Op weg met andermans camper? Makkelijker dan je denkt!

Via PaulCamper kreeg ik afgelopen maand een uitnodiging om een weekend op pad te gaan met een camper. Voor iemand die weinig ervaring heeft met campers een perfect moment om eens te kijken of mijn vooroordelen ten opzichte van campers wel kloppen!

De laatste keer dat ik op een camping stond, is alweer een aantal jaar geleden. Niet omdat dat ik dat niet leuk vond, integendeel. Maar sommige keuzes zijn nou eenmaal enorm lastig, helemaal als het op reizen aankomt. Des te groter was mijn vreugde toen PaulCamper mij uitnodigde voor een weekendje weg met een camper. Een welkome afwisseling! En, toegegeven: de afgelopen jaren keek ik soms stiekem met jaloezie naar de bezitters van een camper. Weekendje weg? Geen probleem! Camper pakken en gaan!

Maar er was altijd één groot nadeel voor bezitters van een camper: het feit dat de meeste campers een groot gedeelte van het jaar stil staan. Maar, onervaren als ik ben op het gebied van campers, dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn! Want als mensen zelfs hun eigen huis verhuren als ze zelf weg zijn: waarom kan dat dan niet met een camper? Het klinkt zo ontzettend logisch, vond ook Dirk Fehse, CEO van PaulCamper: ‘Ik heb PaulCamper opgezet nadat ik zelf een paar maanden lang een fantastische reis in Australië gemaakt heb met een camper. Toen ik weer terug was, wilde ik datzelfde doen in Europa, maar ik had geen camper. En goed vergelijken van andere sites waar je alleen nieuwe campers kon huren was ook erg lastig. En wat als ik met een klassieke camper op pad wilde? Dat kon ook nergens. Vanuit dat idee is PaulCamper ontstaan.’

Het concept van PaulCamper

Hoe gaat het in de praktijk? Simpel: je zoekt op de site van PaulCamper een camper van je keuze, je doet een aanvraag voor een bepaalde periode en na goedkeuring wordt deze voor je gereserveerd. Voor de details en/of vragen kan je desgewenst contact opnemen met de verhuurder. De huurder spaart geld uit, de verhuurder verdient een extraatje aan de camper. Beter dat dan dat deze stof staat te verzamelen in een opslag, niet?

Camperplaats op een camping op de Veluwe

Een prima plek voor de camper!

Dit concept is niet alleen ideaal voor doorgewinterde kampeerders, maar ook voor mensen als ik: ik heb immers geen ervaring met campers, maar ook voor mij is dit de ideale mogelijkheid om eens met een camper op pad te gaan. Bovendien kan ik via de site een camper uitzoeken die bij mijn eigen wensen past, waardoor ik me vanaf het eerste moment al thuis voel. En dat is precies datgene wat PaulCamper voor ogen had. ‘PaulCamper richt zich op de ervaring zelf. Bij ons staat de ervaring, de reis, centraal. Niet alleen het verhuren van een voertuig. Wij hebben een aanbod van meer dan 1700 campers, dus vrijwel iedereen kan bij ons terecht voor de ultieme beleving. Van een glanzend witte camper met de nieuwste snufjes tot aan een klassieke Volkswagen T1,’ aldus Dirk.

Een weekend nabij de Veluwezoom

En toegegeven: het duurt niet lang of ik heb een prima camper gevonden. Ik kan deze dichtbij huis afhalen, en na een korte uitleg vertrek ik naar mijn bestemming: de rand van het Nationale Park Veluwezoom! Mooie natuur, een mountainbikeroute in de buurt en onder de rook van Arnhem. Om nog even optimaal van een nazomerzonnetje te kunnen genieten! Op de camping aangekomen is het een kwestie van de camper goed zetten en de voorzieningen aansluiten, maar dat is zo gedaan. Een koud drankje is onze beloning!

