Europa-Park: meer dan een pretpark

Al tweemaal eerder schreven we over het inmiddels vijf keer tot beste attractiepark ter wereld verkozen Europa-Park in Rust, Duitsland. Maar naast een fantastisch attractiepark, is het vooral ook een "beleveniswereld". Voor en na je bezoek aan het park, hoef je de magie geen moment los te laten. Wij gingen op ontdekkingstocht en sliepen elke nacht in een ander deel van Europa...

Van pretpark naar resort

Zoals we in de intro al schreven, is het niet de eerste keer dat we Europa-Park hebben bezocht. Ben je nog een “Europa-Park groentje”? Lees dan vooral onze andere verslagen. De meeste attractieparken bezoek je één dag, of hoogstens twee dagen, zodat je al je favoriete attracties kan doen. We raden je aan om voor Europa-Park een uitzondering te maken. Want niet alleen in het park is ongelooflijk veel te beleven, maar ook direct daarbuiten. En eigenlijk klopt dat “daarbuiten” niet helemaal. Want Europa-Park valt met vijf eigen themahotels (met een zesde op komst) en een eigen camping beter te omschrijven als een “belevenisresort”.

De prachtige accommodaties grenzen allemaal direct aan het attractiepark, dus er is niet echt een scheiding tussen het park en alle andere faciliteiten. In waterachtbaan Atlantica SuperSplash zoef je bijna langs de gevel van het oude Spaanse kasteelhotel Castillo Alcazar en als je in het buitenzwembad van het Portugese kloosterhotel Santa Isabel ligt, hoor je het donderende geluid van de 40 meter hoge en 100 km/u snelle houten achtbaan Wodan.

Castillo Alcazar en Atlantica SuperSplash in Europa-Park

Heb je ooit vanaf de bovenste verdieping van je hotel, op dezelfde hoogte een boot voorbij zien komen?

Maar er is meer wat Europa-Park tot een echt resort maakt. Een enorm aanbod aan wellness- & spafaciliteiten, kwalitatief zeer goede restaurants, gezellige barretjes die tot in de late uurtjes open blijven en bijzondere shows zorgen ervoor dat je echt het gevoel krijgt dat je een lange en ontspannen reis door Europa beleeft.

Hotels van wereldklasse

Alle hotels van Europa-Park hebben een 4-sterren of zelfs 4-sterren superior classificatie. En dat merk je in alles. De prachtig vormgegeven hotels hebben allen een eigen thema, dat tot in de kleinste details is doorgevoerd. In de ruime, luxe kamers ontbreekt het je aan niets. Niet alleen in de kamers, maar overal in de hotels vallen de goede hygiëne, het oog voor detail en de zeer gastvrije medewerkers op. Alle hotels zijn met elkaar verbonden, dus je loopt vanuit de prachtige tuin van het Spaanse hotel El Andaluz zo het kasteel van Castillo Alcazar in. Alleen al in de hotels is zoveel te ontdekken, dat je meerdere avonden nodig hebt om alles te bekijken. Of eigenlijk: te ervaren! Heel leuk: het resort heeft verschillende barretjes, die je echt even moet weten te vinden. Daarover later meer…

Hotel Bell Rock
Ehm… en dan beginnen we gelijk met een hotel zónder Europees thema. Hotel Bell Rock is namelijk gebouwd in “New England” stijl. Dit is toch wel het meest in het oog springende hotel. De prachtig witte gevel met de hoge pilaren en de ernaast gelegen vuurtoren (met daarin restaurant “Ammolite”, dat 2 Michelin-sterren bezit én waanzinnig mooie hotelsuites!) bepalen voor een groot deel de indrukwekkende “skyline” van het hotelresort.

Onze tips:
– Geniet van het fantastische en zeer uitgebreide dinerbuffet in restaurant “Harborside”. Van dumplings en vers gewokte gerechten tot ter plekke gesneden malse rosbief en geurige Tandoori. En de kids? Die hebben gewoon een eigen buffet! Ze kunnen zelf hun hamburger samenstellen of genieten van frietjes, kipnuggets en nog veel meer. Houd vooral ook ruimte over voor het verrukkelijke dessertbuffet. Vraag bij goed weer om een plekje op het terras. Je kijkt uit over de bootjes in de haven en elk half uur begint de vrolijke fonteinenshow “Rhode Island Waterfire”.
– De gang naar restaurant Harborside/Captain’s Finest is een attractie op zich. Herken jij de beroemdheden op de schilderijen?
– Wij moesten de eerste keer even goed kijken: zit er in de hal van het hotel nu echt een omaatje in een schommelstoel te breien?

De vuurtoren van hotel Bell Rock in Europa-Park

Waar was onze hotelkamer ook alweer? Oh ja, daar bij die vuurtoren!

Hotel Colosseo
Toen we dit Italiaans gethematiseerde hotel voor het eerst zagen viel onze mond letterlijk open. Zien we daar nou een deel van het Colosseum?! Yep! Met ervoor een supergezellig plein met weelderige terrassen, fonteinen en (live) muziek. Op het terras van de vele restaurants en bars waan je je in steden als Rome en Lucca.

