Smullen in San Francisco

Een wijnliefhebber vertelde mij ooit dat je als mens eigenlijk maar twee dingen echt onthoudt van je reizen: de ontmoetingen met mensen, en het eten. Sinds ik erop ben gaan letten, blijkt inderdaad dat dat wijze woorden waren. Bovendien ook heerlijke woorden, want dit is des te meer een excuus om bestemmingen te gaan ontdekken aan de hand van de bijzondere cafés, restaurants en bars die ze rijk zijn!

En welke stad leent zich daar nou beter voor dan San Francisco? Vrijplaats van de Verenigde Staten en culinair experimenteren niet vreemd. Maar bovenal ook gewoon een heerlijke melting pot van verschillende culturen en daardoor ook van verschillende keukens. Reishonger neemt je mee op pad door de stad aan de hand van de lekkerste plekken.

golden gate bridge san francisco

Smakelijke stadswandeling

Een goede manier om de stad te verkennen is door een city tour door de stad. Deze doe je, uiteraard, het beste te voet. San Francisco heeft zoveel verschillende wijken met verschillende keukens, dat de keuze reuze is. Toch zijn vooral Little Italy en Chinatown interessant voor een dergelijke tour. Met Local Tastes of the City gingen wij op pad door het immense Chinatown dat San Francisco rijk is. En wat is dat smullen geblazen, in de kleinste achteraf steegjes en zaakjes eet je de heerlijkste gerechten, met uitgebreide toelichting op de geschiedenis van de wijk in SF. Bijzonder is ook dat de gids geboren en getogen in de stad is, iets wat voor San Francisco een zeldzaamheid is, maar ervoor zorgt dat er geen enkel tentje geheim is voor de gids! En een ding is zeker, na zo’n wandeltocht kom je nog vaak terug om meer te proeven van het verrukkelijke eten!


tours of the city san francisco in chinatown

Wist jij dat gelukskoekjes in San Francisco zijn bedacht?

Walhalla van het speciaalbier

Naast de vele cuisines die de stad rijk is, wordt San Francisco ook alom geprezen als de stad waar de immens populaire craft beer beweging haar oorsprong vindt, met het alom verkrijgbare Anchor Steam bier. De moeite waard dus om op ontdekkingstocht te gaan! Nou is de stad groot en de brouwerijen liggen meestal ver uit het centrum, dus om Uber-issues te voorkomen, is de Lucky Tuk-Tuk Craft Beer Tour een goed alternatief. In een reuzegezellige, kleurrijke tuktuk (mét karaoke, voor de liefhebber) race je drie verschillende brouwerijen in de stad af. Welke dat worden, is vooraf een verrassing, maar dat je je daar tegoed kunt doen aan de heerlijkste ales is een zekerheid. Een pint of flight bij elke brouwerij is inbegrepen, dus met elk bezoek wordt de tuk-tuk comfortabeler en de sfeer gezelliger!

Karaoke in de lucky tuk tuk

In de Lucky Tuk Tuk wordt het sowieso een feestje na enkele brouwerijen bezocht te hebben!

Mocht je ook na de tour geen genoeg krijgen van de craft beers? Dan zijn er nog een aantal hele aangename bars te vinden die niet al te ver van het centrum zijn. Zo is Mikkeler, vlak bij Union Square, een goede optie voor je dagelijkse dosis speciaalbier. Wil je toch aan de taxi, dan is Toronado in de wijk Lower Haight een perfecte plek. Een echt, ouderwets, authentieke bar zonder toeristen en met de ruimste keuze aan vloeibaar goud.

Bijzondere plekjes in San Francisco

In zo’n grote stad kan het lastig zijn de geinige cafés of restaurants te vinden. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want wat dacht je van de Jellyfish Lounge? Precies zo mooi vormgegeven als het klinkt. Het voelt een beetje alsof je het high-end decor van de kleine zeemeermin binnenwandelt! Naast een geweldig decor, heerlijke cocktails en een geweldige oesterbar, kun je hier ook nog eens fantastisch eten.

Het prachtige jellyfish decor in de gelijknamige lounge

De beste oesters en fijnste cocktails bij het mooiste decor in de Jellyfish Lounge!