De zaterdag trappen we af met een mountainbiketrip door het nationale park. Afzien, vooral omdat mijn ketting tot twee keer toe knapt! Maar klagen doen we niet: het parcours is enorm afwisselend! Met heidegronden, bos en flink wat heuvels is dit één van de mooiere routes in Nederland. Een goede conditie is trouwens wel vereist ;). Dat er in de omgeving ook veel is gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog, kan je soms bijna niet ontgaan. Enkele monumenten in de omgeving herinneren hieraan, zoals bijvoorbeeld De Woeste Hoeve. Na deze tocht besluiten we dat we in de avond wel een goede maaltijd hebben verdiend. Met de bus bereiken we het gezellige centrum van Arnhem in tien minuten. We maken het niet te laat, want morgen willen we nog even graag iets van de omgeving zien!

Tweede Wereldoorlog Monument bij De Woeste Hoeve

Monument bij De Woeste Hoeve

Monument op de Veluwezoom

Monument op de Veluwezoom

Bos in het najaar op de Veluwezoom

Fietsen op de Veluwezoom is prachtig!

Mountainbiken op de Veluwezoom

Heerlijk mountainbiken op de Veluwezoom!

Inpakken en gaan

De camper kan zondagochtend gelukkig weer snel klaar worden gemaakt om weg te rijden: weer een vooroordeel van tafel geveegd! Uiteraard hangt dit van de camper zelf af, maar ook van de soort huurder. Wat dat betreft zijn de huurders ook vrij divers, aldus Dirk: ‘Iedereen kan bij ons terecht. Open-minded mensen, die graag een paar dagen van de natuur genieten. Van jong en oud tot families en singles. En onze verhuurders zijn net zo. Het zijn vaak enthousiaste kampeerders, die graag hun passie willen delen met anderen. Sommigen verhuren hun camper om hun passie betaalbaar te maken, anderen doen het omdat ze het leuk vinden hun camper open te stellen voor anderen. Zoveel mensen, zoveel wensen.’

We parkeren de camper in Oosterbeek, om daar in de buurt een wandeling te maken en een bezoek te brengen aan Airborne Museum Hartenstein. Erg indrukwekkend! Voordat we het weten is het weekend al bijna om en rijden we terug naar de verhuurder. Wat ging dat makkelijk allemaal! Zowel het reizen, als het neerzetten op de camping, als het tijdelijk ‘bewonen’ van de camper: Als een onervaren kampeerder had ik meer ongemakken verwacht. Ook dit vooroordeel kan ik voorlopig doorstrepen. Sterker nog: ik ben benieuwd wanneer ik weer met een camper weg kan. Iets in mij zegt dat dat eerder gaat gebeuren dan dat ik zelf misschien denk…

Nieuwsgierig naar PaulCamper? Ontvang van Reishonger dan een tegoed voor je eerste camperbeleving (voor zowel verhuurders als huurders)!

Goed om te weten

  • Zoek een camper uit die op de route ligt naar jouw eindbestemming. Zo bespaar je brandstof en kilometers en kan je langer genieten van je trip!
  • Contact via de site met de verhuurder is makkelijk, ook als het gaat om de ‘zakelijke dingen’ als vrije kilometers, verzekering, etc.
  • De verhuurders zullen je graag alles uitleggen over hun campers. Laat je dus vooral niet tegenhouden als je weinig ervaring hebt met campers.
  • In het hoogseizoen zijn er logischerwijs minder campers beschikbaar. Wil je op die momenten weg? Zorg dan dat je er op tijd bij bent.
  • Misschien een inkoppertje, maar: zoek een camper uit die goed past bij het reisgezelschap en je eigen wensen. Zo ervaar je je trip uiteindelijk toch het best!
  1. Marie de Jonge zegt:

    Het is inderdaad verstandig om je camper te verhuren wanneer je deze zelf niet gebruikt. Dit hebben wij zelf ook jaren gedaan in het laagseizoen. We hebben veel vaste families gehad die onze camper meenamen. Op deze manier konden wij ook onze vakantie gedeeltelijk terugverdienen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>