maar zit je niet met de drukte, al kan dat ook wel best gezellig zijn, natuurlijk.

Boeken doe je bij Corendon, die je degelijke en eerlijk geprijsde vluchten, hotels en arrangementen biedt.

Kustlijn Taormina

Kustlijn Taormina

Latest posts by Lotte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>