Lima: stad van contrasten

Peru, het rijk van verborgen schatten. Het land waarvan de geschiedenis gevormd wordt door het zweet van de zon en de tranen van de maan. Het land waar magische legendes herrijzen. Met een historie van ruim 5000 jaar is Peru een land van contrasten met oneindig veel mogelijkheden.

Lima – Stad van contrasten en mogelijkheden

Lima – wonderlijke hoofdstad

Lima is de wonderlijke hoofdstad van Peru en dankt haar naam aan het woord Rimac, de nabij gelegen rivier. Opgericht onder de naam La Ciudad de Los Reyes (de Stad van de Koningen) kreeg de stad in de 16e eeuw haar huidige naam Lima.

Lima is een grote bruisende stad met meer dan 9 miljoen inwoners bestaande uit 43 wijken (welke allemaal door een eigen Burgemeester bestuurd worden!). Van hypermoderne wijken tot sloppenwijken… van kleine knusse restaurantjes tot hippe loungebars… van prachtige zandstranden tot groene kleurrijke parken… in Lima is alles mogelijk!

Paragliding Lima City

Lima Centro

Elke dag om 6.30 uur komt deze geweldige stad tot leven. De zon schittert dan al aan de hemel en de Peruanen beginnen aan een nieuwe dag. Het klassieke middelpunt van de stad wordt gevormd door Plaza Mayor ook wel Plaza de Armas genaamd. Aan dit plein, gelegen in het oude historische centrum, zijn imponerende historische gebouwen te vinden als de 16e-eeuwse kathedraal, het paleis van de aartsbisschop, het presidentieel paleis, Club de la Union en het stadhuis. In de omliggende straten zijn nog vele koloniale pronkstukken als de Iglesia de San Francisco en het Museo de la Inquisición te vinden.

Lima Centro

Miraflores

Naast de indrukwekkende oude binnenstad vormt de wijk Miraflores een bijzonder contrast. Deze hippe wijk barst van de mooie moderne gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden. Een van de highlights is het knusse maar erg populaire Parque del Amor. Te midden van dit park rijst het, door kunstenaar Víctor Delfín gebeeldhouwde, beeld “El Beso” op. Dit beeld is ontworpen ter ere van de liefdesstellen die in dit park van het adembenemende uitzicht over de kliffen komen genieten. Ooit werd in dit park onder de locale bevolking de wedstrijd voor de langste zoen gehouden.

Kijkend naar de paragliders, genietend van de ondergaande zon en wegdromend bij het onbeschrijflijk mooie uitzicht, is dit de perfecte plek om samen met je geliefde even te ontsnappen aan de drukte van de grote stad.

Parque del Amor

Barranco

Ook in Barranco is de romantiek volop terug te vinden. De beroemde Puente de los Suspiros (Brug der Zuchten) kent een legende van een jongen die een meisje uit Barranco ontmoette. Samen spraken zij af bij deze romantische oude brug. Het meisje kwam nooit opdagen en haar bewonderaar bleef hier zuchtend achter, wachtend op iets dat nooit gebeuren zou… Vandaag de dag kan iedereen tijdens zijn eerste bezoek aan deze bijzondere plek een wens doen. De wens komt uit als het lukt om de brug met ingehouden adem over te steken.

Naast romantiek staat de wijk Barranco ook in het teken van kunst. Het is een echte kunstenaarswijk met een hele easy going sfeer. In deze wijk is onder andere de galerie van Mario Testino te vinden, in zijn voormalige woonhuis stelt deze kunstenaar zijn bijzondere exposities ten toon.

Ook heeft Barranco een geweldig uitgaansleven en een zeer exclusieve cuisine te bieden, Lima wordt niet voor niets ‘de culinaire hoofdstad van Amerika’ genoemd. Een voorbeeld van een unieke locatie is Restobar Lounge Ayahuesca. Hier kun je naast lekker eten ook heerlijk met vrienden genieten van een verfrissende Pisco Sour. Een Peruaanse cocktail gemixt met de populaire nationale drank Pisco.

Barranco

Perfecte uitvalsbasis

Een verblijf in Lima leent zich perfect voor een eerste kennismaking met Peru. De stad biedt naast Miraflores en Barranco nog tal van andere geweldige wijken met verbazingwekkend veel bezienswaardigheden. Ook is Lima een perfecte uitvalsbasis voor je verdere reis door Peru. Zo kun je binnen 5 uur per bus naar het wonderlijke Reserva Nacional de Paracas en de nabijgelegen Islas Ballestas in het zuiden afreizen. Ook kun je doorvliegen naar het in de noordelijke Amazone gelegen Iquitos of verder afreizen naar Cusco om een bezoek te brengen aan Machu Picchu.

Market in Surquillo

Lima… stad van contrasten en mogelijkheden!

Breng ook een bezoek aan Peru Travel.

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)
  1. Dionne zegt:

    Wat een mooi verhaal heb je geschreven over Lima!

    Leid je ons de volgende keer rond langs alle bezienswaardigheden van deze mooie stad?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>