In de zomer is Tirol een wandelparadijs. Maar hoewel ik graag in het wilde weg vertrek, kan het ook geen kwaad om te weten waar je de beste plekjes vindt. Eén van die plekjes, Seben See in de Tiroler Zugspitz Arena, werd een van mijn favoriete plaatsen.

Wandelen in de Zomer

In de zomer is Tirol een wandelparadijs. Maar hoewel ik graag in het wilde weg vertrek, kan het ook geen kwaad om te weten waar je de beste plekjes vindt. Eén van die plekjes, Seben See in de Tiroler Zugspitz Arena, werd een van mijn favoriete plaatsen.

Het Seben See meer ligt op een hoogte van 1.675 meter en is dus een echt bergmeer. Gevoed door het water dat van de toppen naar beneden stroomt, is het meer kristalhelder en ijskoud. Heerlijk om te pootjebaden na een stevige wandeling.

Wandelpaden

Wandelpaden

Er zijn verschillende wandelingen, de een al wat meer uitdagend dan de andere, naar het meer. Manlief en ik kozen voor de eenvoudigste en snelste wandeling, aangezien we die dag nog elders verwacht werden.


Even buiten de dorpskern van Ehrwald kan je de Ehrwalder Almbahn nemen. Deze gondelbaan brengt je tot op een stevige hoogte, vanwaar de wandeling begint. Het pad, dat erg mooi is, stijgt gestaag. Op een gegeven punt verlaat je de kiezelweg en volg je een rotspad, het bos in. De kiezelweg, die gelijkloopt met het rotspad, wordt doorgaans gebruikt door wandelaars die een steviger pad nodig hebben, zoals moeders met wandelwagens.

Door het bos

Pitstop

Vlak voor je het meer kan zien, komen het rotspad en de kiezelweg weer tezamen. Daar, op die splitsing, vind je een berghut, een kleine eetgelegenheid. Van wandelen krijg je immers honger!

Wandelpaden in Oostenrijk zijn vaak voorzien van genoeg berghutten, aangezien het weer er wel eens kan omslaan. In die berghutten kan je doorgaans iets drinken en eten. En wanneer je van plan bent om de hele dag te wandelen, kan het zeker geen kwaad even halt te houden.

erglandschap

Seben See

Van de berghut is het amper een kwartiertje tot aan het meer. Eenmaal daar hielden manlief en ik een pauze. Wat was het mooi. De bijzondere, azuurblauwe kleur, de helderheid, de weerspiegeling van de Zugspitze in het water… Je hebt even tijd nodig om dat allemaal in je op te nemen.

En zodra je dat hebt gedaan, is het tijd voor iets geks. Schoenen uit en het water in! Zo koud, maar zo heerlijk! En wie echt durft, trekt zijn zwembroek aan en duikt het meer in. Zwemmen mag immers in meren zoals dit.

Pootjebaden

Helemaal opgefrist keerden manlief en ik weer terug. We hadden even een discussie over welk pad we zouden nemen om terug naar beneden te gaan. Je kan immers verschillende kanten op vanuit Seben See. Maar omdat we niet zeker wisten hoe lang de weg zou zijn, en hoe steil, gingen we terug zoals we gekomen waren: naar de Ehrwald Almbahn.

De Beste Tijd

Na het meer gezien (en gevoeld) te hebben, kan ik me voorstellen dat het er erg mooi moet zijn bij zonsondergang, of zelfs onder de blote sterren. Wij bezochten het meer immers op klaarlichte dag en een hele hoop mensen hadden hetzelfde idee gehad als wij: we waren er dus niet alleen.

Hoe dan ook, wanneer je besluit om het meer op een meer speciaal moment van de dag te bezoeken, moet je je tripje goed plannen. In het donker is het ronduit gevaarlijk om een berg af te dalen. Zorg dus dat je een bed geboekt hebt in een van de omliggende berghutten (wildkamperen is niet toegestaan in Oostenrijk) of ga er heen met de auto.

Het Seben See meer

Laatste berichten van Lotte (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>