Explore Dream Discover Namibië

Onderzoek Namibië met de nieuwsgierigheid van Livingstone, voel ruimte voor je dromen in de eindeloze zandduinen en ontdek de puurheid van de mensen. Naast de ruimte, het uitgestrekte landschap en woestijnzand, is Namibië een verrassende bestemming voor avonturiers.

zandduinen-sossusvlei

Onderzoek Namibië met de nieuwsgierigheid van Livingstone, voel ruimte voor je dromen in de eindeloze zandduinen en ontdek de puurheid van de mensen. Naast de ruimte, het uitgestrekte landschap en woestijnzand, is Namibië een verrassende bestemming voor avonturiers.

Explore
Trek je zwemvest aan en stap in Swakopmund aan boord van je eigen kayak. Voor de kust ligt een kolonie van ruim 15.000 zeehonden. Vertrek ’s ochtends vroeg, zo ben je de grote boten voor en geniet je in alle rust van deze vrolijke beesten. Je hebt wel zeebenen nodig, want het is even een gewiebel voordat je je balans hebt gevonden. Na een flinke peddel bevind je je al snel midden tussen deze zwarte robben, die je met veel enthousiasme zullen begroeten. Met wat geluk zwemmen er ook dolfijnen voorbij en als je heel erg geluk hebt zie je zelfs een walvis.

kayak-swakopmund

Dream
Overnachten in een tent onder de sterren, midden in de natuur. Wauw… wat een droomspot. Door een verlaten woestijn rijd je in je 4X4 over een bergpas naar één van de meest indringende plekken op aarde. Aan de voet van de berg ontmoet je je gids die je naar je tent brengt. Bij aankomst wordt er een kampvuur gemaakt. ‘s Avonds geniet je hier van een heerlijke maaltijd die de gids voor je klaarmaakt. Bij het vallen van de avond doemen duizenden sterren boven je hoofd op. Je kruipt je tent in, waar je op de geluiden van de bush hopelijk heerlijk zult dromen…

damaraland

Discover
Duik dieper in het Namibische leven en maak kennis met de Owambo stam. Het afgelegen, maar wel wat drukker bevolkte, Owamboland is een welkome afwisseling van de leegte die Namibië kent. Door een dagje mee te draaien in de gemeenschap zie je van dichtbij hoe het dagelijkse leven hier aan toe gaat. Ze laten je graag kennismaken met hun tradities. Je overnacht in een lodge naast de gemeenschap welke is opgezet door een Owambo-stel.

Na een flink ontbijt is het tijd om je mouwen op te stropen en een handje mee te helpen. Per dag wordt er gekeken waarmee je kunt helpen. Zo zal je de ene dag worden gevraagd om de geiten te melken, de andere dag mag je helpen stampen van maïs voor de pap. Deze ervaring laat je met andere ogen naar jezelf en het land kijken, en een deel van de opbrengst gaat naar het dorp.

namibische-bevolking

Voor je rondreis naar Namibië biedt reisorganisatie Namibië online bouwstenen aan, waarmee je je reis zelf kan samenstellen. Je reist individueel per huurauto of 4WD en onderweg slaap je in sfeervolle guesthouses, safari lodges, of slaap onder de sterren in je eigen daktent.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>