Rijd je het eiland Goeree-Overflakkee op, dan komt het vakantiegevoel direct naar boven. In deze tijd snakken we naar vakantie in eigen land en bij Oasis Punt-West ben je daarvoor aan het juiste adres. De prachtige hotelstudio's en strandvilla's liggen midden in natuurgebied De Punt en aan het Grevelingenmeer waardoor je gegarandeerd geniet van ruimte, rust en luxe.

Dat gevoel van rust komt direct naar boven als je Oasis Punt-West binnenkomt. Je wandelt over een brug naar een kunstmatig eiland waar je de receptie, hotelstudio’s en een aantal strandvilla’s vindt. Je komt écht terecht in een oase van rust.

Oasis Punt-West sunset

De dag beginnen

Wij overnachten in de hotelstudio met uitzicht op het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Als de zon dan ’s ochtends opkomt en op het resort schijnt, dan weet je dat het een mooie dag gaat worden. Spring onder de heerlijke regendouche, kleed je om en geniet van een rijkgevulde ontbijtmand van Brasserie Zeven. In deze mand ontbreekt echt niets, van verse jus d’orange tot melk, van gekookte eieren tot allerlei soorten beleg, van chocoladebroodjes tot yoghurt, granola en vers fruit. Werkelijk aan alles is gedacht: de ochtend begint goed.


Oasis Punt-West

Wandelen in de omgeving

In de buurt zijn er voldoende mogelijkheden om een fijne ochtendwandeling te maken. Zo loop je direct vanuit het resort natuurgebied De Punt in. Een prachtig duingebied van 150 hectare aan natuur met een diversiteit aan flora. Ook is het een mooi gebied voor de vogelliefhebber, want vogels komen hier drinken, broeden en voeden. Op het resort vind je ook een uitkijkpunt.

Een van de routes door natuurgebied De Punt is de historische bunkerroute. Maandenlang hebben vrijwilligers de bunkers opgegraven die onder het duin lagen. Deze bunkers legden de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog aan om Goeree-Overflakkee te kunnen verdedigen tegen een invasie van overzee. Nu vind je hier een route van één kilometer langs vijftien verschillende bunkers. Allemaal hebben ze hun eigen functie en daarover vind je bij iedere bunker een informatiebord met het verhaal. Ondertussen kan je op het hoogste punt mooi uitkijken over Ouddorp. In de omgeving heb je nog veel meer wandelroutes, waaronder Volgerland en de Kwade Hoek.

Bunkerroute Goeree-Overflakkee

Ouddorp en omgeving

Het fijne van het eiland Goeree-Overflakkee is dat je overal in een mum van tijd bent. Zo ben je in nog geen vijf minuten vanaf het resort bij geitenboerderij De Mèkkerstee, een perfecte stop als je met het gezin op mini vakantie bent. Het is een biologische geitenboerderij met meer dan 650 geiten. Dagelijks om half vier worden ze gemolken, daar kan je bij zijn. Ook is er een echte kraamkamer voor lammetjes en is er voor bezoekers zelfs een speciale knuffelhoek waar kinderen met de dieren mogen knuffelen.

Na een stop bij De Mèkkerstee rijden we door naar het centrum van Ouddorp. Als eerste kom je de Westhoofd tegen, de vuurtoren van 52 meter hoog die tevens te beklimmen is. Vervolgens rijd je naar het knusse dorp waar je alles kan vinden wat je zoekt in een centrum. Van gezellige boetiek winkels tot de lokale visboer, maar ook genoeg eetgelegenheden waar je heerlijk het terras op kunt.

Ouddorp

Op of in het water

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op en rond het eiland. Zo is er rondom het Grevelingenmeer genoeg te beleven voor jong en oud. Zo leven er in Nederland duizenden zeehonden en kan je er een aantal spotten met een stoere RIB-boot tijdens een zeehondensafari op het meer. Wil je liever zelf het water in? Dan kan je zwemmen, duiken of windsurfen. Maar ook varen, kajakken of suppen is mogelijk!

Terug naar de oase van rust

Na een (actief) dagje op het eiland, kom je heerlijk ‘thuis’. Zowel in een strandvilla als hotelstudio kom je volledig tot rust en geniet je van de stilte en ruimte. Schenk aan het einde van de middag een lekker drankje in en ga je privé veranda op. Voor een heerlijk diner hoef je niet ver te zoeken, want op het resort ligt Brasserie Zeven gelegen.

Aan het Grevelingenmeer ligt het restaurant waar je jezelf culinair laat verrassen en verwennen door de French-Asian Cuisine. Momenteel kan je hiervan genieten op het terras of kan je het ophalen om in je eigen villa of studio op te eten. Zo bestelden wij overheerlijke sushi, de lekkerste sushi uit de omgeving. In de zomermaanden kan je ook heerlijk vertoeven bij Beachclub Zeven met uitzicht op het meer met een favoriete cocktail in de hand.

Brasserie Zeven

Nog even over Oasis Punt-West

Wist je dat Oasis Punt-West een duurzaam en ecologisch opgezet resort is? Door het gebruik van plantaardige daken en natuurlijke materialen passen de accommodaties goed in de omgeving. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie en is het plastic (o.a. uit de ontbijtmand) recyclebaar. Het resort bestaat uit hotelstudio’s en strandvilla’s. De studio’s vind je op het eiland en zijn voor twee personen. Ook kan je twee studio’s reserveren met een connected door, zodat je er met een gezin van vier kunt verblijven. Maar met vier personen kan je natuurlijk ook een luxe strandvilla huren, net als voor zes personen. De villa’s liggen niet ver van elkaar vandaan, maar hebben voldoende privacy. Allemaal hebben ze een modern en stijlvol interieur en zijn ze van alle gemakken voorzien. Meer informatie of zelf boeken? Hier vind je alle informatie.

Oasis Punt-West

Denise

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>