Landal Hoog Vaals

Er echt even helemaal uit zonder ver te hoeven reizen? Wel eens aan Limburg gedacht? Wij eigenlijk ook niet, totdat Landal ons uitnodigde voor een weekend Hoog Vaals. De omgeving met kabbelende beekjes, glooiende heuvels en verscholen mergelgrotten voelt aan – en dat is ontzettend cliché om te zeggen - als een vakantie in het buitenland. Wij daalden af naar onze meest zuidelijkste provincie om te genieten van het Bourgondische leven.

Racefietsen vanaf Landal Hoog Vaals

Aan de bar bij Landal

Vakantie in Zuid-Limburg

Verscholen in het dal tussen de Sneeuwberg en de Vaalserberg en op een steenworp afstand van het Drielandenpunt ligt het gezellige dorpje Vaals. De Sneeuwberg dankt zijn naam aan de kalkgrond welke in de zomer een opvallend lichte kleur heeft in vergelijking met het omringende landschap. In Vaals ligt het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg. De top van de Vaalserberg, waar zich ook het Drielandenpunt bevindt, ligt op 322 meter NAP.

Sinds mensenheugenis wordt de streek rond het Drielandenpunt door duizenden wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers bezocht. Voor velen is de herfst hier het favoriete seizoen. Het is niet meer zo warm. En de bossen kleuren zich prachtig rood, groen en geel.

Vaals, Limburg op z’n best

Vaals vormt het kleine hart van een aaneengesloten natuur- en recreatiegebied dat zich uitstrekt van het Zuid-Limburgse heuvelland tot de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen. Dat geldt met name voor het Vijlenerbos, dat grenst aan België en Duitsland. Ook het Drielandenpunt ligt in het Vijlenerbos. De uitgestrekte bossen, uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor prachtige vergezichten. De (beschermde) natuurgebieden, zoals het Selzerbeekdal, het Duitse Aachenerbos en het Belgische Preusbos lenen zich uitstekend voor urenlange wandelingen of fietstochten.

Maar de gemeente Vaals staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, ook het stadje zelf is het ontdekken waard. Met zijn grote on-Nederlands aandoende huizen en markante vakwerkhuizen maakt het centrum van Vaals een stadse indruk. Via idyllische weggetjes en uitdagende slingerbochten kan je de dorpskernen van Vijlen, Lemiers en Holset verkennen. Zeker in de kleinste gehuchten als Raren, Rott en Wolfhaag lijkt de tijd stil te hebben gestaan. En mocht je het hier toch te stil vinden, steden als Aken, Düsseldorf, Luik en Maastricht liggen in de directe omgeving.

Natuurgebied Vaals en Gulpen

Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 door de stichting Natuur en Milieu gekozen als mooiste landschap van Nederland en bekroond met 5 sterren.


Vakantie Zuid-Limburg
Racefietsen Zuid-LimburgLandschap Zuid-Limburg

Landal Hoog Vaals

Vanuit Utrecht bevind je je binnen 2 uur rijden in het echte Bourgondische leven. De Limburgse vlaai, bijna vanzelfsprekende gastvrijheid en liefde voor het goede leven. En van een verrassende rijkdom aan natuur en cultuur. Met historische steden en dorpen, bijzondere natuurgebieden en ongekende mogelijkheden voor outdoorliefhebbers.

vakantiepark Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals ligt vlakbij Aken en op een steenworp afstand van Maastricht, dé stad voor levensgenieters. Valkenburg, fietshoofdstad van Nederland is eveneens vlakbij. Ook op het bungalowpark is er meer dan genoeg te doen voor jong en oud: neem een duik in het binnenbad en waag je aan de 50-meter lange glijbaan! De allerkleinsten kunnen Klimmen en klauteren in het indoorspeelparadijs of brengen een bezoek aan de Bollo Club. Volwassen kunnen ontspannen en relaxen in het beautycenter, na een dagje wandelen of fietsen.

Als natuurliefhebber kom je niets tekort bij Landal Hoog Vaals: je bent hier omgeven door uitgestrekte natuur- en bosgebieden.

Faciliteiten Landal Hoog Vaals

Het park heeft een sportshop, fietsverhuur, supermarkt en wasserette. Er zijn twee restaurants en er is een snackbar om een snelle hap af te halen. Naast een binnenzwembad en indoorspeelparadijs vind je op het vakantiepark een grote buitenspeeltuin, een bowlingbaan en een multifunctioneel sportveld. En altijd al een keer willen golfen? Landal Hoog Vaals beschikt over een 9-holes golfbaan.

Grote buitenspeeltuin bij Landal Hoog Vaals

Grote buitenspeeltuin bij Landal Hoog Vaals

Tennisbanen Landal Hoog VaalsBungalowpark Landal Hoog Vaals

Op de website van vakantiepark-expert Parkvakanties vind je meer informatie over Landal Hoog Vaals.

Hoog Vaals

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>