Palmenparadijs onder de zon

Herfst... Goudkleurige bomen, rode knisperende blaadjes, mistige weilanden, gure wind en een waterig zonnetje dat zich dapper probeert te vertonen. Een heerlijk seizoen! Maar juist in de herfst kan het ook zo lekker zijn om nog even de zon en zomerse temperaturen op te zoeken. Reishonger ontdekte een nieuwe paradijsje waar je jezelf even helemaal in de tropen kunt wanen. Op slechts een uurtje rijden vanaf Venlo bevindt zich Thermen & Badewelt Euskirchen... een waar palmenparadijs.

Thermen & Badewelt Euskirchen

In 2015 opende Thermen & Badewelt Euskirchen de deuren. Elke dag kunnen 2.500 mensen dit complex bezoeken. Het geheel doet groots aan, en dat is het qua mogelijkheden ook, maar toch heerst er een ontspannen en intieme sfeer. Je kunt een bezoek brengen aan de Vitaltherme & Sauna en dit bezoek kun je uitbreiden met een ticket voor het Palmenparadies. 365 dagen per jaar kun je hier onder 500 levensechte palmen (die elk met een computertje gezond gehouden worden) genieten van warmte, rust en comfort. Genieten ten top, want dat Thermen & Badewelt Euskirchen tot in de puntjes opgezet is, zie je er aan alle kanten vanaf.

Wauw sauna

Thermen & Badewelt Euskirchen

Orchideeën

Elke drie maanden worden alle 2.000 orchideeën vervangen

Euskirchen Palmenparadijs

In het Palmenparadies kun je even heerlijk stoom afblazen of lekker relaxen. Het grote zwembad wordt omgeven door honderden orchideeën die de boel vrolijk opsieren. In het warme water kun je lekker bijkomen van de stress van alledag. Genieten van een cocktailtje of halve liter Erdinger aan de poolbar behoort ook tot de plezierige mogelijkheden. In diverse baden met verschillende soorten mineralen en zeezout kun je je lijf even een oppepper geven. In het stoombad Eifel-Nebel krijgt ontspanning weer een geheel andere betekenis. Het paradijs loopt naar buiten door, met onder andere een stroomversnelling waarvan je kinderhart weer even sneller gaat kloppen. (Handig om te weten, op zaterdag is het tot 18:00 uur gezinsdag en dan zul je dus ook de kinderen horen spetteren en spatteren in dit paradijs.) Bij mooi weer wordt het buitengevoel doorgetrokken naar binnen. Het dak gaat er letterlijk af, met een koel briesje waan je jezelf in een echte oase.

Intieme zitjes Badewelt Euskirchen

Intieme hoekjes zorgen voor een relaxte sfeer en optimale ontspanning

De wellness keuze is reuze

In het begin moet je alle mogelijkheden even laten bezinken. Het wellness gedeelte telt 11 thematische sauna’s en elke dag vinden er meer dan 80 activiteiten(!) plaats die uiteenlopen van opgietingen tot sessies met maskertjes en peelings. De kunst is om je niet mee te laten sleuren in de behoefte alles zo snel mogelijk te ontdekken, maar om jezelf rustig over te geven aan de zee aan mogelijkheden die dit ontspanningscentrum te bieden heeft. Koikarpers bewonderen vanuit de Koi-Sauna of wegdommelen bij een meditatiesessie in de Meditation-Sauna (dat je lijf dit keer onder een kalmerende Duitse stem ontspant maakt deze ervaring alleen maar unieker). Heerlijke koffie en vanille geuren opsnuiven in de Wiener Kaffeehaus-Sauna of een natuurfilm of documentaire kijken in de Kino-Sauna. Je kunt hier helemaal los gaan, maar wel op een ontspannen manier natuurlijk.

Koikarpers bewonderen

Rugleuningen in de sauna, geniaal!

Even wat anders

Dat Thermen & Badewelt Euskirchen een andere ervaring biedt dan de sauna’s hier in Nederland staat vast. Een heerlijk dagje ontspannen met een aantal verrassende voordelen:

  • In het restaurant kun je genieten van heerlijke Wienerschnitzels met frietjes, stukken echte Duitse Torte, halve liters bier en nog veel meer heerlijkheden.
  • Voor de verandering hoef je hier, door het geweldige grote aanbod, niet 10 minuten in de kou te staan om in spanning af te wachten of je nog in de sauna past voor een opgieting.
  • In de sauna’s hier vindt je ook rugleuningen, wat een verademing tijdens een opgieting! Nu kun je op en top ontspannen zonder al te veel inspanningen te hoeven verrichten om rechtop te blijven zitten.
  • Je kunt een bezoek aan de Thermen & Badewelt Euskirchen perfect combineren met een bezoekje aan bijvoorbeeld Bad Münstereifel of één van de karakteristieke wijndorpjes die in de buurt liggen. Een weekendje Duitse heerlijkheden!
aronskelk douche

De aronskelk-douche: waan je onder een verkoelende tropische waterval om even bij te komen van alle hitte

Nur Gutes

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen en leuke punten te benoemen. Maar die moet je, denken wij, vooral zelf gaan ervaren. Voor een echte saunaganger, en eigenlijk voor iedereen die van spetterplezier en ontspanning houdt, is een bezoek aan Thermen & Badewelt Euskirchen zeker een aanrader! Hier vindt men nur Gutes, een nu nog onontdekt palmenparadijsje onder de zon dat soms gehuld gaat onder wat mysterieuze en sfeervolle mist…

Mist

Het buitengebied doet mysterieus aan terwijl de baden verhult zijn in de mist

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>