Onze tips:
– Op de bovenste etage van hotel Colosseo vind je een onwijs gezellige en grote bar, met op veel dagen live muziek. Het thema valt het beste te omschrijven als een mix tussen blues en auto’s. Op het buitenterras geniet je van een fantastisch uitzicht op het Colosseum. Van lekkere cocktails tot speciaalbieren: het is bijna een uitdaging om iets te vinden wat ze niet hebben. Beetje vreemde tip misschien, maar: echt even naar het toilet gaan. De bijzondere geluidseffecten komen niet van de gasten…
– In de zomermaanden vinden er dagelijks speciale (fonteinen)shows plaats op het centrale plein.
– Beklim de trappen van het Colosseum en geniet van een waanzinnig uitzicht over het plein.

Hotel Colosseo in Europa-Park

Rome? Nee, Duitsland!

Hotel Santa Isabel
Van de gezellige drukte van Bell Rock en Colosseo naar de serene rust van het klooster van Santa Isabel. De bijzondere details, de prachtige gewelven en knusse zithoekjes maakten dit hotel voor ons de absolute favoriet. Het is ook kleinschaliger dan de andere hotels, waardoor je je al snel thuis voelt.

Onze tips:
– Neem ruim de tijd om dit hotel te ontdekken. Overal vind je bijzondere details, gezellige zithoekjes en prachtige overwelfde gangen. Kijk in de centrale hal vooral even naar boven. Staat daar nou een pater achter het spreekgestoelte?
– Vanuit de weelderig groene binnentuin heb je een prachtig uitzicht op hotel Castillo Alcazar.
– In de foyer loop je via een kleine deur een heuse kapel in!

Hotel Santa Isabel in Europa-Park

Serene rust in “kloosterhotel” Santa Isabel.

Hotel El Andaluz
Je wordt ‘s ochtends wakker, rekt je uit en doet de deur open. Beneden je, een prachtige tropische tuin. Mét zwembad! Welkom in hotel El Andaluz.

Onze tips:
– Net als in Spanje: dit hotel komt vooral ‘s avonds tot leven. Echt doen: aan het einde van de avond een heerlijke cocktail drinken in “Bar El Circo”. Je raadt het al: een bar met een vrolijk circusthema. Uitkijkend over de prachtige tuin, even gezellig napraten over de dag.
– In restaurant Don Quichotte eet je een fantastische Paella. Het buitenterras grenst direct aan één van de leukste straatjes van het park.

Hotel El Andaluz in Europa-Park

Heerlijk wakker worden met dit uitzicht.

Hotel Castillo Alcazar
Castillo Alcazar is naar onze mening het mooiste hotel van het resort. Aan zowel de binnen- als buitenkant is het kasteelthema tot in de kleinste details doorgevoerd. Dwaal door gangen met ridders, vergaap je aan de indrukwekkende centrale hal met gigantische kroonluchter en geniet van de sappige vleesgerechten in restaurant Rodizio.

Onze tip:
– Wij kwamen er eigenlijk bij toeval achter. En dat maakt het juist zo leuk. Pak de lift naar de negende etage. Achter een onopvallende deur vind je zonder enige twijfel dé leukste bar van het Europa-Park resort: Buena Vista Club! Op het overdekte buitenterras heb je een prachtig uitzicht op het park en de hotels. Kies uit één van de tientallen(!) cocktails (ook alcoholvrije) en geniet van een zwoele zomeravond. Binnen vind je gezellige kleine zithoekjes (loop vooral ook even met de wenteltrap omhoog) en zeer regelmatig wordt er live muziek gespeeld.

Hotel Castillo Alcazar in Europa-Park

Echt doen: ‘s avonds een heerlijke cocktail nemen in het “overhangende” terras!

Spa, wellness en sport

Met het park, de hotels, de restaurants en de bars zijn we er nog niet. Europa-Park heeft namelijk een gigantisch wellnessresort van maar liefst 3000m²! Verspreid over de hotels vind je tientallen (zwem)baden, sauna’s, solaria, fitnessfaciliteiten en relaxruimtes. Allemaal gratis als je hotelgast bent en simpelweg toegankelijk met de sleutelkaart van je hotelkamer. Uiteraard kan je er ook terecht voor beauty & wellness behandelingen, zoals massages, scrubbehandelingen, manicures en complete “Feel Good Packages”. Uniek: als Europa-Park tijdens het winterseizoen sluit, blijven de hotels Bell Rock, Colosseo en Santa Isabel open. Je kan dan gebruik maken van de speciale “Feel Good Weeks”. Voor een gereduceerd tarief verblijf je in één van de luxe hotels en kan je dus ook gebruik maken van alle wellness- & spafaciliteiten. Uiteraard zijn ook alle restaurants en bars open.

Nieuw: hotel Krønasår en Rulantica

In het voorjaar van 2019 opent Europa-Park haar zesde hotel: Krønasår. Het hotel met ruim 300 kamers krijgt een museumthema en komt te liggen in het compleet nieuwe themagebied “Rulantica”. Een gigantische waterwereld van maar liefst 450.000m² (da’s 63 voetbalvelden), met 30 waterattracties (waarvan 19 spectaculaire glijbanen).

Ontdekkingstocht door de hotels: de mooiste plekjes

Doorgang in hotel Santa Isabel in Europa-Park
De gang naar restaurant Harbor Side in hotel Bell Rock in Europa-Park
Het Colosseum bij hotel Colosseo in Europa-Park
Tunnel tussen de hotels in Europa-Park
Plafondschildering in hotel Colosseo in Europa-Park

John
Laatste berichten van John (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>