Liever iets low-key? Dan is het Gallery Cafe een perfecte optie. Gelegen aan de oude Powell cable cart, is dit hoekcafé een geweldige plek voor een ontbijt, lunch of kop koffie tussendoor. De inrichting is op z’n minst opmerkelijk te noemen en je zult er niet snel uitgekeken raken. Want in welk cafe dien je een rebus op te lossen om het wifi-wachtwoord te ontcijferen, hebben ze de binnenkant van het toilet volgeplakt met alle negatieve recensies die ze online hebben ontvangen (schrik niet – die zijn in de ruime minderheid!) en moet je een enorme badeend van haar nest halen om sowieso dat toilet al binnen te komen? Juist – een bijzonder vreemd plekje wat past bij het altijd toch al licht vreemde imago van deze stad!

Voor overheerlijk Italiaans eten – of voor gewoon een lekkere cocktail – hoef je niet eens naar Little Italy. Vlak achter Union Square ligt restaurant Zingari, een fijne plek met uitzicht op straat waar je heerlijk even tot rust kunt komen met gewoon heel goed eten.

Het heerlijk rommelige Gallery Cafe

Een georganiseerde chaos in het Gallery Cafe in SF

SF Hoogtepunten

Er zijn natuurlijk een aantal hoogtepunten in San Francisco die je niet over kunt slaan, zelfs niet om alleen maar te eten. Gelukkig brengen deze hoogtepunten je juist ook naar de heerlijkste plekjes. In het noorden van de stad, rondom Fisherman’s Wharf, heb je een prachtig uitzicht over de kust van SF, het eiland Alcatraz én natuurlijk de wereldberoemde Golden Gate Bridge. De beste manier om deze laatste twee hotspots te ontdekken is via een boottocht over het water, vanwaar je een overweldigend uitzicht hebt en ook de gure omstandigheden van deze foggy stad goed kunt ervaren.

Het fijne is dat je, eenmaal terug aan land, in het hart bent van café en restaurant gebied. Het extreem toeristische Wharf 39 barst uit z’n voegen van de restaurants. Goed voor als je echt honger hebt, maar het is leuker net even wat verder te lopen naar bijvoorbeeld Ghirardelli Square. Hier tref je bijvoorbeeld de Cheese School, een artisinal kaaszaak waar je lokale kazen en wijnen kun proeven. Onverwacht lekker, en smaakt zeker goed na een uur op water te zijn geweest.

Andere hoogtepunten zijn haast vanzelfsprekend een ritje in de prachtige cable carts, die je sowieso ook een flinke wandeling de heuvel op kunnen besparen. Ga wel op tijd, want later op de dag kan zeker in het hoogseizoen de wachtrij lang oplopen voor een ritje! En verder is San Francisco bovenal een stad om gewoon heerlijk door te lopen en je continue te laten verrassen door de creativiteit die zich in deze stad verzamelt heeft!

Ruime keuze aan bier in Toronado

Toronado is dé bierbar vvan de stad!

Praktische tips voor je reis naar San Francisco

In San Francisco wil je centraal zitten en de buurt van Union Square is daar echt perfect voor. Het relatief kleinschalige King George boetiekhotel is een heerlijke plek om tot rust te komen. Waar het centrum van San Francisco wordt geteisterd door grote ketens, is het een verademing om in zo’n origineel hotelletje te komen. Bovendien zijn de prijzen goed, zeker als je de locatie in ogenschouw neemt. De kamers zijn comfortabel, je hebt een geweldig uitzicht over de stad en beneden is nog een heerlijke relaxruimte én bar. Oftewel, alles wat je maar wenst. Een vleugje Europa in het hart van San Francisco!

Dagelijks vliegt KLM rechtstreeks op San Francisco vanaf Schiphol. Eenmaal aangekomen, koop je voor een paar dollar (contant of met creditcard) een kaartje voor de BART trein, die je binnen een half uur in het centrum van de stad brengt. Een ideale en betrouwbare verbinding, want zeker in de spitsuren kan het verkeer nogal chaotisch zijn.

EEn klein stukje Engeland in SF, dat is het King George Hotel

Het King George Hotel in San Francisco voelt als thuiskomen

NB: dit bericht bevat gesponsorde content.

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>