De natuur op de Azoren is de perfecte scene voor lange wandelingen. Maar dat is niet het enige waarvoor avontuurlijke reizigers naar de eilanden reizen. Canyoning, jeeptochten, paardrijden… het is maar een kleine greep uit het aanbod.

De jeeps kunnen elk terrein aan, waardoor jij op een opwindende en snelle manier de eilanden verkent

Met de plaatselijke temperaturen is het niet verwonderlijk dat men zijn tijd liever buiten doorbrengt. En met de mogelijkheden die de Azoren bieden, is het niet moeilijk om creatief te worden.

Canyoning

Misschien is canyoning wel de sport die het best op zijn plaats is op de Azoren. Met behulp van wetsuits en klimkoorden start je bij het begin van een stroom. Langs de door het water gladgeslepen rotsen laat je jezelf naar beneden glijden, langs watervallen en in poelen. Wanneer een waterval of klif te hoog blijkt te zijn, klim je langs eerder aangebrachte ankerpunten naar beneden.

Een tocht zoals deze is adembenemend. Je komt langs de plekken die je te voet niet kunt bereiken en je ziet de eilanden vanuit een heel ander standpunt. Bovendien is het gewoon leuk om langs de rotsen een poel in te glibberen. Een aanrader!

Sportief Azoren - West Canyon Turismo Aventura, Santa Cruz das Flores

Paardrijden

De Portugezen op de Azoren koesteren een lange geschiedenis met en een voorliefde voor paarden. Het is dus niet meer dan normaal dat je verschillende stallen vindt op de Azoren. Stallen waar je met begeleiding of alleen de omgeving kan verkennen vanaf een paardenrug.

Bergbeklimmen

De hoogste berg van Portugal ligt op de Azoren, op het eiland Pico. Deze berg, die ook Pico heet, is met zijn 2351meter een echte kuitenbijter. Omdat de hellingen stevig zijn, is de berg geliefd bij ervaren bergbeklimmers. Maar ook onervaren klimmers mogen genieten van de uitdaging. Uit voorzorgsmaatregelen is het wel verstandig om een gids mee te nemen, of tenminste iemand te vertellen welke route je neemt. Zelfs de meest ervaren klimmer kan verrast worden door de mist.

Jeeptochten

Een andere, opwindende manier om te verkennen is per jeep. Op elk eiland vind je wel een gids die je met de jeep kan en wil rondrijden. De jeeps kunnen elk terrein aan, waardoor jij op een opwindende en snelle manier de eilanden verkent.

Snorkelen en duiken

De kustwateren om de eilanden hebben een constante temperatuur van ongeveer 20°C en een rijk onderwaterleven. Honderden soorten vissen, krabben en schelpdieren. Met een beetje geluk zie je zelfs een schildpad.

Zeilen en surfen

De zee om de Azoren heeft een eigen willetje. Vanuit je hotelkamer ziet ze er glad en o zo mooi uit. Maar als je voor haar staat, vliegen de schuimtoppen je om de oren. De wind die de zee opjaagt en haar tussen de nauwe eilanden doet golven, geeft een deining die een uitdaging vormt voor elke zeiler. Met een optimist of een heus zeiljacht, elke zeiler kan zich uitleven op deze golven.

En dat geldt ook voor elke surfer. De golven die zich op de weinige stranden werpen, zijn van aanzienlijke hoogte, zeker als er wind staat. Deze kleine stranden zijn dan al snel ingepalmd door surfers die naar de branding peddelen. Spectaculair om naar te kijken, spectaculair om te doen!

Met deze buitensporten is het niet moeilijk om je vakantie wat vaart te geven. Bovendien geeft het zo veel meer aan die ervaring, je leert de Azoren kennen vanuit een heel andere hoek, of het nu vanaf een zeilboot, een paardenrug of vanuit een poel met waterval is.

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>