Srprs.me Broke, wat de ervaring met je doet!

Destination Unknown, niet alleen een hit van de 'Missing Persons' uit 1982, maar ook het geval bij een reis met srprs.me. Geef alle controle uit handen en val ten prooi aan onzekerheid, avontuur, en verrassingen. Niet iedereen houdt van onzekerheid, zoals ik, toch kan ik iedereen aanraden om tot op zekere hoogte de controle over een reis eens te laten varen.

Reizen draait om ervaren, beleven, leren, en nooit meer vergeten. Hoe lang of kort een reis ook is, elke reis kan ik me nog voor de geest halen. Sommige tripjes iets beter dan andere, wat vaak te maken heeft met een bepaald element aan de reis dat het bijzonder heeft gemaakt. Denk aan; goed gezelschap, een lang gekoesterde droombestemming, mooie fotoboeken, of die vele gezellige avonden die zijn gespendeerd aan de voorbereiding.

Sinds kort weet ik dat er nog een nieuw element bij hoort; de spanning van srprs.me!

Welk vliegtuig zal mij naar welke bestemming brengen?

srprs.me Broke

Enkele maanden voor vertrek besloot ik dat het tijd was om eens te ontdekken wat srprs.me met mij zou doen. Ik ben de afgelopen jaren wat terughoudend geweest om dit te doen aangezien ik een gematigde controlfreak ben. Het liefst heb ik zelf de controle over welke bestemming ik kies. Zo weet ik zeker waar ik terecht kom en zorg ik er zelf voor dat ik niet twee keer in korte tijd naar een zelfde bestemming vlieg.

Gelukkig voor mij, en met mij waarschijnlijk vele andere, is het mogelijk om tijdens het boeken aan te geven welke bestemmingen het gegarandeerd niet mogen worden. Al snel was de lijst aardig lang en besloot ik te stoppen met het invullen van hele landen. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s en ik koos voor srprs.me Broke. Dit is een reis van 2 of 3 dagen wat voor mij het beste uitkwam.

Direct na het boeken ontvang je een bevestiging met daarop weinig tot geen informatie. Althans, enkel praktische informatie maar geen hints over de bestemming.

Vervolgens blijft de reis ergens vaag door mijn hoofd spoken. Ik ben me er van bewust dat er een reis in mijn agenda staat maar bij totaal gebrek aan nut om voorbereidingen te treffen kan ik er niet veel mee doen. Twee weken voor vertrek valt er een pakketje op de mat. Hierin zit onder andere de heilige kraskaart die de bestemming zal onthullen. In theorie kan ik nu al krassen, in praktijk zou dat alles verpesten.

Op avontuur naar het onbekend brengt je naar de mooiste locaties

Hoe bereid je je voor?

Op de persoonlijk website die je bij de reis krijgt staat een week voor vertrek een kort weerbericht. De allereerste aanwijzing over de locatie. Dit is natuurlijk niet bedoeld om te verraden waar ik heen ga maar enkel om ervoor te zorgen dat ik mijn winterjas niet vergeet als ik naar Oslo zou gaan. Toch beginnen de dagdromen over unieke Europese locaties op dit moment steeds meer voor te komen. Stel dat ik naar Glasgow zou gaan, wat zou ik dan doen. Misschien reis is straks wel af naar Sofia, of Tallinn.

Een van de meest merkwaardige momenten komt zodra iemand vraagt of je nog weekendplannen hebt. Ja, ik ga op reis alleen weet ik nog niet waarheen. Ja, ik ga inderdaad overmorgen al.  Nee, ik moet niet nog boeken, dat heb ik al gedaan. srprs.me, ken je dat?

Ben ik straks in deze stad?

De onthulling

Gezien het feit dat tijd niet stil staat komt de dag van vertrek onvermijdelijk dichterbij. Voor je het weet is het moment daar. Je zit in de trein naar Schiphol met een brandend verlangen om de kraslaag van de kaart te krassen. Wanneer ik dit doe is niet aan regels gebonden maar ik wil het zo eerlijk mogelijk spelen en wacht tot ik in de centrale hal van het vliegveld sta.

Daar begint mijn hart sneller te kloppen wanneer de kraslaag verdwijnt.

Één, vier, negen, zes.

Via mijn telefoon vul ik deze cijfers in op dezelfde persoonlijke website. Nog even genieten van het onbekende. Zodra ik op de knop druk begint de website te laden. Uiteraard duurt dit extra lang.

Dan onthult zich eindelijk de bestemming.

Ik ga naar …….

Do more, work harder, travel often

Sander
Volg me!
Laatste berichten van Sander (alles zien)
  1. Linda | travellersoftheworld zegt:

    Ik ben vorig jaar op reis geweest met srprs.me, wij gingen wij dagen op broke trip en eindigde in gdansk, echt super leuk! Ik ben nu wel echt ontzettend benieuwd waar jij bent beland, spannend cliffhanger :p

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>