Dat was het dan. Na vier en een halve maand is mijn kamer bijna leeg en mijn tas bijna vol gepropt. Het studeren in Oklahoma was elke dollar meer dan waard en ik zou willen dat het nog lang niet afgelopen was, maar helaas. Gelukkig ga ik eerst nog reizen naar San Francisco en Boston, maar 21 mei is het echt zo ver: Nederland als eindbestemming.

University of Central Oklahoma

De finals

De laatste paar weken stond voor veel Amerikanen in het teken van de ‘finals’. De examenweek voor de zomervakantie. Ik had er gelukkig maar twee, dus had genoeg tijd om mijn ouders te verwelkomen die hier een paar dagen op bezoek kwamen. Het was best gek om ze na vier maanden weer te zien, hoewel het tegelijkertijd ook heel normaal voelde. Na een uitgebreide campustour en een bezoekje aan downtown Edmond was het tijd voor Oklahoma City waar het Arts Festival plaatsvond. Veel leuke soul en jazz bandjes en natuurlijk ook enorm veel eten. Daarnaast hebben we een stukje Route 66 gereden en een honkbalwedstrijd bezocht van Oklahoma City itself. Na een gezellig en ouderlijk weekend vertrokken mijn ouders naar de Westkust en kon ook ik me bezig houden met de laatste presentaties en toetsen.

Inmiddels ben ik met alles klaar en heb ik, denk ik, alle vakken gehaald. Voor Engels en Geography of the world heb ik een A gescoord. Dat betekent eigenlijk tussen de negen en de tien. Voor het andere vak Intro to media studies weet ik mijn cijfer nog niet. Door deze lessen is mijn Engels zeker verbeterd. In het begin van het semester had ik moeite met het volgen van de leraar, maar na een paar weken kon ik alles goed verstaan. Daarnaast heb ik veel van de Amerikaanse cultuur gezien en geleerd.


Bye Bye Oklahoma

Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe erg ik het hier ga missen. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, vrienden gemaakt en zoveel leuke dingen gedaan. Maar na deze ervaring weet ik dat ik zo snel mogelijk mijn school ga afmaken in Nederland en dan vertrek naar buitenland. Voordat ik hier kwam, had ik zo mijn twijfels over Oklahoma maar dat bleek onterecht. De mensen zijn hier dan wel overdreven gelovig maar wel heel erg aardig. Hoewel ik de komende weken geen pizza of hamburger meer ga eten mis ik stiekem al de ‘refills’ van de drankjes. Op de campus zit een honkbal, softbal, football, basketbal stadion en ook nog eens een paar theaters. Er is altijd wel iets te doen en dat mis ik in Nederland. Kortom dit waren de beste maanden van mijn leven!

Vanavond is er nog een afscheidsfeestje en morgen vertrek ik samen met Tessa en Sujin, Koreaans, naar San Francisco. Bye Bye Oklahoma!

Tekst en foto’s: Laika Swinkels

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>