Geniet van de natuur op camping Huttopia de Roos

Wie van kamperen in het groen houdt, op een camping met bohemien sfeer, zit goed op familiecamping Huttopia de Roos. De Roos is een middelgrote camping met 320 staanplaatsen op 27 hectare grond. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende soorten safaritenten of chalets te huren. Allen met dezelfde natuurlijke uitstraling.

De camping biedt in de vakantie afwisselende en originele animatie aan kinderen. Verder vermaken kinderen zich bij de speelvelden en aan het water. Huttopia de Roos ligt bij het plaatsje Beerze in het Vechtdal. Een schitterende omgeving om wandelend, per fiets, kano of sup te verkennen.

Glamping op Huttopia de Roos

We zijn zojuist aangekomen bij Huttopia de Roos. We verblijven hier drie nachten voordat we verder reizen naar Denemarken. Het is een frisse zomermiddag, maar dat geeft niets. We hebben de rits van onze vijf persoons safaritent opengeritst en zien een heerlijk houtkacheltje staan. De tent is knus ingericht en voor het aanmaken van het vuur staat zelfs een grote tas met hout klaar. We stoken de kachel op en spelen een spelletje in de tent. Een tent die overigens van alle gemakken is voorzien. We hebben zelfs eigen sanitair. Wat een luxe. Dan breekt de zon door en is het buiten direct aangenaam. We verplaatsen ons zitje naar buiten en proosten op de start van onze vakantie. We zitten heerlijk in het groen, om ons heen staan een aantal andere safaritenten.

Na het avondeten besluit ik een rondje te maken om te zien hoe de rest van de camping eruitziet. Wat direct goed voelt is de fijne sfeer op de camping. Het voelt bohemien aan. Ik wandel naar de voorkant van de camping waar ik uitkom bij een groot speelgedeelte. Kinderen kunnen hier voetballen, basketballen, pingpongen en bij de receptie diverse spellen lenen. Via het zwemstrandje loop ik naar de achterzijde waar de camping grenst aan de rivier de Vecht. Ik zie mijn man en dochter zitten. Ze hebben de hengel uitgegooid. Behalve vissen kun je ook aan deze kant zwemmen vanaf de zwemsteiger. Ik hoop dat we dat de komende dagen zullen doen.

huttopia de roos safaritent

huttopia de roos vecht

Vissen aan de Vecht

Volop waterplezier

Het zwemmen lukt. De dag na aankomst is de temperatuur gestegen. We hebben onze supboarden mee. Voordat we gaan zwemmen verkennen we eerst de Vecht vanaf de sup. Vanaf de camping suppen we een stuk naar links en zien dan een kleine aftakking van de rivier. We besluiten daarin te gaan. Het blijkt geen makkelijk stuk om doorheen te peddelen, maar wel prachtig tussen het groen en de wilde bloemen. Een paar nieuwsgierige runderen bekijken wat die gekke mensen op planken doen.

Na het suppen is het tijd voor een plons. Het water van de rivier is rustig en diep genoeg voor een goede sprong. We frissen er goed van op. Voor kleinere kinderen is het strandje midden op de camping een goede plek om af te koelen.

huttopia de roos suppen

Vanaf de camping suppen we een stuk naar links, een kleine aftakking van de rivier op

huttopia de roos schotse hooglanders

Een paar nieuwsgierige runderen bekijken wat die gekke mensen op planken doen

huttopia de roos zwemmen

Tijd voor een duik vanaf de zwemsteiger

Verken de omgeving op de mountainbike

Huttopia de Roos ligt vlakbij diverse leuke mountainbikeroutes. Tijdens ons verblijf probeer ik de routes bij Hardenberg, Ommen en Stegeren uit. Deze zijn direct vanaf te camping te bereiken.

Met de auto rijd ik naar de route Lemelerberg, die op een kwartier rijden van de camping ligt. De omgeving van Lemelerberg is prachtig. Eerder was ik er al eens om te wandelen en met de kinderen hutten te bouwen op de natuurspeelplaats. Een aanrader. Nu ben ik er met de fiets wat ook erg leuk is. Ik beklim met mijn mountainbike de Lemelerberg en suis vervolgens dezelfde afstand omlaag.

De route Hardenberg rijd ik met mijn zoons. Ze scheuren over de smalle bospaadjes, de singletracks, die speciaal voor mountainbikers aangelegd zijn.

mtb route ommen

MTB route Ommen start op een paar honderd meter vanaf de camping

huttopia de roos mountainbiken

Activiteiten op de camping

Mijn kinderen doen op een camping graag mee met de activiteiten van de animatie. We bekijken na aankomst de activiteitenplanning voor de komende dagen. Ik ben verrast door de originele activiteiten die Huttopia de Roos aanbiedt. Tijdens ons verblijf knutselen de kinderen klankenvangers van hout en een vlieger. Ze volgen een roofvogellesje en pluizen daarbij uilenballen uit. Ze maken grappige natuurfoto’s tijdens de natuurfotowedstrijd en ze strijden tijdens expeditie Robinson. Ik zie deze dagen alleen maar blije gezichten.

activiteiten huttopia de roos

Het bos in

Wanneer de kinderen zich vermaken bij de animatie is het voor mij tijd om een boswandeling te maken. Tegenover de camping wandel ik direct het bos van Beerze in. Het blijkt een prachtige route. Het eerste stuk is heuvelachtig, ik kom langs naaldbos en heide. De bospaden zijn kronkelig en speels. Na een paar kilometer kom ik bij een enorme vlakte. Een weids veld midden in het bos. Er loopt een herder met geiten en schapen en ik neem een kijkje.

Vanaf het veld loop ik terug richting de camping. Ik kom langs een grote zandvlakte. Het landschap in de omgeving van de camping is zeer divers.

bos van beerze

Vanaf Huttopia de Roos loop je zo het bos van Beerze in

Boerengolf

Je kunt je met het gezin dagen op de camping vermaken. Toch wil ik nog een activiteit ondernemen met z’n allen. Vanaf de camping rijden we in een kwartier naar de familie Veurink die een boerengolfterrein heeft aangelegd achter de boerderij. Voorzien van een klomp op stok en een bal lopen we even later door het weiland. In twee teams strijden we voor de winst. Wie na tien holes de minste slagen nodig heeft gehad wint. We zijn fanatiek en meppen hard met de klomp tegen de bal. Het blijkt nog best lastig. De afstanden naar de holes zijn behoorlijk groot. We moeten dus werken voor de overwinning. We lachen om de gekke en mislukte slagen en juichen als de bal onverwacht veel meters maakt. Het is een vermakelijk spel. We zijn er tweeëneenhalf uur zoet mee. Dan is het winnende team bekend. Verschil: slechts één punt!

Overigens ligt vijf minuten verderop een maisdoolhof van een andere familie Veurink. Ook leuk om te proberen!

boerengolf veurink

boerengolf

Boerengolf blijkt nog best lastig

Pizza avond

Ons verblijf bij Huttopia de Roos zit er bijna op. Als afsluiter sluiten we aan bij de pizzavond op het terras. Het terras van de camping is een supergezellige plek met leuke lampjes en Franse stoeltjes. Mijn man en ik proosten met een glaasje rosé terwijl de pizza’s in de steenoven gebakken worden. Het ruikt heerlijk. We krijgen er trek van. Gelukkig duurt het niet lang. Even later smullen we van een pizza. Echt, de pizza’s zijn heel goed. We kletsen over onze fijne dagen bij de Roos en zijn van plan om nog eens terug te komen.

huttopia de roos terras

camping huttopia de roos

Sandra

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>