Jointje roken op reis?

Natuurlijk is het voor ons Nederlanders normaal dat de hoofdstad bezaaid is met toeristen die de ene joint na de andere roken, maar in de meeste landen is dit natuurlijk niet de bedoeling. Of wel? Speciaal voor deze groep hebben we een klein onderzoekje gedaan en lichten wij de 3 meest populaire stedentrip bestemmingen er even uit.

berlijn

De Nederlander die van genotsmiddelen houdt is verwend! Je mag al vanaf je 16e alcohol aanschaffen (dit wordt verhoogd naar 18 per 1 januari 2014) en je mag vanaf je 18e cannabis kopen in een coffeeshop. Tevens hebben wij natuurlijk een lange geschiedenis met smartshops en kun je op het internet zelfs een kweekset voor paddo’s bestellen wanneer jouw dorp of stad niet over dit soort winkels beschikt. En hoewel er in het nieuws vaak berichten voorbij komen dat de regering het een of het andere wil gaan verbieden, lijkt er toch niets te veranderen. En zijn we daar uiteindelijk als Nederlander ook gewoon trots op. Vrijheid is blijheid!

Top 3 stedentrips

Maar wat zijn nu plekken in het buitenland waar wij als Nederlander terecht kunnen als we dan toch af en toe een jointje willen roken op vakantie? We bekijken de top 3 stedentrip bestemmingen van de laatste jaren.

Berlijn

Berlijn is enorm en er is een hoop te doen. We hebben al eerder een lijst gemaakt op deze site met de Top 10 van bezienswaardigheden in Berlijn gemaakt. Berlijn is een stad die maar blijft groeien en veranderen. Steeds meer trendy plekjes en barretjes maken de uitgaanskeuze op elke willekeurige dag erg lastig, maar wat absoluut een aanrader blijft, is om op een zonnige dag gewoon lekker in een van de vele stadsparken te chillen met een biertje.

cannabisParken zijn in Berlijn meestal erg gezellig en je ziet en ontmoet hier mensen van alle lagen van de bevolking. Er zullen in de meeste parken dus ook mensen rondhangen die gezellig een jointje roken zonder dit heel moeilijk te verbergen, want blowen wordt net als in Nederland getolereerd in Berlijn. Je mag in Berlijn tot wel 10 gram wiet op zak hebben. Dit is meer dan in Nederland, waar dit 5 gram is. Helaas voor geïnteresseerden is het niet zoals in Nederland dat je naar een coffeeshop kunt gaan om je wiet te kopen. Er is een aantal parken waar “dealers” rondlopen, maar voorzichtigheid is aangeraden. Het beste is om via een “local” iemand te vinden die weet waar je veilig wiet kan kopen.

Barcelona

Zonvakanties naar Barcelona zijn erg populair onder ons Nederlanders. Dit is natuurlijk niet alleen omdat je in Barcelona altijd wel een Nederlandse snackbar kan vinden die de vertrouwde frikandel verkoopt, want Barcelona biedt voor iedereen wel iets. Het is een prachtige stad met mooie architectuur, mooie stranden, leuke barretjes en clubs en nog veel meer. Maar wat een hoop mensen niet weten is dat het de laatste jaren steeds populairder wordt onder mensen die van cannabis houden. Eens per jaar wordt er zelfs een hele grote beurs gehouden voor de cannabis industrie: de Spannabis.

Waarschijnlijk ligt het aan het feit dat Spanje erg dicht bij Afrika ligt en het al jaren als een poort naar Europa gebruikt wordt voor de drugs handel. Het is in Barcelona echter niet legaal om recreatief cannabis te roken. Het is wel toegestaan om tot 40 gram wiet op zak te hebben, maar het roken zou officieel alleen binnenshuis in privé omgeving mogen gebeuren. Er wordt echter gewoon openlijk op straat en buiten de cafés gerookt en niemand kijkt hier echt naar om. Het vinden en kopen van cannabis is ook niet erg moeilijk, maar doe ook hier voorzichtig en probeer in contact te komen met een lokaal iemand die je uit kan leggen hoe of waar je dit het beste kan doen.

Praag

Een hoop mensen krijgen het idee niet uit het hoofd dat Tsjechië een van die landen was achter het ijzeren gordijn, maar Tsjechië is een hoop veranderd in de laatste jaren is zeker de moeite waard om eens te bezoeken wanneer je hier nog nooit geweest bent. Er zijn een hele hoop mooie plekken te vinden in Tsjechië maar een bezoek aan Praag alleen kan zeker ook heel leuk zijn. Praag is een mooie stad en heeft een hoop te bieden.

jointje op reis in praagEr is een bruisend nachtleven met vele clubs en gezellige barretjes. Tevens is het eten en alcohol nog steeds erg goedkoop. Maar wat een hoop mensen niet weten is dat Praag in de laatste jaren vaak het nieuwe Amsterdam genoemd wordt. In 2010 zijn namelijk de wetten rondom cannabis aangepast en wordt bezit niet meer strafrechtelijk vervolgd.

Wel kun je nog steeds een kleine boete krijgen wanneer je de verkeerde agent tegenkomt, maar deze boete zal niet hoger zijn dan enkele euro’s. Ook in Praag zijn er nog steeds geen coffeeshops, maar het is niet erg moeilijk om hier wiet te vinden. Er gaat het gerucht dat in een bepaalde bar, genaamd “Chapeau Rouge”, altijd wel een vriendelijke dealer aanwezig is die je wel aan wat wiet van goede kwaliteit wil helpen. Een andere manier is natuurlijk om op zoek te gaan naar vriendelijk uitziende mensen die bij bars een jointje roken en netjes te vragen of zij je niet kunnen helpen.

Martijn
 1. Het is niet waar dat je in Duitsland / Berlijn 10 gram op zak mag hebben.
  Voor alle wiet de politie vindt zal de politie een proces opmaken.
  En nemen alles wat je op zak hebt in beslag.

 2. Kushkush zegt:

  Als je wiet wilt kopen in Barcelona kan je het beste naar Macba gaan.
  Hier zijn een heleboel skaters die goeie wiet verkopen.
  Hoe meer je koopt hoe goedkoper het is.

 3. Haha in Duitsland is wiet hartstikke verboden :DD meestal word er geen zaak van gemaakt maar die shit komt wel in jouw strafblad te staan.
  Maar het kan wel dat er een zaak van word gemaakt.
  Bijvoorbeeld je hebt 0,5 gram op zak je komt de Duitse politie tegen en die vind die 0,5 gram.
  Dan kan de rechter bij de eerste keer een oog dicht drukken.
  Stel nou dat het nog een keer gebeurt dan word er misschien wel een zaak van gemaakt.
  Een kennis van mij moest 2 maanden de gevangenis in vanwege 0,5 gram.
  Duitsland is best wel streng wat drugs enzo aan gaat.
  In Nederland kan je strafvrij 5 planten kweken. In Duitsland is elke plant een probleem

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>